Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter

Foredrag om romanen Vandaben, delfiner og menneskets oprindelse.

Claus Due

Forfatter af videnskabsthrillere, forsker i menneskers og dyrs kommunikation og adfærd.

Uforpligtende forespørgsel på Claus Due

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Claus

Lecture icon

Foredrag

Du har måske set Claus Due fortælle om sin spændingsroman Vandaben, om delfiners kommunikation eller om Ruslands misbrug af delfiner i krig i f.eks.  Go’morgen Danmark. Du kan også have lyttet til radio og podcasts, hvor han har fortalt om menneskets evolution.

Det kan også være, du har mødt ham som rådgiver for din virksomhed omkring strategi og kommunikation, måske har du læst nogle af hans ti fagbøger om emnet.

Er du gammel nok, kan du også have set ham give den gas som elitedanser ved danske og nordiske samt verdensmesterskaber. Har du været bosiddende i USA har du måske endda set ham i TV-shows fra Hollywood.

Men Claus har også været skabszoolog hele livet, tilbragt dagevis i vandet i Rødehavet sammen med delfiner for at studere deres kommunikation, boet i Amazonas og fanget alligatorer med hænderne, og som dykker drevet til havs ud i Stillehavet.

I april 2023 udkom videnskabsthrilleren Vandaben, hvor Claus Due med afsæt videnskabelige fakta og teorier bringer læserne ud i dramatiske begivenheder på et delfincenter ved Sinaihalvøens sydspids og en udgravning i ørkenen ved Afrikas Horn, hvor forskere leder efter knoglerester fra uddøde fortidsmennesker. Og deres dna.

Romanen løfter en advarende pegefinger om, hvad menneskets grådighed og blinde fokus på videnskabens muligheder kan ende i. I Vandaben og de kommende bind i Vandabetrilogien rejser Claus spørgsmålet:

Vi mennesker er så intelligente, at vi kan udvikle det umulige,

men er vi kloge nok til at gennemskue konsekvenserne af at gøre det?

Se foredrag med Claus Due
Foredrag Claus Due

Er vi landkrabber eller vandmænd?

I menneskets udviklingsrejse til Homo Sapiens har vi i en periode været tvunget til et liv i havet. På godt og ondt har det sat spor i vores krop. Vi fik vores store hjerne, men også rygproblemer og hævede ben. Oplev Claus Due fortælle om Vandteorien og Savanneteorien.

Vandteorien er fremsat af den britiske biolog og oceanograf sir Alister Hardy, og selvom teoriens argumentation er overbevisende, så er den blevet nedgjort af den etablerede holdning, der mener, at vi som fortidsmennesker er kravlet ned fra træerne, har rejst os op, smidt pelsen, er begyndt at svede og pludselig har opbygget en kæmpehjerne. Den såkaldte savanneteori.

Er du blandt dem, der tror på savanneteorien? Så svar venligst på følgende spørgsmål:

Hvorfor skulle mennesket være det eneste landpattedyr udviklet på savannen, der sveder. Og som endda sveder salt? På savannen overlever du kun, hvis du undgår at miste vand og salt?

Foredraget med Claus Due er en battle mellem savanneteorien og vandteorien.

Vandteorien spiller en afgørende rolle i Claus Due videnskabsthriller Vandaben. Romanen og hans dybtgående research har ledt til TV2 optrædener, radiointerviews og podcasts. Efter foredraget ved du hvorfor.

Foredraget er en spændende øjenåbner, og du vil forstå meget mere om dig selv. For eksempel hvorfor du får ondt i ryggen eller måske er lidt for rund.

Foredrag Claus Due

Delfinens stemme

Hold vejret og dyk med ned i delfinens verden, når Claus Due beretter om deres adfærd og utrolige stemme, som de bruger til samtaler, jagt, som sonar, og når de scanner dig. En viden, der har bragt Claus i Go’morgen Danmark flere gange.

I dagevis svømmede Claus Due sammen en lille delfinflok på seks i det Røde Hav og lærte at forstå mange af deres lyde og deres måde at opføre sig på. Han har som få prøvet at forstå, hvad der rør sig i hjernen og bag delfinsmilet på disse dyr, hvis intelligens måske matcher vores.

Delfinens stemme spiller en afgørende rolle i Claus Dues videnskabsthriller Vandaben. Romanen og hans dybtgående research har bragt ham i Go’morgen Danmark flere gange, hvor han er blevet interviewet om romanen Vandaben, om delfiners kommunikation og om Ruslands misbrug af delfiner i Ukraine krigen.

Glæd dig til at høre om delfinernes kropssprog og deres utrolige stemme, som de bruger til samtaler, jagt og som sonar, der nemt kan fortælle dem, hvis en kvinde i vandet er gravid.

Hør også teorierne om, hvorfor delfiner ligesom mennesker har så store hjerner. Hvad mon de kan bruge den til? Beretningerne om delfiner og mennesker, der har hjulpet hinanden, er mange. Hvorfor?

Gyser! Vi har holdt delfiner i fangenskab i årtier for underholdningens skyld og for at kunne studere dem. Nu slippes de fri over alt i verden. Men hvad har de lært om os? Spækhuggerangreb på sejlbåde i Middelhavet er måske første tegn på ændret adfærd?

Foredrag Claus Due

Vandaben ryster barnetro og tænder kampgejst

Få rystet din barnetro og tændt din kampgejst, når Claus Due underholder om sin videnskabsthriller Vandaben og dens research, der har skabt røre flere gange i Go´morgen Danmark og som forfatterinterviews i radio og podcasts.

Vandaben udkom april 2023 og har skabt røre flere gange i Go´morgen Danmark og som forfatterinterviews i radio og podcasts. Og det er ikke kun, fordi romanen bringer læseren ud i åndeløs spænding på et delfincenter på Sinaihalvøens sydspids og en udgravning efter rester af fortidsmennesker i ørkenen ved det Afrikanske Horn.

Vandaben er en videnskabsthriller, der med afsæt i forskning og fakta stiller spørgsmålet: Hvad kan gå galt? Romanen og foredraget åbner øjnene for, hvad menneskets grådighed og blinde fokus på videnskabens muligheder kan ende i.

Vi fascineres af genteknologiens muligheder for at genoplive uddøde mammutter ud fra gammelt dna. Hvad nu, hvis det er intelligente væsener, mennesket forfædre, næste gang? Hvad kan de bruges til? Hvad kan gå galt?

I årtier har vi holdt delfiner i fangenskab for underholdningens skyld og for at studere dem. Nu slippes de fri over alt i verden. Hvad har de lært af os? Spækhuggerangreb på sejlbåde i Middelhavet er måske første tegn på ændret adfærd. Hvad bliver det næste?

Ifølge vandteorien foregik menneskets sidste evolutionsfaser i havet. Beviserne er overvældende. Måske er det derfor, du har ondt i ryggen?

Vil miljøaktivisme udvikle sig til miljøterrorisme? Hvor langt vil du selv gå for det, du tror på?

Referencer

Forespørg på Claus Due

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99