Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Iben Krogsdal

Foredrag om salmedigtning, fællessang, tro og eksistens

Iben Krogsdal

Forfatter og salmedigter

Uforpligtende forespørgsel på Iben Krogsdal

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Iben

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Iben Krogsdal er skønlitterær forfatter og salmedigter og er repræsenteret i en række antologier, sang- og salmebøger. Hun debuterede som forfatter i 2000 med novellesamlingen “Træfpunkter” og som salmedigter i 2010 med salmesamlingen ”Vi som er søgende”. Hun har siden udgivet en række bøger; indenfor de seneste år særligt noveller og salmesamlinger. I den nye udgave af Højskolesangbogen er hun repræsenteret med 10 nye salmer og sange.

Iben har en ph.d. i religionsvidenskab og var indtil 2011 ansat på Aarhus Universitet, hvor hun har forsket i moderne menneskers religiøsitet, deres optagethed af psykologi og deres forhold til kristendommen. Hendes forskning er bl.a. udkommet i bøgerne ”De nye myter” og ”De måske kristne”.

Iben er en erfaren og efterspurgt foredragsholder, som afholder foredrag om salmedigtning, fællessang og fortællinger ud fra egne bøger.

Se foredrag med Iben Krogsdal
Iben Krogsdal foredrag

Fra dybet - tilbage til taknemmeligheden

I 2019 udkom Iben Krogsdals salmesamling, ”Fra dybet”. I sine nye salmer fortolker Krogsdal en række smukke salmer om sorg, tab, taknemmelighed og længsel fra Det Gamle Testamente. Dermed har hun genoptaget en gammel – men i dag næsten glemt – tradition blandt salmedigtere for at skrive videre på tidligere tiders salmetekster.

I dette foredrag vil Iben Krogsdal fortælle om de nye salmer og de livstemaer, der optog mennesker i vores fjerne fortid, og som vi stadig kæmper med i dag: Hvad gør livet værd at leve? Hvordan husker vi at være taknemmelige for det, vi får? Undervejs vil Krogsdal give et indblik i arbejdet med at dykke ned i 2500 år gamle bibelske tekster i samarbejdet med en række nulevende komponister.

Iben Krogsdal foredrag

Fuldmagt til liv

Hvad vil det sige at være kristen i en moderne virkelighed? Kan kristendommen overhovedet formuleres på nudansk? Og hvad længes mennesker efter i dag – hvis de endnu længes efter noget?
Iben Krogsdal fortæller om det moderne menneskeliv ud fra en række af sine salmer. Hun vil tale om livets sorger og glæder, magt og afmagt – og om, hvordan kristendommen stadig kan være en kilde til liv og forandring for mennesker i dag. Også selvom mange slet ikke længere opfatter sig selv som troende. Undervejs i foredraget synges en række nye salmer, og der vil blive tid til diskussion.

Iben Krogsdal foredrag

I dag skal du leve - På rejse i den nye Højskolesangbog

I dette nye foredrag vil Iben Krogsdal med den nye Højskolesangbog i hånden tage os på en sangrejse gennem året og livets aldre fra fødsel til ungdom, alderdom og død.
Undervejs skal vi bl.a. synge en række af Iben Krogsdals egne sange om tilværelsen i alt mellem stille sorg og jublende glæde. Vi skal synge om livets store overgange, mørketimen, fødselsøjeblikket og lysets genkomst. Og så skal vi høre om de bittesmå og kæmpestore opstandelser, livet næsten hver dag lyser op af – hvis vi ellers har blik for dem.

Referencer

Meget nærværende foredragsholder. God til at klargøre sammenhængen mellem teksterne (salmerne) og de overvejelser og oplevelser, der danner baggrunden for digtningen.

Kjeld Claudi Rasmussen

Christianskirken

Iben Krogsdal kom og fortalte om hendes salmer på en fantastisk nærværende måde, så det virkelig åbnede op for salmerne, deres budskab og baggrunden for dem. Hun har en helt særegen evne til med enkle og ukunstlede ord at sætte ord på det dybe, på tro og håb. Vi var alle blæst bagover!! Det var virkelig godt!! Også en dejlig vekselvirkning mellem at høre hende fortælle og så selv aktivt deltage ved at synge salmerne.

Inge Bach

Brørup Kirke

Iben er fantastisk til at fortælle og synge, meget spændende at høre hvordan salmerne blev til..Kan virkelig anbefale hende. En utrolig dejlig og behagelig aften. Jeg er sikker på at vores gæster havde en skøn aften.

Karen Skjønnemand

Seest Menighedsråd

Iben holdt et blændende foredrag, hun holdt os i sin hule hånd i 1½ time. Foredraget var oplysende, inspirerende, overraskende, og underholdende.

Henry Just

Pastorat/folkekirke

Iben Krogsdal er en meget inspirerende fortæller, og både foredrag og salmer gjorde et stor indtryk på hele forsamlingen. Jeg har hørt mange begejstrede kommentarer til foredraget siden.

Inge Lindhardt Mikkelsen

Åstrup-Vonsbæk sogne

En helt fantastisk aften, med mange ting til videre overvejelser og gode salmer/sange.

Anne Marie Pedersen

Vamdrup Kirke
Forespørg på Iben Krogsdal

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99