Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Anne-Marie Vedsø Olesen

Flyv frit i forfatterdrømme: Følelser, ord og eventyr.

Katrine Gøth

Anne-Marie Vedsø Olesen

Fra læge til prisvindende skønlitterær forfatter; en rejse fra sci-fi til jernalderen.

Uforpligtende forespørgsel på Anne-Marie Vedsø Olesen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Anne-Marie

Lecture icon

Foredrag

Anne-Marie Vedsø Olesens foredrag giver jer et unikt indblik i forfatterskabet. Med hele 21 udgivelser på sit cv har Anne-Marie en dybdegående forståelse af skrivekunstens finesse. I hendes foredrag dykker hun ned i nogle af sine mest bemærkelsesværdige romaner, hvor hun deler tankerne, inspirationen og skriveprocessen bag hvert værk, og hvordan hun formår at fange læserne med sine enestående fortællinger.

Et foredrag med Anne-Marie Vedsø Olesen giver jer:

  • Indblik i jernalderens sagaer, rune magi og mytologiens indflydelse på litteraturen
  • En dykning i science-fiction og filosofiske dystopier, der udforsker internettets påvirkning på mennesket
  • Mulighed for dialog omkring Anne-Maries værker

Fra journaler til notesbøger

Anne-Marie Vedsø Olesen er oprindeligt uddannet læge fra Københavns Universitet, og havde valgt at gå i sin fars fodspor, men sådan skulle det ikke forblive. I år 2000 udgav hun sin første roman “Salernos Sol”, som fik andenpladsen for bedste middelalderroman af Gyldendal og Det Kongelige Bibliotek. Dette var startskuddet til en ny karriere som forfatter, hvor hun bl.a. finder inspiration fra kulturhistorie og mythologi, til at skrive hendes fængende skønlitteratur.

I 2022 vandt hun DR’s romanpris for “Snehild”, første bind i serien Vølvensvej, som finder inspiration i den nordiske mytologi og udspiller sig i jernalderen. Hun er anmelderrost for at skabe spændende, imponerende og dramatiske eventyrlige fortællinger, som opsluger en fuldstændig.

Book Anne-Marie Vedsø Olesen til et spændende foredrag med oplæsning og dialog omkring hendes bøger, samt forfatterskabet.

Se foredrag med Anne-Marie Vedsø Olesen
Anne-Marie Vedsø Olesen foredrag

Roman-serien Vølvens vej og Nordisk Mytologi

Kom med tilbage til jernalderen, hvor en ny storslået saga udspiller sig. En eventyrlig fortælling om blodhævn, stærke kvinder, rune magi, og gudernes gunst, hvor hovedpersonen Snehild kommer ud på en farefuld og skæbnebestemt rejse.

Foredraget handler om Anne-Maries Vedsø Olesens bogserie Vølvens vej, hvor hun blandt andet fortæller om og læser op fra de udgivet romaner i serien. Hun kommer også ind på den nordiske mytologi, som har været inspirationskilder for hele bogseriens univers.

Anne-Marie Vedsø Olesen foredrag

Om romanen “Månen over øen”

I dette foredrag dykker Anne-Marie Vedsø Olesen ned i hendes roman “Månen over Øen”. En science-fiction fortælling der tager jer med til året 2687, hvor månen er gået til grunde, og menneskeheden lever i store enklaver. De er fanget bag øjenvisirer, linket op til supernettet, og dens umådelig strøm af informationer. En grufuld død venter dem der tager visiret af, undtagen hovedpersonen Hypatia. Fortællingen foregår gennem hendes øjne, hvor man følge hendes søgen efter datteren Isabel, og kommer ud over civilisationens beskyttende mure. En filosofisk dystopi om internettets påvirkning af den menneskelige bevidsthed.

Hun kommer til at læse op fra, og snakke om romanen, og hvilke tanker der lå bag bogen, og fortællingens, skabelse.

Anne-Marie Vedsø Olesen foredrag

Om romanen “Lucie”

Kom med ind i en fantasy fortællingen, hvor Anne-Marie Vedsø Olesen vil læse op fra og snakke om hendes roman “Lucie”.
Lucie er en kannibal, drevet af umættelig sult menneskekød. Som et sjæleløst urvæsen steg hun op af Trondhjemsfjorden, men uden viden eller hukommelse om, hvem hun er. Hun møder, Casper, som er helt fascineret af hende, og hans ven Martin, som sammen tager til Trondhjem. Gennem eksperimentering med svampe, åbnes åndelige porte, der får helved til at bryde løs. Det er en mytologisk fortælling, hvor søgen på hendes eksistens og oprindelse bringer hendes blandt nordiske guder, engle og dæmoner.
Anne-Marie fortæller også om brugen af den nordiske mytologi, og hvordan det skaber inspiration til fortællingen.

Anne-Marie Vedsø Olesen foredrag

Om Renæssancetrilogien Dronningens Dame, Bastarden, og Mordersken

I dette foredrag fortæller Anne-Marie Vedsø Olesen om sine romaner “Dronningens Dame”, “Bastarden” og “Mordersken”. En historisk trilogi om stærke kvinder i renæssancen. I trilogien bliver man præsenteret for Madeleine de Montdidier, som er hovedperson. En farefuld og spændende fortælling som starter i Frankrig, og senere bringer hende til Spanien og Konstantinopel.
Farverig, fascinerende og actionfyldt trilogi, med en stærk kvindelig protagonist, og 100% underholdning.

Referencer

Forespørg på Anne-Marie Vedsø Olesen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99