Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Ida Auken

Politik, økonomi, og klimaforandringer: Navigering i nutidens udfordringer.

Ida Auken

Teolog, forfatter og politiker med et skarpt fokus på miljø, etik og bæredygtighed. En visionær stemme i samfundets udvikling og fremtid.

Uforpligtende forespørgsel på Ida Auken

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Ida

Lecture icon

Foredrag

Ida Auken er udpeget som en af Europas lovende unge politiske ledere og er kendt både i ind- og udland for sit arbejde med klima, cirkulær økonomi og ny teknologi. Ida’s spændende foredrag dækker emner som stress, det gode arbejdsliv, klima og cirkulær økonomi.

Et foredrag med Ida Auken giver jer:

  • Personlige indsigter fra Ida Auken omkring at håndtere stress og overbelastning, samt inspiration til at forebygge stress i eget liv
  • En dybdegående forståelse af cirkulær økonomi og dens betydning for både klima og økonomisk vækst, med konkrete eksempler på ressourcegenanvendelse
  • Perspektiver på Danmarks rolle og potentiale i den globale klimakamp, samt forslag til ambitiøse miljømæssige mål og grønne løsninger

Politik, Kultur og Bæredygtighed

Ida Auken (f. 1978) er uddannet teolog fra Københavns Universitet og har været medlem af Folketinget siden 2007. Ida har tidligere været miljøordfører og formand for SF’s miljøudvalg. Fra 2011 til 2014 var hun miljøminister for SF, og hun arbejdede for en mere bæredygtig Danmark.

Ida har også været medlem af Radikale Venstre, hvor hun var ordfører for klima, energi, miljø, erhverv og IT. I 2021 skiftede Ida til Socialdemokratiet, hvor hun fortsætter kampen for den grønne omstilling. Udover sit politiske arbejde er Ida forfatter til bøgerne “Jesus går til filmen” og “Dansk”, der udkom i 2018 og handler om dansk kultur og værdier.

Book Ida Auken til et indsigtsfuldt foredrag, hvor I får en masse brugbar viden med hjem.

Se foredrag med Ida Auken
Ida Auken foredrag

Fra stress til et godt arbejdsliv – en personlig fortælling

I en verden præget af hastighed og konstante udfordringer har politiker Ida Auken oplevet, at alle kan ende ved en skillevej, tvunget til at gentænke hele sin tilværelse. I dette inspirerende foredrag deler Ida Auken åbent og ærligt sit personlige skift, der førte hende fra et hektisk liv som en erfaren politiker til en periode med stress og overbelastning. Hun forklarer, hvad stress er, og deler gerne ud af praktiske råd til, hvordan man undgår selv at ende i en stress-sygdom. Det har nemlig også vist sig at have en stor præventiv effekt at høre andres historier.  Ved at kunne genkende faresignalerne hos sig selv og andre, kan man forhåbentlig ændre kursen og undgå de ofte lange og dyre stressforløb.

Ida Auken, som ellers er kendt for sin mangeårige politiske karriere og dedikation til klimakampen, stod i 2020 over for en uventet udfordring, da hun blev ramt af stress. I foredraget reflekterer Ida over sin rejse fra benhårdt arbejde i Folketinget og intensivt klimaarbejde til erkendelsen af, at hun ikke længere kunne bære byrden. “I starten troede jeg ikke, at jeg var ret syg. Det var først, da jeg kom i behandling, at jeg kunne se; “shit, hvor har jeg været syg”” , delte Ida Auken ærligt om sit forløb og erkendelsen af nødvendigheden i at tage vare på sit eget helbred.

Dette foredrag er ikke blot fortællingen om en politiker, men om et menneske, der har måttet genfinde sig selv midt i en offentlig sygemelding og opleve, hvordan verden ændrer sig, når man deler sin sårbarhed med omverdenen. Ida Auken opfordrer til refleksion og deler de vigtige lektioner, som hun har lært gennem sit stressforløb. Foredraget er en oplagt inspiration til, hvordan man med ro i maven kan finde sig selv og holde kursen i en ellers tilsyneladende uoverskuelig situation.

Deltag, når Ida Auken deler sin rejse og opmuntrer os alle til at passe på os selv og hinanden, mens vi fortsætter arbejdet for en holdbar fremtid.

Ida Auken foredrag

Cirkulær økonomi

Hvad nu hvis vi betragtede vores brugte elektronik, bananskralder og foliebakker som ressourcer i stedet for affald?

Hvis vi gør det, kan vi kombinere verdens mest ambitiøse klimapolitik med vækst. I Danmark har vi allerede skabt over 100.000 arbejdspladser ved at satse på grøn energi. Vi kan gøre det igen, hvis vi tør satse på cirkulær økonomi. Det skyldes simpelthen, at en bunke gamle telefoner indeholder mere guld end en guldmine, at 300 tomme leverpostejsbakker indeholder nok aluminium til at lave en ny cykel, og at gamle bananskralder kan blive til brændstof.

Vores “skrald” er altså fyldt med værdifulde ressourcer. Desværre udnytter vi det bare ikke tilstrækkeligt – vi gør det præcis modsatte. Vi er blevet alt for gode til at brænde af og for dårlige til at genanvende. Vi brænder madrester af, som kunne være blevet til biogas. Vi brænder spildevandsslam af, som kunne bruges til gødning. Og vi brænder elektronik af, som indeholder ædle metaller. Det er dårligt for miljøet, og det er fuldstændig meningsløst i en verden, hvor efterspørgslen efter ressourcer konstant stiger.

På baggrund af sin viden om og sit personlige og professionelle engagement i cirkulær økonomi vil Ida Auken fortælle inspirerende om, hvorfor vi alle kan lade ressourcerne indgå i et kredsløb, så intet går til spilde. I sidste ende vil det være en gevinst for virksomheder, klimaet og for os alle som personer. Foredraget udbydes pt. kun virtuelt.

Ida Auken foredrag

Klima: Løsningerne på forandringerne

Hør Ida Aukens inspirerende forslag til, hvordan vi kan rette op på klimaproblemerne. Hun tager afsæt i sin personlige viden og erfaring, når hun viser publikum vejen til en grøn omstilling.

Ida Auken har arbejdet med klima og miljø i over 15 år, hvor hun bl.a. har været miljøminister og været med til at skabe store resultater på klimaområdet. Ida Auken er lykkelig over at se, hvor langt Danmark er kommet i forhold til klima og miljø. Men hun mener bestemt ikke, at vi er i mål. Vi skal videre og længere. Nogle af Ida Aukens bud er, at vi skal have elbilområdet op i et helt andet niveau, vi skal udelukkende have grøn el ud af stikkontakten, og vi skal genbruge alt affald i en cirkulær økonomi. Hun anerkender, at det lyder ambitiøst – for det er det også. Men hun er også overbevist om, at hvis vi vil, så kan vi gøre det i morgen. Men det kræver, at vi tør.

Som de første i verden begyndte Danmark i 1976 med den grønne omstilling. Og det giver stadig god mening for Danmark at være grøn – ikke mindst økonomisk.

Klimaforandringerne truer med at ødelægge vores samfund, og forskerne har givet os meget få år til at gå i gang med løsningerne. Gør vi ikke det, så har vi gjort skade på jorden, som ikke er til at rette op på igen.

Der er dog også gode nyheder imellem. Vi har allerede udviklet de nødvendige teknologier, og der kommer hele tiden flere nye løsninger til. Dog er vi ikke hurtige nok til at tage dem i brug. Danmark har forudsætningerne for at være det land, der viste resten af verden vejen til et grønt samfund. Vi har før gået forrest på det grønne område – vi skal igen turde at lede verden. Foredraget udbydes pt. kun virtuelt.

Referencer

Forespørg på Ida Auken

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99