Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Emil Arenholt Mosekjær

En soldats rejse ud i verden og ind i sig selv

Emil Kastrup Andersen

Emil Arenholt Mosekjær

Erfaren journalist og forfatter med en fortid som soldat. Kombinerer indsigt med modige fortællinger fra forskellige verdener.

Uforpligtende forespørgsel på Emil Arenholt Mosekjær

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Emil

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Emil Arenholt Mosekjær er journalist og tidligere soldat, der i løbet af fem år i Forsvaret var udsendt to gange, heriblandt til Afghanistan. Han er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor han blandt andet tilbragte et semester ved Tel Aviv Universitet med at læse israelsk historie og mellemøststudier.

Et foredrag med Emil Arenholt Mosekjær giver jer:

  • Personlige indsigter i soldaterlivets intensitet, mening og kammeratskab
  • Refleksioner over de psykologiske og sociale aspekter ved at blive og være soldat
  • Perspektiver på de udfordringer, veteraner møder ved hjemvenden til det civile liv

Journalist, forfatter og tidligere soldat.

Han har som journalist og redaktør især beskæftiget sig med forsvars- og veteranpolitik samt internationale forhold, hvilket er sket hos Dagbladet Politiken og fagbevægelsen såvel som freelancer. I årenes løb har han desuden ofte blandet sig i den offentlige samtale som debattør i både de skrevne medier samt i radio og på tv.

I foråret 2023 udgav han ’Soldaterhjerte’ på Gads Forlag. I bogen forsøger han gennem samtaler med veteraner fra forskellige lande, konflikter og generationer at blive klogere på, hvad oplevelsen af krig gør ved os som mennesker. Fortællingen er ikke blot en rejse ud i verden, men også ind i ham selv.

 

Se foredrag med Emil Arenholt Mosekjær
Emil Arenholt Mosekjær foredrag

Hvorfor savner soldater at være i krig?

Trods risikoen for død og tragedie har krigen altid haft en tiltrækning på nogle af os, og når vi vender hjem, ender overraskende mange veteraner med at savne det. Dette skyldes ikke afstumpethed, men nærmere, at man i militæret finder en intensitet, mening og et kammeratskab ulig noget i det civile liv.

Gennem mine egne erfaringer, såvel som de mange samtaler med veteraner verden over, forsøger jeg i mit foredrag at besvare en række af de samme spørgsmål, jeg for nylig har skrevet en bog om: Hvad får os til at blive soldater? Hvad gør krigen ved os undervejs? Hvordan er det at vende hjem? Og hvad siger alt dette egentlig om vores moderne samfund?

Referencer

Først og fremmest mange tak for at komme og for at dele, uddybe og nuancere fortællingerne om soldaterlivet og bidrage til den vigtige debat om, hvad det – også – vil sige at være soldat. Vinklen – Hvorfor savner soldater at være i krig? - er kontroversiel og samtidig meget nærværende og aktuel. Emils personlige historie og engagement ligger igennem foredraget underneden alle fortællingerne, og det mærker man som tilhører – det her er ikke bare en historie – dét er virkelighed. Emil leverer sin og de andre veteraners fortælling på en rolig og afdæmpet måde, og man mærker, hvorfor fællesskabet binder sjæle sammen på kryds og tværs af verden. Netop fordi fællesskabet på individniveau i mange situationer betyder eller har betydet forskellen mellem liv og død. Derved opstår der mening; når opgaven i dag er løst, når vi stadig er i live – uagtet at de krige, kampe og situationer soldaterne nogle gange befinder sig i – på afstand kan forekomme meningsløse. Emils stærke budskab og ønske om at være med til at skabe dialog og bygge bro mellem soldater- og civilverdenen, lykkes han med. Tak for en god og inspirerende aften.

Rikke Brouer

Borgerservice, Aarhus Kommune
Forespørg på Emil Arenholt Mosekjær

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99