Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Anders Jerichow

Vidende foredrag om Mellemøsten og menneskerettigheder

Anders Jerichow

Kommentator ved Politiken, jordomrejsende og vidtspændende historiker

Uforpligtende forespørgsel på Anders Jerichow

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Anders

Lecture icon

Foredrag

Books icon

Bøger

Anders Jerichow, en vidende og berejst foredragsholder, deler gennem sine foredrag indsigter og erfaringer fra Mellemøsten, Nordafrika og Sydasien. Med flere bøger om regionens udvikling, konflikter og menneskerettighedsproblematikker, formår han at fange og bevare publikums opmærksomhed. Hans arbejde med internationale bladtegnere og deres vilkår giver en unik vinkel på ytringsfrihed og kulturelle forskelle. Med hans omfattende viden og levende fortællinger, tilbyder han et dybere indblik i geopolitiske dynamikker og kulturelle nuancer.

Et foredrag med Anders Jerichow giver jer:

  • Levende beretninger fra historiske rejser i Orienten og indblik i regionens kulturelle mangfoldighed
  • Dybdegående analyse af frihedskamp og censur i Mellemøstens politiske landskab
  • Indsigter i politiske bladtegneres udfordrende vilkår og deres rolle i globalt demokrati

En dybdegående rejse i menneskerettigheder og historie

Anders Jerichow bringer en væld af erfaringer fra Mellemøsten, Nordafrika og Sydasien. Han har også en særlig interesse i besættelsestiden og begivenhederne omkring ‘Oktober 1943’ – et skæbnesvangert kapitel i dansk historie, hvor de danske jøder, et mindretal, pludselig blev tvunget fra deres hjem, og over 500 blev deporteret til Theresienstadt. Alligevel markerer perioden også en stjernestund, hvor solidaritet og mod stod stærkt, da mange danske borgere hjalp jøderne med at flygte til Sverige.

Jerichow har været formand for Dansk PEN i 10 år og er i dag formand for Humanity In Action Denmark. Han er en erfaren seniorkorrespondent, kommentator og lederskribent på Politiken og har tidligere været chefredaktør for dagbladet Aktuelt og udenrigsredaktør på Weekendavisen. Med sin omfattende viden og dybdegående forståelse for menneskerettigheder og historie, giver Jerichow sit publikum både indsigt og stof til eftertanke.

Book Anders Jerichow til et foredrag og opnå en dybere forståelse af de komplekse og nuancerede realiteter i disse betydningsfulde regioner.

Se foredrag med Anders Jerichow
Anders Jerichow Foredrag

Danske rejsende i Orienten

Opdagelsesrejsende, kunstnere, erhvervsfolk og andre danskere – fra H.C. Andersen til Henrik Cavling — har gennem flere hundrede år besøgt ”Orienten” og samtidig nedskrevet oplevelserne. Jerichow har sammen med Adam Holm samlet en snes store samtidige beretninger fra landekredsen mellem Marokko og Indien (Nordafrika, Mellemøsten og Sydasien) i bogen ”Orientalske rejser”. I dette foredrag fortæller Jerichow om deres enestående rejser og læser op fra fantastiske beretninger om ”eksotiske” oplevelser – fra slutningen af 1700-tallet til Anden Verdenskrig.

Anders Jerichow Foredrag

Menneskerettigheder i Mellemøsten

Censorer og torturbødler har i årtier haft travle dage i Mellemøsten. Kritikere af de herskende regimer bliver hyppigt sat i fængsel. Medier bliver strengt censureret. Oppositioner bliver holdt nede. Jerichow har i flere årtier haft kontakt til energiske demokratiforkæmpere i hele regionen. Her fortæller han om kampen for politisk og kulturel frihed – og om regimernes kamp for at holde sig ved magten.

Anders Jerichow Foredrag

Bladtegnerne, friheden og tabuerne

Efter den danske krise om de såkaldte Muhammed-tegninger rejste Jerichow ud i verden og besøgte politiske bladtegnere i 10 lande (Jordan, Sydafrika, Zimbabwe, Frankrig, England, Indien, Hongkong, Belgien, Sverige og USA) til bogen ”Bladtegnere i et globalt minefelt”). I dette foredrag viser Jerichow en række internationale ”cartoons” og fortæller om bladtegneres vidt forskellige vilkår og om lokale tabuer, som mange steder gør tegnernes arbejde decideret farligt. Han indleder en debat om tegnernes vilkår og rolle som demokratiets kanariefugle.

Anders Jerichow Foredrag

Det arabiske forår – før og fremover?

Hvad blev der af det ”arabiske forår”, som i 2011 fik befolkninger i Tunesien, Egypten, Libyen, Syrien og Yemen til at kræve diktaturer væltet til fordel for politisk frihed? Jerichow har dækket ”foråret” og dets forstemmende aflysning i de fleste lande – i Syrien og Libyen og Yemen til fordel for krig, i Egypten til fordel for et militærkup.
Hvad gik galt? Og har den arabiske verden nu droppet alle drømme om politisk frihed?

Anders Jerichow Foredrag

Oktober ’43 – mareridt for mange, stjernestund for andre

Den nazistiske besættelsesmagt i Danmark besluttede i efteråret 1943 at deportere de danske jøder. Skibe og tog var gjort klar til at bringe jøderne til Polen til en usikker skæbne. Det var et mareridt for det jødiske mindretal, som pludselig måtte flygte fra deres hjem. Næsten 500 blev arresteret og sendt til KZ-lejren Theresienstadt. Men flertallet fik hjælp til at flygte over Øresund til Sverige – en stjernestund i dansk historie. Jerichow har udsendt den største danske samling dokumenter fra & om oktober ’43 og fortæller om de dramatiske dage og de dilemmaer, som danske jøder og det danske civile samfund pludselig måtte forholde sig til.

Anders Jerichow Foredrag

Mellemøsten lige nu

Et levende og dagsaktuelt tværsnit af mellemøstlige konflikter.

Anders Jerichow Foredrag

Israel og palæstinenserne

Levende aktuelt og/eller historisk fokus på konflikten mellem israelere og palæstinensere, den israelske besættelse og udviklingen i de to samfund, som Jerichow kender indgående.

Referencer

Brobyggere

Her er historien om to sjældne mennesker, som fandt sammen i et køkken i Københavns indre by. Oplev rabbineren og muslimen på deres fælles slagmark for demokrati.
Den gamle rabbiner og den yngre muslimske aktivist, Bent Melchior og Özlem Cekic, har et fælles projekt. De er i alder og tro så langt fra hinanden, som man kan tænke sig, men nu er de så tætte, som man kan blive. I dag er Bent hendes ’ekstra bedstefar’, og Özlem hans ’adopterede datter’; han er hendes rådgiver, hun er hans rollemodel og makker.
Forfatteren Anders Jerichow har fulgt rabbineren og den muslimske aktivist, når de rejser land og rige rundt for at fortælle deres historie, give deres bud på det flerkulturelle samfund og diskutere det giftige spørgsmål om ”os og dem”. Sammen er de brobyggere, i en tid hvor andre har travlt med at grave grøfter.

Kilde: Forfatterbeskrivelse

Forespørg på Anders Jerichow

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99