35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Iben Krogsdal

Religionsforsker og forfatter. Foredrag om moderne salmedigtning og danskernes religiøsitet.
Iben Krogsdal er skønlitterær forfatter og salmedigter, og er bl.a. repræsenteret i en række sang- og salmebøger. Hun debuterede som salmedigter i 2010 med salmesamlingen ”Vi som er søgende”, og har senere udgivet salmesamlingen ”Fuldmagt”, novellesamlingen ”Terapi og dyr i baghaven” og samledigtene ”Vild opstandelse”.

Iben har en ph.d. i religionsvidenskab fra Aarhus Universitet i 2009, og var indtil 2011 ansat på Aarhus Universitet som religionsforsker, hvor hun har arbejdet med moderne menneskers religiøsitet, deres optagethed af psykologi og deres forhold til kristendommen. Hendes forskning er bl.a. udkommet i bøgerne ”De nye myter” og ”De måske kristne”.

Iben er en erfaren og efterspurgt foredragsholder, som afholder foredrag om især salmedigtning og moderne eksistensforståelser ud fra egne bøger.

Forespørg på foredrag med Iben Krogsdal

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Iben Krogsdal

Fuldmagt - Et salmeforedrag

Hvad vil det sige at være kristen i en moderne virkelighed? Kan kristendommen overhovedet formuleres på nudansk, så den bliver vedkommende i travle menneskers hverdag? Hvad længes mennesker efter i dag – hvis de altså længes efter noget? Iben Krogsdal fortæller om det moderne menneskes livsvilkår ud fra en række af sine nyeste salmer. Hun vil tale om dagligdagens mange former for magt og afmagt - og om, hvordan kristendommen stadig kan være dybt relevant for mennesker i dag. Også selvom Gud er blevet umulig - og mange mennesker slet ikke længere tror.

Undervejs i foredraget synges en række nye salmer, og der vil blive tid til diskussion.

Terapi og dyr i baghaven

Iben Krogsdal læser op fra sin bog ”Terapi og dyr i baghaven”, og fortæller om det moderne, terapeutiserede liv. Foredraget forholder sig både kærligt og kritisk til samtidens forestilling om, at alt kan og skal vendes til noget positivt.

I foredraget beskriver Iben sin egen generation og sin samtid, og kommer hermed på banen som både religionsforsker, skønlitterær forfatter og samfundskritiker.

Vild Opstandelse

I dag mangler mange mennesker et religiøst sprog, også selvom de opfatter sig som kristne eller i hvert fald kulturkristne. Det er fatalt, for sproget kan være med til at åbne og udvide virkeligheden. Hvordan kan nye salmer være med til at genoplive et religiøst sprog? Og hvad kan kristendommen egentlig sige os i dag - på moderne dansk?

Iben Krogsdal præsenterer en række af sine nyeste salmer (fra bl.a. salmesamlingen ”Vild Opstandelse”, 2015). Hun vil fortælle om salmernes tilblivelse med afsæt i det moderne menneskeliv, hvor begreber som synd, nåde og opstandelse for mange ikke længere giver mening på samme måde som før. Og hvad gør man så? Undervejs i foredraget synges en række nye salmer, og der vil blive tid til diskussion.

Er vor Gud så fast en borg?

Luthers salmer fra 1500-tallet bruges stadig flittigt. Mange kender og elsker ikke mindst ”Vor Gud han er så fast en borg” og ”Det kimer nu til julefest”. Ved reformationsjubilæet i 2017 er det oplagt at kaste et moderne lys på Luthers salmer. Hvordan kan salmernes middelalderlige, lutherske teologi inspirere os i dag? Hvad kæmpede Luther for og imod i sine salmer, og hvad kæmper vi for og imod i dag? Hvad var der på spil for Luther, og hvad er der på spil for os i dag?

Iben Krogsdal har nydigtet en række af Luthers mest kendte salmer. Hun vil fortælle om rejsen ind i Luthers salmelandskab, og om hvordan hun som menneske af en helt anden tid og virkelighed har arbejdet med Luthers salmer. Undervejs i foredraget skal vi synge nydigtede luthersalmer, og der vil blive tid til diskussion.

Mere information om Iben Krogsdal

Referencer:

"Meget nærværende foredragsholder. God til at klargøre sammenhængen mellem teksterne (salmerne) og de overvejelser og oplevelser, der danner baggrunden for digtningen"
- Kjeld Claudi Rasmussen, Christianskirken Sønderborg 

"Iben er fantastisk til at fortælle og synge, meget spændende at høre hvordan salmerne blev til..Kan virkelig anbefale hende. En utrolig dejlig og behagelig aften. Jeg er sikker på at vores gæster havde en skøn aften".
- Karen Skjønnemand, Seest Menighedsråd

"Iben holdt et blændende foredrag, hun holdt os i sin hule hånd i 1½ time. Foredraget var oplysende, inspirerende, overraskende, og underholdende"
- Henry Just, Pastorat/folkekirke

”Iben Krogsdal er en meget inspirerende fortæller, og både foredrag og salmer gjorde et stor indtryk på hele forsamlingen. Jeg har hørt mange begejstrede kommentarer til foredraget siden.”
- Inge Lindhardt Mikkelsen, Åstrup-Vonsbæk sogne

Iben Krogsdal - 64,8 KB

Iben Krogsdal - 34,1 KB

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Iben Krogsdal holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

”En fin service med aftaler der kørte som på en snor.”

Carsten Gaulshøj - Udviklingscenter Esbjerg

”Kompetent og venlig behandling.”

Susanne Ulk - Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Faxe

”Jeg har været glad for kontakten til Forfatterforedrag. Venligt og kompetent personale.”

Ole Laursen - Esbjerg Kommunes Biblioteker, Kvaglund Bibliotek

Rigtig god service og hjælpsomhed hele vejen igennem!

Malene Rasmussen - Rockwool A/S

"Virkelig god service. Fik med det samme svar på min forespørgsel og en god ramme om foredraget."

Rekha Larsen, Direktoratet for Kriminalforsorgen

”Jeg er tilfreds med den måde service der har været ifm. med arrangering af foredraget, nemt og let at få arrangeret, uden problemer.”

Preben Schunck - Københavns Fængsler - Afdeling 1

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere