Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Rasmus Tantholdt

Spændende foredrag om krig og korrespondance.

Rasmus Tantholdt

Journalist og krigskorrespondent.

Uforpligtende forespørgsel på Rasmus Tantholdt

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Rasmus

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Rasmus Tantholdt har siden 2003 været international korrespondent i diverse konflikt-, krigs- og katastrofeområder og har bl.a. dækket krigen i Irak, Afghanistan og flygtningekrisen i Europa. Selv føler Rasmus Tantholdt, at han har oplevet, hvad andre oplever på tre-fire liv.

Et Rasmus Tantholdt foredrag er inspirerende og oplysende, når han fortæller om livet som korrespondent, hvor han tit står over for dilemmaer og pressede situationer. Rasmus Tantholdt formidler sine foredrag på en nærværende, imødekommende og empatisk måde, som skaber en hyggelig og uformel stemning til trods for de barske emner, der bliver taget op.

Tilbage i juni 2000 blev Rasmus Tantholdt uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Han begyndte på TV2 Nyhedernes indlandsredaktion i juni 2000 og på udlandsredaktionen fra 2003. Han har modtaget adskillige priser for sit journalistiske arbejde og talent; han fik tildelt et German Marshall Fellowship i 2006, vandt Steen Bådsgaard Prisen i 2009, og i 2012 og 2014 vandt han TV-prisen for årets bedste nyhedsindslag, der uddeles af mediebranchen. I 2022 vandt Rasmus Tantholdt den prestigefyldte Publicistprisen for at sætte nye standarder for dækningen af krig i dansk tv.

Se foredrag med Rasmus Tantholdt
Foredrag af Rasmus Tantholdt

Med åbne øjne

I dette Rasmus Tantholdt foredrag fortæller han om alt det, han har oplevet som korrespondent for TV2 siden 2003. Han beretter bl.a. om krigene i Afghanistan og Irak, Islamisk Stat og Det Arabiske Forår – om de mænd, børn og kvinder der bliver efterladt i et enormt kaos og forholdene i Nordkorea. Rasmus’ fokus i foredraget er det menneskelige. Selv stiller han sig spørgsmålet: Hvor mange katastrofer kan man stå midt i uden at gribe ind?

Dette Rasmus Tantholdt foredrag er baseret på bogen ”Med åbne øjne” fra 2018, som han har skrevet i samarbejde med Andreas Fugl Thøgersen.

Foredrag af Rasmus Tantholdt

Syrien tur/retur

Rasmus Tantholdt er en af de få danskere, der har rejst ind og ud af Syrien de seneste par år, grundet sit arbejde som korrespondent for TV2. Her har han bevæget sig ud i krigshærgede områder, hvor hospitaler og civile bliver bombet, og senest har han mødt den syriske præsident Bashar-al-Assad. En mand som mange bebrejder den blodige borgerkrig i Syrien og betragter som både krigsforbryder, diktator og illegitim leder.

Kontrasterne i Syrien lige nu er markante. Nogle daser ved swimmingpoolen, mens andre må løbe for livet for ikke at blive bombet ihjel. Og selvom Rasmus Tantholdt har mange års erfaring som krigskorrespondent, kan han ikke undgå at blive følelsesmæssigt påvirket af al den krig, rædsel, flugt og død, som er hverdag for rigtig mange syrere. I dette gribende og tankevækkende foredrag tager Rasmus Tantholdt publikum med helt ind bag den syriske grænse. Han fortæller om alt det, som vi ikke når at se i de korte nyhedsindslag, og han prøver at forklare, hvad det er, der rent politisk foregår, siden Syrien stadigvæk er så farligt et land, efter flere års borgerkrig, der startede som fredelige demonstrationer i en protest mod menneskerettighedskrænkelser og manglende indflydelse.

Foredrag af Rasmus Tantholdt

Mit liv som krigsreporter

Journalist og korrespondent Rasmus Tantholdt har specialiseret sig i at rejse i kriseområder som Irak og Mellemøsten. Når han er i marken, koster det op mod 25.000 kroner om dagen at beskytte ham.

Hør dette Rasmus Tantholdt foredrag, hvor han fortæller om sine rørende, spændende og indimellem voldsomme oplevelser fra verden, der er hans arbejdsplads. Om de situationer hvor han troede, at han skulle dø, og om de mange etiske overvejelser og svære dilemma han står over for, hver gang han er af sted. Et farligt job – men samtidig et job, som han brænder for mere end noget andet!

Referencer

Vi har kun fået positive tilbagemeldinger, folk har været meget glade for denne aften. Rasmus er en meget inspirerende fortæller.

Lisbeth Rasmussen

Gigtforeningen

Tusind tak for et helt vildt fantastisk Rasmus Tantholdt foredrag på Højskolen Skærgaarden. Vi har fået lutter positive tilbagemeldinger, - ord som inspirerende, fantastisk, rørende, tankevækkende og "Jeg er stadig helt høj" er et par stykker af dem. Håber ikke det er sidste gang, han kommer på disse kanter.

Sanne Bøgeskov

Højskolen Skærgaarden

Rasmus var meget nærværende og velformuleret. Han kom med gode historier illustreret med videoklip. Der var mange spørgsmål og dem besvarede han beredvilligt og med humor. Han kan virkelig anbefales. Som menneske er han imødekommende, nærværende og empatisk og det smitter af på hans foredrag, som bliver oplysende, hyggelige og uformelle.

Rikke Strange-Hansen

COWI

Et super godt og velforberedt Rasmus Tantholdt foredrag. Alvor, humor og ordentlighed gik hånd i hånd. Kan varmt anbefale et foredrag med Rasmus Tantholdt!

Lene Søgaard Davidsen

Humlum og Omegns Borgerforening

Det var et forrygende Rasmus Tantholdt foredrag, hvor de 278 fremmødte fik en både orienterende og underholdende aften. Rasmus formåede at give os et indblik i de dilemmaer, han ofte står overfor, og dermed også de valg, som skal træffes i ofte pressede situationer. Alle gik derfra med fornemmelsen af det ofte farefulde job Rasmus har. Men samtidig med respekt for at der er folk som Rasmus der påtager sig opgaven ved at færdes i denne verdens farefulde brændpunkter. En rigtig god aften.

Birthe Pedersen

LOF Midtjylland

Alle syntes at Rasmus var både underholdende og en fantastisk formidler.

Steen Christiansen

SKAT Høje-Taastrup
Forespørg på Rasmus Tantholdt

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99