Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Anna Libak

Globalt perspektiv på Rusland, Ukraine og verdenspolitik.

Anna Libak

Fremstående ekspert i Rusland og udenrigspolitik. Kendt for dybdegående analyser og skarpe perspektiver på internationale relationer.

5 ud af 5 stjerner

Anna er utrolig vidende, og formidler fantastisk. Hun er en ildsjæl, og en sådan fortæller er altid godt. Man bliver bare revet med, og vi kunne bare høre på hende en hel dag. Dejligt at deltage i / høre på noget man bliver klogere af.

Hanne Pedersen, Formand - Familie og Samfund Kalundborg Kredsen Se alle referencer

Et foredrag med Anna Libak giver jer:

  • En analyse af populismens fremkomst og dens udfordringer for det etablerede politiske system
  • En udforskning af, hvorfor populister får støtte og ændrer politiske diskussioner
  • Overvejelser om vestens svækkelse og dens indvirkning på vores politiske system og internationale relationer
Uforpligtende forespørgsel på Anna Libak

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Anna

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

I den offentlige debat kendes Anna Libak især for sin viden om Rusland, som hun har beskæftiget sig med siden, hun blev sprogofficer i forsvaret i slutningen af 80’erne. Hun har dækket Rusland for tre aviser, og hendes udstationering som korrespondent for Berlingske Tidende 1999-2003 resulterede i bogen “Rusland på Røde Plader”.

Et foredrag med Anna Libak giver jer:

  • En analyse af populismens fremkomst og dens udfordringer for det etablerede politiske system
  • En udforskning af, hvorfor populister får støtte og ændrer politiske diskussioner
  • Overvejelser om vestens svækkelse og dens indvirkning på vores politiske system og internationale relationer

At forstå Rusland og verdenspolitik

Anna Libak er en dansk journalist, forfatter og ruslandskender født i København i 1968. Hun er uddannet cand.mag. i russisk og samfundsfag fra Aarhus Universitet og har også en uddannelse som sprogofficer i russisk. Anne har arbejdet som journalist for Information og Berlingske Tidende og har været udlandsredaktør hos Berlingske. Hun har desuden været vært for programmet “Sidste nyt fra Østfronten” på DR, hvor hun analyserede situationen i Rusland, Kina og Nordkorea. I 2020 blev Anne udenrigsredaktør hos Weekendavisen.

Udover sin journalistiske karriere har Anne også oversat russiske kriminalromaner, udgivet en digtsamling og skrevet bogen “Forstå populismen!” Hun fungerer også som foredragsholder og ekspert i Rusland i medierne. Anne har også haft en kort politisk karriere, hvor hun stillede op for Venstre ved Folketingsvalget i 2019, men senere meldte sig ud af partiet for at sikre redaktionel uafhængighed som udlandsredaktør hos Weekendavisen

Book Anna Libak til et indsigtsfuldt foredrag som vil gøre jeres organisation klogere på Rusland, verdensordenen og udenrigspolitik

Se foredrag med Anna Libak
Anna Libak foredrag

Konflikten mellem Ukraine og Rusland

Rusland har annekteret den ukrainske halvø Krim, og kontrollerer i dag en stor del af Østukraine gennem de såkaldte folkerepublikker i Donetsk og Lugansk. Ifølge EU og USA truer den russiske aggression med at undergrave den europæiske sikkerhedsarkitektur, som blev indstiftet med ophøret af den kolde krig. Ifølge russerne er der aldrig blev indstiftet en ny verdensorden siden Sovjetunionens opløsning. Tværtimod har EU og USA gennem NATO’s og EU’s aktive ekspansion mod øst undermineret alle forsøg på at etablere en ny kollektiv retsorden. Så hvordan kunne det gå så galt, at vi skal tilbage til før Gorbatjovs tiltræden i 1985 for at finde et tilsvarende dårligt forhold?

Anna Libak foredrag

Forstå populismen!

Populisme er et skældsord, som bruges om nye bevægelser og partier i Vesten, der definerer sig i opposition til den siddende magtelite og hævder at repræsentere folket på mere ægte vis end eliten. Men det er en fremstilling, som slører mere end den klargør. Det, der forener de såkaldte populistiske partier er ikke deres selvforståelse, men deres krav om systemforandring.

Anna Libak giver sit bud på, hvad populisme er, og diskuterer, hvad der giver populisterne vækst og styrke, og hvordan det etablerede system udfordres af og reagerer på populismen.

En forsimplet fremstilling ser bort fra, at alle politikere i en repræsentativt demokrati påberåber sig at handle på vegne af vælgerne, den forklarer ikke, hvad der er årsagen til, at populisterne rammer et behov hos folk – og den ignorerer, at gårsdagens populisme kan være morgendagens politik.

Populismen er en reaktion på en verden, hvor Vesten – økonomisk, kulturelt og demografisk – er blevet svagere i forhold til de øvrige magtcentre. Det får vælgerne i Vesten til at efterspørge nye ideologier, der tillader os at bevare kontrollen med vores samfundsudvikling. Virkeligheden er, at populisterne forandrer vores politiske diskussion og flytter rammerne for vores politiske systemer.

Anna Libak foredrag

Den nye verdensorden - fra global til national

Den liberale verdensorden er brudt sammen Vesten er svækket, og de tider er forbi, hvor det var vesten, der forsøgte at sprede sine værdier til resten af verden: Nu kæmper Vesten for at forhindre, at resten af verden spreder deres værdier til os.
Allerede nu ser vi, at Schweiz og Danmark fjerner tibetanske protestflag, når den kinesiske præsident lægger vejen forbi, og i EU forsøger man at formilde Erdogan, så han ikke opsiger flygtningeaftalen og sender flere asylansøgere mod Grækenland.
Over hele Vesten bygges der mure og indføres grænsekontroller for at beskytte sig. Donald Trump og Brexit er ikke forklaringen på skiftet i magtbalancen: De er reaktionen på den.
Vil det lykkedes Vesten at blive stærkt igen? Og vil vi kunne holde sammen mod de andre stormagter i verden?

Anna Libak foredrag

Den gode, den onde og den grusomme historie

Hvorfor er den gode nyhed altid dårlig? Og hvorfor bliver en helt i medierne med usvigelig sikkerhed til en skurk dagen efter? Anna Libak forklarer, hvilke historier pressen prioriterer – og hvorfor det er sådan.

Anna Libak foredrag

Libaks katekismus

Den amerikanske sociolog Phil Zuckerman konkluderede for et par år siden, at Danmark er et af verdens mest sekulære samfund: ”Et samfund uden gud”. Han tog fejl. Danskere er kulturkristne i en grad, som de ikke engang selv er klar over. Anna Libak trækker en linje fra Luther og Grundtvig til det modernes samfunds danske værdier.

Anna Libak foredrag

Bjørnen og musen

I Danmark gør de kendte alt, hvad de kan, for at overbevise os om, at de skam er helt almindelige. I Rusland gør de kendte alt, hvad de kan, for at overbevise offentligheden om, at de er noget helt specielt. Anna Libak kortlægger den danske og den russiske folkekarakter, og giver et bud på årsagen til forskellene.

Referencer

Anna er utrolig vidende, og formidler fantastisk. Hun er en ildsjæl, og en sådan fortæller er altid godt. Man bliver bare revet med, og vi kunne bare høre på hende en hel dag. Dejligt at deltage i / høre på noget man bliver klogere af. Hils hende og sig MANGE TAK

Hanne Pedersen - Formand

Familie og Samfund Kalundborg Kredsen

Aktuelt, alsidigt .... Udmærket!

Preben Mogensen

Sydslesvigsk Forening

Anna Libak holdte et meget levende og spændende foredrag om Rusland og Ukraine. Hun holdt eleverne fanget i samtlige 90 minutter, og spørgelysten var stor

Hanne Friis Johnsen

Sønderborg Statsskole

Libak var veloplagt, vidende og en glimrende humørfyldt formidler af Gåden Rusland

Janet Wilhjelm

Køgebibliotekerne

Jeg skrev således til Anna dagen efter foredraget: Hej Anna. Mange tak for et super godt foredrag! Alle var meget tilfredse! Du forstår i den grad at få din enorme viden ud over scenekanten! Vi blev alle meget klogere på Rusland og russerne og for mit eget vedkommende har dine ord i den grad sat sig fast – og det skyldes din evne til at formidle – det er ikke nok at have en stor viden! Vi havde en god generalforsamling og en meget hyggelig middag efterfølgende – alle synes det var et super godt ”arrangement” – og det skyldes altså dig! Jeg var på Wikipedia i går…..så derfor skal du også lige have et tillykke med fødselsdagen! Med venlig hilsen Line, Økonomikonsulenternes forening

Line Hansen

Økonomikonsulenternes forening

Anna var vel forberedt og havde virkelig styr på sit stof. Anna er en dygtig formidler.

Christian Blomgren

AOF Gladsaxe

Foredraget var spændende og super-aktuelt. Anna Libak er god til at skabe overblik og samle de mange informationer, som vi bombarderes med i pressen. Anna er rigtig god til at formidle og når ud over kanten.

Helle Jacobsen

LOF Slagelse-Korsør-Skælskør

Anna Libak leverer skarpe analyser af meget komplekse tendenser, som gør os alle klogere på vores samfund

Lars Buch Viftrup

Møllevangskirken

Underholdende og kyndigt indlæg. Deltagerne i konferencen følte sig rigtig godt informeret og udfordret.

Hans Engell

Danske Risikorådgivere
Forespørg på Anna Libak

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99
Anna Libak
Anna Libak

5 ud af 5 stjerner

Anna er utrolig vidende, og formidler fantastisk. Hun er en ildsjæl, og en sådan fortæller er altid godt. Man bliver bare revet med, og vi kunne bare høre på hende en hel dag. Dejligt at deltage i / høre på noget man bliver klogere af.

Hanne Pedersen, Formand - Familie og Samfund Kalundborg Kredsen Se alle referencer