35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Christian Mørk

Forklaringer om ondskabens tiltrækningskraft
Christian Mørk (f. 1966) er født på Frederiksberg og kom som 15-årig til Massachusetts for at gå på kostskole. I 1988 flyttede han permanent til Amerika og studerede først sociologi og historie på Marlboro College i bjergstaten Vermont inden han tog en mastergrad i journalistik på Columbia University i New York.

Christian Mørk har arbejdet som filmproducent på Warner Bros., filmredaktør på TV- og filmbranchebladet Variety og kulturskribent på New York Times. Han debuterede som forfatter med spændingsromanen "De ti herskere" i 2006, og har siden udgivet en række thrillere, historiske romaner, og en føljeton. Forfatterskabet er solgt til over 20 lande. "I gode hænder" er hans ellevte roman. Christian bor i Brooklyn, New York.

Forespørg på Christian Mørk og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Christian Mørk

Mit liv med ondskab og heltemod

Hvorfor har vi sat ordet "ondskab" først? Fordi det aldrig er helten, vi reagerer stærkest på. Tænk over det: nævn bare én film eller én bog, hvor der optræder en skurk, du kan huske. Okay, nævn så helten i samme historie. Det er sværere, ikke? Det skal vi tale om i dette foredrag.

Christian Mørk er vokset op i en skuespillerfamilie, hvor alle voksne lavede figurer på scenen, og måske er det derfor, at han selv tog arbejde i Hollywoods fantasiverden som voksen, før han begyndte at skrive romaner. Dér mødte Christian ondskab både bagved og foran kameraet, og forstod, at fortællingens dirigent altid er det, der skal reageres på: Det mørke, det sultne, det misundelige.

Christian Mørk vil fortælle jer om de mange figurer i mytologien, i teatret, i film, og i litteraturen, som har fået os alle sammen til at reagere: Methisto i "Faust", Darth Vader i "Star Wars", kyklopen i "Odyseen", eller enhver seriemorder i enhver krimi. Helten halter altid bagefter, fordi han eller hun er os. Vi vil forstå det onde. Hvad er det, det vil? Sådan begyndte han også selv at skrive.

Christians første bog hed DE TI HERSKERE, og dens egentlige hovedperson var en blind snigmorder ved navn Arabella. Helten var Christian nødt til at give en personlighed, men det var svært, for hun altid var mere interessant. Fordi han helst ville lære hende at kende. Hun lod ham ikke komme for nær. Og det er dén nysgerrighed, den genkendelse af skurkens smerte, som drager os.

Senere lod Christian en personlig kærlighedsaffære smitte af i romanen KUJONEN, hvor han selv blev sidevognen i en fortælling om en ung, mentalt syg kvinde, som en midaldrende forfatter ikke tror på, at han ikke kan redde. Igen stjæler modstanderen billedet, selvom hun ikke er skurk.

Nu er Christian Mørk aktuel med I GODE HÆNDER, der handler om en teenagedreng, der ved et tilfælde opdager, at den ældre kvinde, der behandler hans astma, vist nok var krigsforbryder. Romanen er bygget på oplevelser, Christian selv havde i 1984. Han kendte bare ikke sandheden dengang. Igen er det modstanderen, den mystiske healer, der er i centrum, og drengen, der halser bagefter.

Foredraget varer typisk en time, hvor vi kommer igennem både hans eget liv, hvorfor han forlod Danmark som ung, hvorfor hans mange romaner blev, som de blev, og hvad han selv gør for at holde sig parat til den næste skurk, som skal vristes om på gulvet og komme ned på papiret. Bagefter vil der være rig mulighed for at stille spørgsmål, som Christian vil gøre sit bedste for at besvare ærligt.

Forespørg på dette foredrag

Mere information om Christian Mørk

 

 

 - 224,1 KB

Anmeldelser:

”I gode hænder fortæller en vigtig historie. Ikke bare om historiske traumer, men også om de dunkle kræfter i os alle." (Jyllands-Posten. Fem stjerner.)

“Christian Mørks menneskelige viden er så stor, at man konstant fængsles af hans nye roman om besættelsestiden.” (Kristeligt Dagblad. Fem stjerner.)

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere