
Dennis Nørmark
Dennis Nørmark er antropolog med en række faglitterære og internationale bestsellere bag sig, indtil han i 2025 debuterede som romanforfatter med den anmelderroste politiske thriller ”Harare”.
5.00 ud af 5
Topanmeldt!Dennis Nørmark er antropolog med en række faglitterære og internationale bestsellere bag sig, indtil han i 2025 debuterede som romanforfatter med den anmelderroste politiske thriller ”Harare”.
5.00 ud af 5
Topanmeldt!Dennis Nørmark forsøger i sin fiktion at arbejde med både velkendte problematikker fra sit øvrige forfatterskab, om blandt andet arbejdsliv og politik, og fortæller i sine foredrag blandt andet om hvordan han omsætter samfundsrelevante emner til god fiktion. Dennis Nørmark vil fortælle historier der både er fundamentalt spændende, men som også kommer til at berøre nogle politiske og samfundsmæssige tabuer og komplekse problemstillinger.
I debutromanen "Harare" undersøger Dennis Nørmark den forråelse der kan følge med hos mennesker, som egentlig tror de gør det gode. Historien foregår i bistandsmiljøet hos en dansk NGO i Zimbabwe, og undersøger hvad der sker når idealer møder virkeligheden, og bliver til kynisme og desillusion.
I foredraget fortæller Dennis Nørmark om kritikken af hele udviklingsbistandens væsen, som romanen undersøger, og de menneskeskæbner som den nogle gange uforvarende knuser. I godhedens navn.
Moderne ledelse halter, mens dårlig ledelse skaber mistrivsel, magtmisbrug og kaotiske arbejdsmiljøer. Inspireret af forhistoriske samfund viser Dennis Nørmark i dette foredrag, hvordan ledere kan genvinde respekten og blive værd at følge – som en høvding.
Det kræver mod at bruge magt ansvarligt og skabe en stærk fællesskabskultur. Samtidig har medarbejdere også et ansvar for at sige fra og forme deres arbejdsplads. Magt bør være noget, man gør sig fortjent til – ikke noget, man tager.
Foredraget bygger på bogen "Gid min chef var høvding", skrevet sammen med antropolog Christian Groes, og udfordrer vores syn på ledelse og magt.
Mange virksomheder overser et enormt potentiale i den frihed og selvbestemmelse, deres medarbejdere og ledere mangler. Vi har fejlagtigt antaget, at mere kontrol skaber tryghed og produktivitet – men i virkeligheden er det netop manglen på frihed, der skader både trivsel og resultater.
I dette foredrag viser Dennis Nørmark, hvordan vi kan frigøre os fra unødvendige regler og hierarkier og i stedet skabe stærke, selvorganiserende arbejdsfællesskaber. Han argumenterer for, at frihed ikke er en omkostning, men en investering i engagement, effektivitet og bedre ledelse.
Med afsæt i sin bog "Ufrihedens pris" præsenterer han inspirerende eksempler fra både historiske og moderne organisationer og giver konkrete bud på, hvordan virksomheder kan genvinde balancen mellem struktur og frihed – til gavn for både medarbejdere og ledere.
Vi har aldrig haft flere digitale løsninger og effektiviseringer, der burde frigøre tid – alligevel fylder vi arbejdsdagen med møder, e-mails, rapporteringer og andre overflødige opgaver. Ifølge Dennis Nørmark, medforfatter til bestselleren "Pseudoarbejde", spilder vi enorme ressourcer på meningsløse opgaver, der hæmmer innovation og reel værdi.
I dette foredrag sætter han skarpt fokus på, hvordan pseudoarbejde opstår, hvor udbredt det er, og hvordan vi kan bekæmpe det. Med provokerende indsigt og konkrete løsninger viser han, hvordan ledere og medarbejdere kan fjerne unødvendige processer og genfinde fokus på det, der virkelig betyder noget.
Vi har alle travlt – men hvad har vi egentlig travlt med?
Corona-pandemien ændrede vores arbejdsliv markant, men transformationen er langt fra slut. Medarbejdere efterspørger mere frihed, mening og fleksibilitet, og arbejdspladser må tilpasse sig for at fastholde og motivere deres ansatte.
I dette foredrag udfolder Dennis Nørmark de overraskende forandringer, vi står midt i, og de krav, de stiller til ledelse og organisationer. Med afsæt i danske og internationale undersøgelser stiller han skarpt på fænomener som quiet quitting, storrumskontorets fremtid – og om vi overhovedet har brug for ledere i morgen.
Vi danskere ser os selv som ganske almindelige, men udefra virker vores adfærd ofte både særpræget og udfordrende. Vi har blinde vinkler i vores kultur, som gør os markant anderledes end resten af verden.
I dette underholdende og øjenåbnende foredrag giver Dennis Nørmark et indblik i danskernes særlige vaner og normer – og hvordan de påvirker mødet med andre kulturer. Hvad gør os unikke, hvordan opfattes vi af udlændinge, og hvorfor virker vi egentlig så mærkelige udefra? Et humoristisk dyk ned i, hvordan vi ser os selv – og hvordan andre ser os.
At møde mennesker fra andre kulturer kan være udfordrende – ofte opstår misforståelser, frustrationer og spildte muligheder. Vores hjerner er skabt til at forstå dem, der ligner os, men i en global verden er det afgørende at udvikle kulturel intelligens.
I dette foredrag giver Dennis Nørmark en introduktion til, hvordan vi navigerer i kulturforskelle og skaber bedre samarbejde på tværs af grænser. Med praktiske eksempler og indsigt i kulturens rolle i vores adfærd viser han, hvordan vi kan bygge bro og forstå hinanden bedre.
For én ting er sikker: Verden bliver kun mere global – og det kræver, at vi tilpasser os.
Pseudoarbejde er blevet et velkendt begreb i danske organisationer – men hvor meget fylder det egentlig hos jer? Og vigtigst af alt: Hvordan spotter og eliminerer I det?
I denne workshop giver Dennis Nørmark en skarp introduktion til pseudoarbejde og hjælper jer med at identificere og definere de opgaver, der ikke skaber reel værdi. Gennem konkrete cases, øvelser og værktøjer arbejder I med at fjerne unødvendige rutiner og projekter.
Målet er klart: Hver deltager forlader workshoppen med mindst én opgave, der droppes. Dennis udfordrer jer – og I får mulighed for at udfordre ham.
Pseudoarbejde er blevet et velkendt begreb i danske organisationer – men hvor meget fylder det egentlig hos jer? Og vigtigst af alt: Hvordan spotter og eliminerer I det?
I denne workshop giver Dennis Nørmark en skarp introduktion til pseudoarbejde og hjælper jer med at identificere og definere de opgaver, der ikke skaber reel værdi. Gennem konkrete cases, øvelser og værktøjer arbejder I med at fjerne unødvendige rutiner og projekter.
Målet er klart: Hver deltager forlader workshoppen med mindst én opgave, der droppes. Dennis udfordrer jer – og I får mulighed for at udfordre ham.
5 ud af 5
Dennis gjorde det bragende godt.
Katharina Antonsen HK Kommunal, Nordjylland
5 ud af 5
Meget tilfreds med foredraget.
Martin Hybel Havelykke Udenrigsministeriet
5 ud af 5
Dennis Nørmark var veloplagt, til stede og vedkommende. Han formåede til fulde at holde alle deltageres opmærksomhed og interesse og leverede et sammenhængende og tankevækkende oplæg.
Simon Hansen Dansk Mode & Textil
5 ud af 5
Dennis var god til at tilrette sine oplæg og inddrage de processer, som vi havde planlagt
Torben Folke Månsson Finansforbundet
5 ud af 5
Dennis' foredrag var professionelt og underholdende/interessant. Præcis som forventet.
Anders Søgaard 7N A/S
5 ud af 5
Dennis Nørmark mødte veloplagt, velforberedt og præcis 'to the point' af det oplæg, han og jeg havde drøftet.
Lis Villum Sørensen Roskilde Lærerforening
5 ud af 5
Det var spot on. Vi har kun modtaget positiv feedback på foredraget fra tilhørerne.
Anette Falk Bøgebjerg Energinet.dk
5 ud af 5
Perfekt
Hans Lassen Christensen Lederne Nordsjælland
5 ud af 5
Det var rigtig fint og vores kolleger var glade for oplægget
Stina Brun Per Aarsleff A/S, Statens Naturhistoriske Museum
5 ud af 5
Det var rigtig fint med godt perspektiv på os og vores organisation, og den måde vi arbejder på. Det har givet rigtig meget stof til eftertanke - og pseudoarbejde er blevet nævnt mere end én gang siden ifm. opgaveløsningen.
Mia Andersen Erhvervsstyrelsen
5 ud af 5
Dennis ramte målgruppen perfekt, så det var et godt arrangement. Derudover taler han et perfekt engelsk, hvilket jo ikke var givet på forhånd.
Marianne Iversen Aarhus Universitet, Institut for Datalogi
5 ud af 5
Dennis levererede et meget underholdende foredrag, der blev talt meget om i pauserne og vi fik meget positiv tilbagemelding på hans indsigter på danskere i samvær med andre.
Dorte Madsen NTI
5 ud af 5
Medarbejderne i vores department var rigtig begejstrede - Dennis Nørmark gjorde det blændende, underholdende og nærværende.
Sihz Lund-Hansen Novo Nordisk
5 ud af 5
Dennis var yderst velforberedt og behagelig oplægsholder som også var god til at tage drøftelsen og spørgsmål fra deltagere:-) Alt i alt en god oplevelse, og tankevækkende oplæg!
Monica Terkelsen Region Nordjylland
5 ud af 5
Fantastisk interessant emne leveret på inspirerende vis af en engageret oplægsholder.
Lasse Bonde-Jensen Københavns Kommune
5 ud af 5
Rigtig godt foredrag med mange gode indsigter
Peter Melvig Lederne
Dennis Nørmark er en anerkendt antropolog, forfatter, debattør og foredragsholder, der med skarpe analyser og en levende formidling formår at gøre komplekse emner nærværende. Han arbejder med både danske og internationale organisationer som Novo Nordisk, Deloitte, Coloplast og Maersk og er en eftertragtet rådgiver inden for arbejdsliv, organisationskultur og samfundsforhold.
Som forfatter til fire bøger om kultur og samfund har han især gjort sig bemærket med bogen Pseudoarbejde, som han skrev sammen med filosoffen Anders Fogh Jensen. Bogen har solgt over 25.000 eksemplarer og har cementeret hans position som en af de mest markante stemmer i debatten om moderne arbejdsliv. Han holder årligt over 100 foredrag, hvor han udfordrer vores måde at arbejde og organisere os på.
Foruden sit akademiske og konsulentmæssige virke har Dennis Nørmark også en baggrund i teatret som skuespiller, dramatiker og instruktør – en erfaring, der har skærpet hans evne til at formidle viden på en både underholdende og tankevækkende måde. Han optræder ofte i nordiske tv- og radioprogrammer, hvor han belyser kulturelle og samfundsmæssige dynamikker med indsigt og humor.
I sin skønlitterære forfatterskab udforsker han samfundsrelevante problemstillinger og politiske tabuer gennem spændende fortællinger. Hans fiktion bygger på de temaer, han i forvejen beskæftiger sig med i sine analyser og foredrag, og han formår at omsætte komplekse samfundsdiskussioner til engagerende litteratur.
Dennis Nørmark har desuden en baggrund som chefkonsulent i førende konsulentvirksomheder og er i dag professionelt bestyrelsesmedlem i medie- og uddannelsessektoren. Han samarbejder aktuelt med Voluntās som Senior Advisor og Head of Learning.
Book Dennis Nørmark til jeres næste event, og bliv klogere samfundsrelevante problematikker og hans forfatterskab.