Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Nagieb Khaja

Foredrag om Syrien, Afghanistan, jihadisme og radikalisering

Nagieb Khaja

Journalist, forfatter og prisvindende dokumentarist

Uforpligtende forespørgsel på Nagieb Khaja

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Nagieb

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Nagieb Khaja er en international anerkendt og prisvindende journalist og dokumentarinstruktør, hvis film og reportager er blevet vist på BBC, Al Jazeera English, Vice International og Guardian.

Nagieb Khaja er en international anerkendt og prisvindende journalist og dokumentarinstruktør, hvis film og reportager er blevet vist på BBC, Al Jazeera English, Vice International og Guardian.

Nagieb Khaja er også forfatter og har skrevet den anmelderroste, Historien der ikke bliver fortalt – om krigen i Afghanistan, som Gyldendal genudgiver i en opdateret version i august 2017. Nagieb Khajas bog om hans oplevelser i det krigshærgede Syrien, ”Du må ikke græde, for så mister du blod.” blev udgivet i maj 2017.

Hans fokusområder har de seneste 10 år været konflikterne i Syrien og Afghanistan, og han er blandt andet kendt for at være en af ganske få journalister på verdensplan, der har fået adgang til ledende personer i jihadistiske grupper som Al-Qaeda og Taliban og har eksempelvis instrueret en dokumentarfilm om Al Qaeda i Syrien, Western Jihadis in Syria for Al Jazeera English, hvor han møder bevægelsens talsmand og flere af deres krigere. Derudover har han instrueret fire dokumentarfilm om Taliban (Inside The Taliban for BBC Panorama, On The Frontlines With The Taliban og Living In Taliban Country for Al Jazeera America, The Resurgence of The Taliban for Vice News. Nagieb Khaja og har instrueret den prisvindende dokumentarfilm ”My Afghanistan”, som handler om de civiles liv i det konflikthærgede Helmand i Afghanistan.

Som en af få journalister har han været med ude på slagmarken sammen med de såkaldte Syrienskrigere fra Vesten. Det bliver dokumenteret i ”European Jihadist”, som han producerede for britiske Guardian TV, hvor han følger den tidligere bandeleder Abderozzak Benarabe, kendt som Store A, på hans rejse til Syrien. Derudover skildrer han også sit møde med kendte britiske jihadist Amer Deghayes i dokumentaren ”The Rise of the British Jihadis” for Vice News International.

Senest har Nagieb Khaja som den eneste dansker og som en af få journalister i verden rapporteret fra det oprørskontrollerede Syrien heriblandt det østlige Aleppo, hvor han har instrueret dokumentarfilmene Under Russia´s Fist og Syria´s White Helmets for Al Jazeera English.

Se foredrag med Nagieb Khaja
Foredrag med Nagieb Khaja og Martin Tamm Andersen

Bedraget i Helmand

Mød Nagieb Khaja og Martin Tamm Andersen 

Den prisvindende dokumentarist og journalist Nagieb Khaja og dokumentarist, podcastvært og tidligere soldat Martin Tamm Andersen har begge oplevet krigen i Afghanistan fra hvert deres sted. Nagieb Khaja har dækket krigen fra den startede og Martin har kæmpet i den som dansk soldat.

Sammen har de, med livet som indsats, netop instrueret den afslørende og rystende dokumentarfilm “Bedraget i Helmand” til DR og BBC, hvor de afslører Danmarks og NATO’s brutale og korrupte samarbejdspartner i det afghanske politi.

I dette foredrag vil de to fortælle om deres arbejde i krigszoner langt fra Danmark, både som soldat og journalist. De vil komme med hver deres unikke indsigter og perspektiver på krig og give deres forklaring på, hvorfor krigen i Afghanistan aldrig kunne vindes.

Nagieb Khaja foredrag

Drivkraften bag at dække konflikter

Et foredrag om hvad det er for nogle konflikter, som mennesker flygter fra. Nagieb Khaja vil med historier og klip fra sine dokumentarer fortælle, hvad det er for nogle krige, som han har dækket i Syrien, Afghanistan og Gaza. Et af Nagiebs kendetegn har altid været at være så tæt på begivenhederne som muligt. Det har haft sin pris. Han har både været kidnappet og fængslet af Taliban, tilbageholdt af det afghanske antiterrorkorps, fået bank af tyrkiske grænsevagter og oplevet mange andre ubehagelige episoder. Han er dog stadig overbevist om, at det er det hele værd. Hør ham fortælle om sine arbejdsmetoder, og hvad der er hans brændstof.

Nagieb Khaja foredrag

Du må ikke græde - for så mister du blod

Nagieb Khaja fortæller om, hvad baggrunden er for den syriske borgerkrig, og fortæller med udgangspunkt i de medvirkende i sin bog ”Du må ikke græde for så mister du blod” og videoklip fra sine dokumentarfilm om, hvorfor den har udviklet sig som den har. Hans foredrag giver en forståelse og en indsigt for de kaotiske forhold, som har medvirket til, at millioner er flygtet fra landet.

Nagieb Khaja foredrag

De vestlige jihadister

Et foredrag om hvorfor unge mennesker i Danmark og Vesten bliver tiltrukket af radikale islamistiske miljøer. Nagieb forklarer den historiske baggrund for fænomenerne Al Qaeda og Islamisk Stat, og hvorfor de tiltrækker unge mennesker, som er opvokset i velfærdssamfund som Danmark. Nagieb Khaja konkretiserer sine erfaringer med medvirkende fra hans bog ”Du må ikke græde, for så mister du blod” og viser videoklip fra sine ophold i Syrien, hvor han har tilbragt tid med både danske, britiske og andre vestlige jihadister.

Nagieb Khaja foredrag

Krigen i Afghanistan

Et indsigtsfuldt foredrag med udgangspunkt i bogen “Historien der ikke bliver fortalt – om krigen i Afghanistan”. Om hvorfor Afghanistan blev invaderet, og hvorfor landet har udviklet sig i en forkert retning. I foredraget kommer Nagieb Khaja også ind på de store fejltagelser, der er begået af både USA og dets allierede, heriblandt Danmark. Derudover giver han en indsigt i de aktuelle forhold i Afghanistan, og hvad befolkningen flygter fra.

Nagieb Khaja foredrag

Kidnappet i Afghanistan

Et foredrag om, hvordan Nagieb Khaja blev kidnappet i 2008 af Taleban på en reportagetur i Afghanistan.
Nagieb Khaja introducerer kort baggrunden for konflikten i Afghanistan. Han fortæller, hvad der er den officielle årsag til krigen, og hvordan den reelt har udviklet sig fra 2001 og indtil i dag. Han forklarer derefter, hvorfor det også er vigtigt at afsøge de blinde vinkler i krigen heriblandt områder, hvor Taliban regerer. Derefter fortæller han i detaljer om dengang han blev kidnappet. Han vil komme ind på forberedelserne til turen, selve kidnapningen, fangenskabet, og hvordan han slap væk og efterspillet.

Referencer

Vi havde et ønske om at blive klogere på mødet mellem forskellige kulturer til brug for vores arbejde og til gavn for de frivillige, som støtter flygtninge/indvandrere i kommunen. Det var interessant at høre om hans oplevelser og færden i risikofyldte områder, hvor han var i kontakt med de mennesker, som står midt i krigen og skal beslutte sig for enten at blive eller flygte. Naghieb kunne vinkle foredraget, så vi fik lært noget om kulturforskelle og hvorfor folk reagerer forskelligt og opfatter situationer forskelligt. Et godt foredrag!

Anette Nexø Christensen

Jobcenter Kalundborg

Det var fantastisk at høre på en brændende ildsjæl, der formår at dokumentere sit arbejde - ikke mindst for at åbne andres øjne til at forstå, hvad der sker i Afghanistan. Efter foredraget håbede flere på et gensyn med foredrag om Syrien.

Ella Jensen

Hårlev Menighedsråd

Det var et meget spændende foredrag, der på kort tid og imponerende vis førte os ind i baggrundene for konflikterne i Afghanistan og Syrien. Mange gav straks efter foredraget udtryk for begejstring og for at være blevet ramt og rørt. Flere opfordrede Nagib Khaja til at dække flere andre konflikter, men samtidig også til at passe på sig selv.

Noomi Mortensen

Foreningen Tosprogefe børn og unges vilkår
Forespørg på Nagieb Khaja

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99