Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Ingrid Nymo

Kreativitetens kilder: Bag om skabelsen af "Kloster"

Peer Jon Ørsted

Ingrid Nymo

Foredrag om at finde plads til sig selv i verden, når de faste holdepunkter forsvinder.

Uforpligtende forespørgsel på Ingrid Nymo

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Ingrid

Lecture icon

Foredrag

Tag med på en tankevækkende rejse ind i forfatter Ingrid Nymos forfatterskab og hendes anmelderroste roman “Kloster”. Opvokset i Thy og uddannet ved Talentskolens forfatterlinje i 2016, har Ingrid en unik evne til at berøre med sin poesi og prosa. Få et enestående indblik i Ingrids litterære univers i et inspirerende foredrag.

Et foredrag med Ingrid Nymo giver jer:

  • Et indblik  i en roman om en ung kvindes vej gennem sorg og transformation i et rumænsk nonnekloster.
  • En diskussion af temaer som tro, tvivl og en alternativ feministisk livsstil langt fra kapitalismens karrierejagt.
  • Indsigt i den kreative proces, inspirationskilder og romanens betydning for forståelsen af sorg og selvopdagelse.

Fra Thy til klosterliv

Ingrid er født i 1992 og er opvokset i Thy. Hun er uddannet ved Talentskolens forfatterlinje i 2016 og har i en årrække bidraget til litterære tidsskrifter med poesi og prosa. Ingrid underviser på Testrup Højskoles skrivelinje, og i 2021 debuterede hun med romanen “Kloster”, der høstede flotte anmeldelser og blev indstillet til Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris.

Bogen handler om Linea, der, efter et livsomvæltende tab, ved et tilfælde ender i et nonnekloster i Rumænien. Her lader hun sig spinde ind i nonnernes arbejde, ritualer, verdenssyn og tro. “Kloster” er en bog om sorg, om begejstring for tekstiler, om Coco Chanel og om ikke at vide, hvad man skal stille op med sit liv. Den bevæger sig mellem Thys landskaber og et afsondret nonnekloster i Rumænien, og med poetisk præcision behandler den de livsomvæltninger, der følger i kølvandet på dødsfald og sorg.

Book Ingrid Nymo til et tankevækkende foredrag og få et unikt indblik i hendes forfatterskab og romanen “Kloster”.

Se foredrag med Ingrid Nymo
Ingrid Nymo foredrag

Kloster

”I mit blik bliver nonnernes liv virkeliggørelsen af en feministisk vision: en flok kvinder, der har valgt hinanden og naturen, som deler alt, som vil opfostre børn, der ikke er deres egne, og som har afvist kapitalismens krav om at jagte en karriere og stræbe efter et stadigt højere forbrug.”

I Ingrid Nymos anmelderroste debutroman ”Kloster” fra 2021 rejser en ung kvinde ned til et nonnekloster i Rumænien. Hendes fars pludselige død har umuliggjort et almindeligt ungdomsliv. I stedet lader hun sig spinde ind i nonnernes arbejde, ritualer, verdenssyn og tro. Langsomt finder hun ud af, at hun ikke længere er den samme.

“Kloster” er en bog om sorg, om begejstring for tekstiler, om Coco Chanel og om ikke at vide, hvad man skal stille op med sit liv. Det er en bog om tvivl, tro og alvor og samtidig et værk, der med underspillet humor og poetisk overskud fremskriver et ungt menneskes flossede og besværlige forelskelse i sine omgivelser. Bogen blev shortlistet til Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris.

I foredraget vil Ingrid Nymo fortælle om bogens univers, tilblivelsesproces og de tanker og erfaringer om tro, sorg og mode, der har formet værket. Hun vil tale om klosteret som et konkret sted, et sted i romanen og et sted inden i det enkelte menneske. Der vil være oplæsning undervejs og evt. mulighed for at stille spørgsmål til sidst.

Referencer

Forespørg på Ingrid Nymo

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99