Foredrag af Christina Hesselholdt Til lyden af sin egen tromme
I dette foredrag beskriver Christina Hesselholdt baggrunden og arbejdet med sin seneste roman: Til lyden af sin egen tromme
Romanen forgår over en uge i februar 2022. Gustava, psykiater midt i 50’erne, tager til Tromsø for at tage sit eget liv, slidt af utallige arbejdsskift og flytninger; undervejs i flyet sker der noget der får hende til at ombestemme sig, og i stedet for at vælge døden i Tromsø, tager hun efter et par dage til Venedig med den hensigt at genvinde livslysten. Hjemme sidder hendes psykisk ustabile bror Mikael og bliver tiltagende bekymret. Han finder sin søsters selvmordsbreve og sætter efter hende. Rejsen bringer ham først til Tromsø og siden til Venedig. Gustava er opkaldt efter hovedpersonen i Thomas Manns roman Døden i Venedig, Gustav von Aschenbach, og Mikael tror, at Gustava vil dø i Venedig som Aschenbach døde. Nu starter en vild eftersøgning.
Romanen, og foredraget handler om at fare vild – i sin egen tilværelse, i sine forestillinger om hvad der er rigtigt og forkert, og helt bogstaveligt: i Venedig.
Romanens bagtæppe er det rædselsår, 2022, vi netop har gennemlevet, med krigen i Ukraine, corona og klimakrise. Men bagtæppet er også litteratur, i særdeleshed Døden i Venedig. Efter foredraget vil der være mulighed for spørgsmål og debat.
Foredrag af Christina Hesselholdt Fiktion på et skelet af virkelighed.
Om dokumentarromanerne Vivian (2016) og Virginia Is For Lovers (2019)
Vivian er en roman om den amerikanske gadefotograf Vivian Maier, der ved sin død i 2009 efterlod sig et enormt fotografisk værk, som hun aldrig havde præsenteret offentligheden for. I romanen beretter et kor af stemmer om Vivian Maiers liv og forhold til fotografi.
Virginia Is For Lovers handler om et brutalt dobbeltmord i Virginia i 1985. Mr. Up Front er romanens fortæller. Som en paparazzo driver han rovdrift på kendte menneskers liv og offentlighedens enorme appetit på hemmeligheder og gåder. Nu står Mr. Up Front med mordgåden fra 1985 i hænderne.
I dette foredrag fortæller Christina om dokumentarromanerne, sin research og mine overvejelser om at gøre brug af virkelige menneskers liv i romanform.
Foredrag af Christina Hesselholdt Venner for livet.
Romansuiten Selskabet (2015), der blev Christinas internationale gennembrud, samler fire romaner udgivet mellem 2008-2014, nemlig Camilla and the horse, Camilla – og resten af selskabet, Selskabet gør op og Agterudsejlet. I 2021 udkom så romanseriens femte del: Feje blade sammen op mod vinden.
Romanerne følger en flok venner over mange år; deres forelskelser, skilsmisser, tab af forældre, rejser og ikke mindst deres venskabs opture og nedture. Alle vennerne er store læsere, så bagtæppet for romanerne er litteratur, citater fra verdenslitteraturen klinger med ind i romanerne.
I dette foredrag læser Christina op fra bøgerne og fortæller om sine overvejelser om form og indhold – og det at skrive en serie.
Foredrag af Christina Hesselholdt Fra punkt til linje. Om hele mit forfatterskab.
I dette foredrag fortæller Christina om udviklingen i sit forfatterskab fra debuten i 1991 med punktromanen Køkkenet, gravkammeret & landskabet, til arbejdet med stemmeromanen Eks (1995) og serien af Camilla-bøger, frem til dokumentarromanerne Vivian og Virginia Is For Lovers.
Hun taler om at arbejde med forskellige prosaformer igennem 30 år, om hvilke forfattere der har inspireret hende, og hvor hun i øvrigt henter sit stof fra.