Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Christina Boutrup

Vidende foredrag om Kinas udvikling og indflydelse på det globale marked

Christina Boutrup

Danmarks Kinaekspert - sådan slår din virksomhed igennem i Kina

Uforpligtende forespørgsel på Christina Boutrup

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Christina

Lecture icon

Foredrag

Christina Boutrup er en af landets førende Kina-kendere og fast Kina-analytiker for TV2. Hun er uddannet erhverv­sjournalist og har fulgt Kinas udvikling tæt siden 2004, blandt andet som Asien-korrespondent og som vært for radio- og tv-programmer. Hun har skrevet flere anmelderroste bøger og er en flittigt benyttet foredragsholder, facilitator og ordstyrer på danske og internationale konferencer og workshops. Hun er desuden aktiv i advisory board for tænke­tanken Think China under Københavns Universitet.

Christina forstår med sin skarpe pointer og ligefremme stil at fange sit publikum både mundtligt og skriftligt. Hun deler desuden sin viden som gæsteunderviser på forskellige kurser og uddannelser. Heriblandt på Fudan University i Shanghai og Syddansk Universitet.

Se foredrag med Christina Boutrup
Foredrag af Christina Boutrup

Den store tech-revolution

Kina har i al stilhed taget et kvantespring. I disse år gennemgår landet en tech-revolution, som vil rykke ved magtbalancen i verden og komme til at påvirke os alle. De færreste er opmærksomme på, at kinesiske virksomheder er globalt førende inden for flere af de vigtige områder, som kan forme vores fremtid: Droner, solceller, mobilbetalinger, sociale medier, e-handel og praktisk anvendelse af kunstig intelligens.

Når vi herhjemme forsøger at forstå fremtiden, ser vi mod Silicon Valley. Men vi kigger den gale vej og risikerer at stå med ryggen til udviklingen, hvis vi kun har øje for Google, Amazon og Facebook. Det er på høje tid, at vi begynder at forstå, hvad der sker i Kina, som med sine 800 millioner internetbrugere er verdens største og mest avancerede digitale økonomi. Kom og hør, hvad vi virksomheder kan lære af Kinas fremadstormende tech-virksomheder – og hvorfor vi skal til at holde meget bedre øje med kineserne.

Foredrag af Christina Boutrup

Kina på fremmarch

Kinas indflydelse i verden vokser – både økonomisk, politisk, teknologisk og kulturelt. Hvad betyder det for os her i Danmark og Europa – og hvordan skal vi forholde os til den nye supermagt?

Få svaret i dette foredrag, som er baseret på Christina Boutrups rejser rundt i kinesernes fodspor. Foredraget giver indblik i de muligheder og udfordringer det nye fremadstormende Kina giver et lille land som Danmark, og hvordan kinesiske investeringer og en aktiv strategi for udbredelsen af kinesisk kunst og kultur baner vejen for såkaldt blød magt.

Foredrag af Christina Boutrup

Made for China

Kina er stadig mest kendt for sine dygtige kopister, men kinesiske virksomheder er i dag globalt førende inden for nye digitale forretningsmodeller, e-handel og sociale medier, og det stiller høje krav til alle, der vil sælge i Kina. Hør, hvad du kan du lære af kinesiske virksomheder – og hvorfor er det så vigtigt at tilpasse danske produkter og løsninger til det kinesiske marked. Få også indblik i Kinas ambitiøse Made in China 2025-plan, som truer flere danske styrkepositioner, men også åbner nye muligheder, hvis man er opmærksom på faldgruberne.

Foredrag af Christina Boutrup

Kinas Fremmarch i Europa

Foredraget tager afsæt i bogen: ”Den røde løber – Kinas Fremmarch i Europa”, som handler om Kinas voksende økonomiske, politiske og kulturelle indflydelse i Europa. Hvad driver kinesernes købelyst, og hvad sker der, når vi inviterer kineserne indenfor? Pengene flyder, men ind ad bagdøren kommer også politisk og kulturel indflydelse, korruption og forretninger på kinesiske vilkår.

Foredrag af Christina Boutrup

Kina Sweet & Sour

Foredraget tager udgangspunkt i den omfattende research til bogen Kina Sweet & Sour, som er den første bog om danske virksomheders sure og søde erfaringer i Kina. De vigtigste konklusioner bliver ridset op, og bagefter står det lysende klart, hvorfor Kina er blevet en uundgåelig del af Danmarks fremtid – På godt og ondt.

Foredrag af Christina Boutrup

Vækstens pris

Christina sætter i foredraget fokus på de sociale og miljømæssige konsekvenser af de tocifrede økonomiske vækstrater, som Kina har præsteret gennem de seneste årtier. Selvom de moderne kinesiske storbyer boomer, og de nyrige forbrugere kaster sig over vestlige luksusvarer, så er Kina stadig et udviklingsland med voksende social ulighed.

Her er forklaringen på, hvorfor verdens folkerigeste land ikke er så stabilt, som man skulle tro. Og hvorfor det magtfulde kommunistparti pludselig er blevet popularitetssøgende.

Foredrag af Christina Boutrup

Kina 3.0

Kina bevæger sig med hastige skridt væk fra rollen som hele verdens fabrikshal, og det har vist sig, at når produktionsarbejdspladserne flytter væk fra Danmark, så flytter forskning og udvikling med. Derfor bliver danske virksomheder ved med at investere i Kina. Ikke blot for at spare penge, men i lige så høj grad for at få adgang til kvalificeret arbejdskraft og den nyeste viden.

I foredraget afliver Christina for alvor myten om, at kineserne ikke er innovative og udelukkende baserer deres produktudvikling på kopiering. Faktum er, at store danske virksomheder i disse år kæmper en hård kamp for at fastholde deres globale førerposition. Og konkurrencen kommer i høj grad fra nye kinesiske virksomheder.

Foredrag af Christina Boutrup

Ordstyrer

Christina Boutrup har lavet foredrag og ordstyreropgaver for en lang række virksomheder og organisationer. Hun er kendt for sin evne til at tilføre konferencer, seminarer og debatter en ekstra dimension med sin dybe indsigt i globaliseringens fordele og ulemper.

Referencer

Forespørg på Christina Boutrup

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99