Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Carsten Jensen

Prisvindende forfatter med foredrag om litteratur og kultur

Les Kaner

Carsten Jensen

Samfundsdebattør, foredragsholder og forfatter

Uforpligtende forespørgsel på Carsten Jensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Carsten

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Carsten Jensen er samfundsdebattør, foredragsholder og forfatter, og er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet i 1981. Han har været tilknyttet diverse dagblade og siden 2001 været adjungeret professor i kulturanalyse på Syddansk Universitet.

Carstens forfatterskab omfatter flere romaner, essaysamlinger og rejsebøgerne: ”Jeg har set verden begynde” og ”Jeg har hørt et stjerneskud”, som er solgt i over 250.000 eksemplarer. Carsten har modtaget adskillige litteraturpriser for sit forfatterskab – bl.a. Søren Gyldendal Prisen, Olof Palme-prisen, Danske Banks litteraturpris og Radioens romanpris.

Carsten har rejst i det meste af verden, og har gennem mange år rapporteret fra forskellige krige, hvilket har gjort ham til en markant deltager i debatten om krig. I 2010 udgav han: ”Ud – opdagelsesrejser 1978-2010”, som består af Carstens rejsereportager gennem 32 år.

Senest har Carsten Jensen udgivet romanen Den første sten, der af DR Kultur blev nomineret til årets roman 2015.

Se foredrag med Carsten Jensen
Carsten Jensen foredrag

Carsten Jensen om sit forfatterskab

Carsten Jensens forfatterskab er stort og varieret. I dette foredrag kommer vi bag om kulissen, og hører om de kræfter, der driver ham – ikke kun når han skriver sine romaner, men også når han deltager i samfundsdebatten med sine ofte kontroversielle synspunkter. Carsten taler desuden om sine seneste bøger: “Vi, de Druknede”, “UD” samt romanen “Den Første Sten”, som omhandler krigen i Afghanistan. Han vil desuden også komme ind på sine mange rejser og sit syn på samfundsudviklingen netop nu. Både som danskere og som verdensborgere bliver vi hele tiden stillet det samme spørgsmål: Hvem er vi? Et spændende foredrag om et forfatterskab, der ofte har overrasket, og ikke altid spiller efter de konventionelle regler.

Dette foredrag efterlader deltagerne med en øget indsigt i Carsten Jensens forfatterskab og ikke mindst med en nysgerrighed.

Referencer

Ikast-Brande Bibliotek oplevede en meget imødekommende og inspirerende Carsten Jensen. Han indledte med at fortælle om sin baggrund for at skrive, og gik derefter hurtigt over til at fortælle om sin seneste bog ”Den første sten”. Publikum fik forklaret ideen med bogen, hvor synsvinklen flytter sig, så man først følger og sympatiserer med de danske soldater, og senere fornemmer, hvordan det er at være afghansk bonde i et land i krig. Han fortalte meget udførligt, både forholdene i Afghanistan, og hvordan han har fået ideen til de forskellige hovedpersoner i bogen. Publikum var meget spørgelystne, og han svarede meget åbent og personligt på alle spørgsmål.

Anette Bach

Ikast-Brande Bibliotek

Carsten Jensen fortæller meget engageret om sit forfatterskab og giver meget gerne sin mening til kende om f.eks. krigen i Afghanistan, i relation til hans kommende nye bog - han var uhyre spændende at høre på, han og tilhørerne havde svært ved at give slip på hinanden - en dejlig aften

Anne-Grethe Rosted

Faxe Kommunes Biblioteker

Vi, de druknede

Marstal, en flække på en ø i Østersøen, et fjernt sted i en lille nation. I 1800-tallet bliver Marstal hjemsted for nye generationer af mænd, der drevet af udlængsel sætter sig for at krydse verdenshavene. Det er mænd, der lever i et evigt opgør: med havet, med hinanden og med de kvinder, de elsker, men først og fremmest med deres egne mørke sider. Havet kræver sin pris af mænd som den fandenivoldske Laurids, der efter et tabt søslag aldrig bliver den samme igen. Og sønnen Albert, der på Stillehavet leder efter sin forsvundne far, men i stedet kommer hjem med et skrumpehoved. Og Knud Erik, som med hovedet fuldt af Alberts skrøner bliver stillet over for et moralsk umuligt valg i Anden Verdenskrig. Også familierne bliver havets ofre; de fædreløse børn, de druknedes enker – og Klara, Marstals dødsengel. Fra Newfoundlands klippekyster til Samoas plantager, fra Tasmaniens lyssky barer til det nordlige Ruslands ødemark er Vi, de druknede en episk beretning om fire generationer af mænd fra Marstal, deres længsel efter fjerne horisonter og kampen for at vende hjem. En historie om mod, hensynsløshed, vold, lidenskab og tab.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Øvelser i afsked en coronakrønike

En måned før coronaen ramte, mistede Carsten Jensen sin stedsøn, som kun blev 25 år. Carsten forelæste på et universitet i Los Angeles, hvor han var engageret i en tæt dialog med sine unge studerende om deres håb og drømme for fremtiden. Tilbage i selvisolation i et nedlukket Danmark besluttede han sig for at dokumentere pandemien. Hvad tænkte vi, imens den stod på? Hvad er vores forventninger, når den slutter?

Øvelser i afsked er en bog om afsked, både den personlige og den globale, hvor vi alle er tvunget ud i en helt ny, udsat position. Sorg er et ukendt land, og det er en pandemi også. Ensomhed, eftertanke og en følelse af tab har de til fælles. Øvelser i afsked er også en bog om livsperspektiver, der lukker sig, mens andre åbner, og en historisk situation, der kræver nye spørgsmål og svar.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Kældermennesker

Kældermennesker handler om den fremadstormende populisme fra Dansk Folkeparti til Donald Trump, og den handler også om besværet med at være menneske, når du mister dine rødder, ikke kan orientere dig i en hurtigt skiftende verden og ender med ikke at ane, hvem du er. Det fællesskab, der engang fortalte os, hvem vi var, findes ikke mere. ’Hvem er vi?’ er blevet tidens vigtigste spørgsmål. Kældermennesker er også historien om et før og et efter sommeren 2015, hvor flygtningestrømmen fra Mellemøsten og Afrika eksploderede, og i den folkelige bevidsthed antog karakter af en invasion. Hvor er Europa på vej hen? Hvad kan det enkelte individ stille op over for historiens kræfter? Er vi som fællesskab holdt op med at håbe og handle, og betyder det, at fællesskabets sidste skanse bliver hadet og frygten? Er populismen en slags psykoterapi for folket, der befris fra usikkerhed og selvforagt kun for at rette foragten mod andre? Og findes der et alternativ? Carsten Jensen (f. 1952), forfatter og debattør. Har et langt og alsidigt forfatterskab bag sig, som indeholder både kritiske essays, rejsebøger og store episke romaner. Har senest udgivet Den første sten (2015) og Krigen der aldrig ender. Reportager fra Afghanistan (2016).

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Forespørg på Carsten Jensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99