Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Johan Peter Uldall Fynbo

Videnskabens horisonter: Perspektiver på banebrydende opdagelser.

Johan Peter Uldall Fynbo

Fremtrædende astrofysiker og forfatter, der kombinerer dyb viden med evnen til at formidle komplekse naturvidenskabelige emner til et bredt publikum.

Uforpligtende forespørgsel på Johan Peter Uldall Fynbo

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Johan

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Oplev Johan Peter Uldall Fynbo, en anerkendt astrofysiker og professor, i et fascinerende foredrag om galakser, kosmiske eksplosioner og forholdet mellem tro og videnskab. Dyk ned i universets hemmeligheder og få en unik indsigt i den spændende verden af astrofysik.

Et foredrag med Johan Peter Uldall Fynbo giver jer:

  • En rejse gennem kosmiske opdagelser og universets udvikling
  • Perspektiver på videnskabelige gennembrud og grundforskningens betydning
  • Indblik i forholdet mellem tro og videnskab i nutidens forskning

Mød en astrofysiker der inspirerer

Johan Peter Uldall Fynbo har i over 15 år arbejdet ved Niels Bohr Instituttet som astrofysiker og underviser. I dag arbejder han som professor med forskning, undervisning og formidling.

Hans primære forskningsområder er galakser og kosmiske eksplosioner som supernovaer, gammaglimt og kilder til gravitationsbølger. Johan P. U. Fynbo er desuden også meget interesseret i diskussionen af forholdet mellem tro og videnskab.

Johan er en erfaren foredragsholder, der tilpasser gerne sine foredrag til forskellige målgrupper.

Book Johan Peter Uldall Fynbo til spændende foredrag og bliv klogere på videnskab og universet.

Se foredrag med Johan Peter Uldall Fynbo
Johan Peter Uldall Fynbo foredrag

Rummet - en kosmisk rejse

I løbet af de seneste ca. 100 år er vores viden om verdensrummet undergået en sand revolution. I foredraget vil Joha foretage en tanke-rejse rejse ud i verdensrummet fra solsystemet til de fjerneste galakser og tidligste tider i Universet. Undervejs vil han belyse nogle af de store nybrud i forståelsen af kosmos og vores plads i det forskningen har opnået særligt i løbet af de seneste 100 år.

Johan Peter Uldall Fynbo foredrag

Verdensbilledets forandring

For hundrede år siden var verdensbilledet på centrale punkter fundamentalt anderledes end i dag. Naturen af stjerner og galakser var ukendt og kosmologien – modellerne for universet som helhed – var helt anderledes. I foredraget vil Johan Fynbo belyse denne udvikling med nogle punktnedslag og slutte med en diskussion af træk ved videnskabelige gennembrud og derigennem pege på værdien af grundforskningen. I foredraget vil han også komme omkring, hvad vi i grunden skal bruge grundforskningen til? Grundforskningen hjælper os til at finde en del af svaret på, hvem vi er, og hvilken større sammenhæng vi er en del af. Samtidig leder denne søgen efter grundlæggende svar om verdens beskaffenhed til dybe indsigter, som har uvurderlig værdi for udvikling af nye teknologier.

Johan Peter Uldall Fynbo foredrag

Videnskab og Tro: mod- eller med-sætninger?

I den offentlige debat fremstilles naturvidenskab og religiøsitet ofte som hinandens modsætninger. I foredraget vil Johan først skitsere sin vej ind i forskningen fra en baggrund som småbondesøn fra Koldingegnen. Dernæst vil han skitsere det moderne astronomiske verdensbillede og fortælle kort om, hvad han arbejder med indenfor astronomien. Endelig vil Johan diskutere spændingsfeltet mellem tro og forskning og argumentere for, at det er fuldt ud muligt at arbejde som forsker som et troende menneske uden at slå meget store knuder på sig selv.

Johan Peter Uldall Fynbo foredrag

Gammaglimt - Universets Skt. Hans orme

I dette foredrag fortælles om et forskningsemne, de færreste har hørt om, men som er blandt et af de mest aktive i dansk astronomi: Studiet af gammaglimt.

Gammaglimt er meget energirige glimt af gammastråling, som kommer fra verdensrummet cirka en gang om dagen. De blev opdaget ved et tilfælde under Den Kolde Krig sidst i 1960’erne, men deres oprindelse var et mysterium indtil 1997, hvor vi omsider fandt svaret. I foredraget beskrives mysteriets løsning og dernæst, hvad vi i dag bruger gammaglimt til – nemlig til at finde de første stjerner og galakser, der blev dannet efter Big Bang. Johan Fynbo vil også berøre et af de nyeste gennembrud i den astronomiske forskning: Opdagelsen af gravitationsbølger fra kolliderende sorte huller og neutronstjerner.

Referencer

Virkelig dygtig foredragsholder,

Gitte Lausen

Holbæk Private Realskole
Forespørg på Johan Peter Uldall Fynbo

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99