Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Nagieb Khaja

Gribende fortællinger om Syrien, Afghanistan, jihadisme og radikalisering

Nagieb Khaja

Prisvindende journalist, forfatter og dokumentarist. Kendt for sin dybdegående dækning af konfliktzoner og evne til at fortælle de menneskelige historier bag nyhederne.

5 ud af 5 stjerner

Det var et meget spændende foredrag, der på kort tid og imponerende vis førte os ind i baggrundene for konflikterne i Afghanistan og Syrien. Mange gav straks efter foredraget udtryk for begejstring og for at være blevet ramt og rørt. Flere opfordrede Nagib Khaja til at dække flere andre konflikter, men samtidig også til at passe på sig selv.

Noomi Mortensen - Foreningen Tosproged børn og unges vilkår Se alle referencer

Et foredrag med Nagieb Khaja giver jer:

  • Et indsigtfuldt perspektiv på tilværelsen i krigshærgede regioner, illustreret gennem uddrag fra hans dokumentarfilm
  • Nagiebs egne beretninger om hans arbejdsprocesser og de passioner, der driver ham
  • En dybere forståelse af de tumultariske omstændigheder, som har drevet millioner til at flygte fra Syrien
Uforpligtende forespørgsel på Nagieb Khaja

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Nagieb

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Nagieb Khaja er en af de få journalister, der har oplevet krigszoner på tæt hold, side om side med de såkaldte Syrienskrigere fra Vesten. Han har været i kontakt med frontlinjelederne, stået bag en serie af dokumentarfilm om konflikterne i Mellemøsten og forfattet adskillige bøger, inklusiv den kritikerroste “Historien, der ikke bliver fortalt – om krigen i Afghanistan”. Det er denne dybdegående indsigt, Nagieb Khaja bringer til bordet i sine tankevækkende og relevante foredrag, der udforsker radikalisering, krigens dynamik og religionens rolle.

Et foredrag med Nagieb Khaja giver jer:

  • Et indsigtfuldt perspektiv på tilværelsen i krigshærgede regioner, illustreret gennem uddrag fra hans dokumentarfilm
  • Nagiebs egne beretninger om hans arbejdsprocesser og de passioner, der driver ham
  • En dybere forståelse af de tumultariske omstændigheder, som har drevet millioner til at flygte fra Syrien

Cavling-prisvindende journalist belyser konflikter i Syrien, Afghanistan og Israel-Palæstina

Nagieb Khaja er en internationalt anerkendt og prisvindende journalist og dokumentarinstruktør, hvis film og reportager er blevet vist på BBC, Al Jazeera English, Vice International og Guardian. Nagieb er desuden forfatter og har skrevet en række bøger, heriblandt den anmelderroste, “Historien, der ikke bliver fortalt – om krigen i Afghanistan”. I 2017 udkom Nagiebs bog om hans personlige oplevelser i det krigshærgede Syrien “Du må ikke græde, for så mister du blod”.  Han vandt Cavling-prisen i 2021 sammen med kolleger fra Ekstrabladet for artikelserien “Mettes uønskede børn” om de syriske fangelejre.  I 2023 blev han sammen med Martin Tamm Andersen også nomineret til en Cavling-pris for dokumentaren “Bedraget i Helmand”.

Nagieb har de seneste 20 år fokuseret sit journalistiske arbejde omkring konflikterne i Afghanistan, Syrien og Israel-Palæstina og er en af de få journalister på verdensplan, som har fået adgang til ledere i jihadistiske grupper som Al-Qaeda og Taliban. Nagieb har desuden instrueret en dokumentarfilm om Al Qaeda i Syrien, Western Jihadis in Syria for Al Jazeera English, hvor han møder bevægelsens talsmand og flere af deres krigere, ligesom han står bag en række andre interessante dokumentarer såsom “Inside The Taliban for BBC Panorama“, “On The Frontlines With The Taliban” og den prisvindende “My Afghanistan”, der handler om de civiles liv i det konflikthærgede Helmand i Afghanistan.

Book Nagieb Khaja til et foredrag, og få indsigt i Syrienskrigerne fra Vesten og krigene i Mellemøsten fra en mand, som har dækket Mellemøsten på tætteste hold og mærket krigenes konsekvenser på egen krop.

Se foredrag med Nagieb Khaja
Nagieb Khaja foredrag

Krigen mellem Israel og Hamas – og hvad den betyder for hverdagen på Vestbredden?

Dokumentarist og journalist Nagieb Khaja vil med udgangspunkt i sine erfaringer fra Gaza i 2014 og sin seneste ture til Vestbredden fortælle om hverdagen for den palæstinensiske befolkning i de besatte områder. Han vil bl.a vise videoklip fra da han dækkede den israelske invasion af Gaza i 2014 og drage paralleller til den seneste invasion efter Hamas’ angreb på Israel d. 7. oktober. I foredraget vil han også beskrive den aktuelle situation på Vestbredden og vise billeder og videoklip fra sin seneste ture, hvor han har mødt både menneskerettighedsaktivister og kunstnere, som gør modstand mod besættelsen med fredelige midler.

Nagieb Khaja og Martin Tamm Andersen foredrag

Bedraget i Helmand

Mød Nagieb Khaja og Martin Tamm Andersen

Den prisvindende dokumentarist og journalist Nagieb Khaja og dokumentarist, podcastvært og tidligere soldat Martin Tamm Andersen har begge oplevet krigen i Afghanistan fra hvert deres sted. Nagieb Khaja har dækket krigen fra den startede og Martin har kæmpet i den som dansk soldat.

Sammen har de, med livet som indsats, netop instrueret den afslørende og rystende dokumentarfilm “Bedraget i Helmand” til DR og BBC, hvor de afslører Danmarks og NATO’s brutale og korrupte samarbejdspartner i det afghanske politi.

I dette foredrag vil de to fortælle om deres arbejde i krigszoner langt fra Danmark, både som soldat og journalist. De vil komme med hver deres unikke indsigter og perspektiver på krig og give deres forklaring på, hvorfor krigen i Afghanistan aldrig kunne vindes.

Nagieb Khaja foredrag

Drivkraften bag at dække konflikter

Et foredrag om hvad det er for nogle konflikter, som mennesker flygter fra. Nagieb Khaja vil med historier og klip fra sine dokumentarer fortælle, hvad det er for nogle krige, som han har dækket i Syrien, Afghanistan og Gaza. Et af Nagiebs kendetegn har altid været at være så tæt på begivenhederne som muligt. Det har haft sin pris. Han har både været kidnappet og fængslet af Taliban, tilbageholdt af det afghanske antiterrorkorps, fået bank af tyrkiske grænsevagter og oplevet mange andre ubehagelige episoder. Han er dog stadig overbevist om, at det er det hele værd. Hør ham fortælle om sine arbejdsmetoder, og hvad der er hans brændstof.

Nagieb Khaja foredrag

Du må ikke græde - for så mister du blod

Nagieb Khaja fortæller om, hvad baggrunden er for den syriske borgerkrig, og fortæller med udgangspunkt i de medvirkende i sin bog ”Du må ikke græde for så mister du blod” og videoklip fra sine dokumentarfilm om, hvorfor den har udviklet sig som den har. Hans foredrag giver en forståelse og en indsigt for de kaotiske forhold, som har medvirket til, at millioner er flygtet fra landet.

Nagieb Khaja foredrag

De vestlige jihadister

Et foredrag om hvorfor unge mennesker i Danmark og Vesten bliver tiltrukket af radikale islamistiske miljøer. Nagieb forklarer den historiske baggrund for fænomenerne Al Qaeda og Islamisk Stat, og hvorfor de tiltrækker unge mennesker, som er opvokset i velfærdssamfund som Danmark. Nagieb Khaja konkretiserer sine erfaringer med medvirkende fra hans bog ”Du må ikke græde, for så mister du blod” og viser videoklip fra sine ophold i Syrien, hvor han har tilbragt tid med både danske, britiske og andre vestlige jihadister.

Nagieb Khaja foredrag

Krigen i Afghanistan

Et indsigtsfuldt foredrag med udgangspunkt i bogen “Historien der ikke bliver fortalt – om krigen i Afghanistan”. Om hvorfor Afghanistan blev invaderet, og hvorfor landet har udviklet sig i en forkert retning. I foredraget kommer Nagieb Khaja også ind på de store fejltagelser, der er begået af både USA og dets allierede, heriblandt Danmark. Derudover giver han en indsigt i de aktuelle forhold i Afghanistan, og hvad befolkningen flygter fra.

Nagieb Khaja foredrag

Kidnappet i Afghanistan

Et foredrag om, hvordan Nagieb Khaja blev kidnappet i 2008 af Taleban på en reportagetur i Afghanistan.
Nagieb Khaja introducerer kort baggrunden for konflikten i Afghanistan. Han fortæller, hvad der er den officielle årsag til krigen, og hvordan den reelt har udviklet sig fra 2001 og indtil i dag. Han forklarer derefter, hvorfor det også er vigtigt at afsøge de blinde vinkler i krigen heriblandt områder, hvor Taliban regerer. Derefter fortæller han i detaljer om dengang han blev kidnappet. Han vil komme ind på forberedelserne til turen, selve kidnapningen, fangenskabet, og hvordan han slap væk og efterspillet.

Referencer

Vi havde et ønske om at blive klogere på mødet mellem forskellige kulturer til brug for vores arbejde og til gavn for de frivillige, som støtter flygtninge/indvandrere i kommunen. Det var interessant at høre om hans oplevelser og færden i risikofyldte områder, hvor han var i kontakt med de mennesker, som står midt i krigen og skal beslutte sig for enten at blive eller flygte. Naghieb kunne vinkle foredraget, så vi fik lært noget om kulturforskelle og hvorfor folk reagerer forskelligt og opfatter situationer forskelligt. Et godt foredrag!

Anette Nexø Christensen

Jobcenter Kalundborg

Det var fantastisk at høre på en brændende ildsjæl, der formår at dokumentere sit arbejde - ikke mindst for at åbne andres øjne til at forstå, hvad der sker i Afghanistan. Efter foredraget håbede flere på et gensyn med foredrag om Syrien.

Ella Jensen

Hårlev Menighedsråd

Det var et meget spændende foredrag, der på kort tid og imponerende vis førte os ind i baggrundene for konflikterne i Afghanistan og Syrien. Mange gav straks efter foredraget udtryk for begejstring og for at være blevet ramt og rørt. Flere opfordrede Nagib Khaja til at dække flere andre konflikter, men samtidig også til at passe på sig selv.

Noomi Mortensen

Foreningen Tosprogede børn og unges vilkår

Meget spændende foredrag

Simone Jacobsen

DM

Meget informativt og Nagieb er en utrolig dygtig formidler.

Maria Rønberg

DRC Dansk Flygtningehjælp
Forespørg på Nagieb Khaja

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99
Nagieb Khaja
Nagieb Khaja

5 ud af 5 stjerner

Det var et meget spændende foredrag, der på kort tid og imponerende vis førte os ind i baggrundene for konflikterne i Afghanistan og Syrien. Mange gav straks efter foredraget udtryk for begejstring og for at være blevet ramt og rørt. Flere opfordrede Nagib Khaja til at dække flere andre konflikter, men samtidig også til at passe på sig selv.

Noomi Mortensen - Foreningen Tosproged børn og unges vilkår Se alle referencer