Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Janus Nabil Bakrawi

Foredrag om børn, unge, integration og skuespil

Janus Nabil Bakrawi

Skuespiller, forfatter og foredragsholder

Uforpligtende forespørgsel på Janus Nabil Bakrawi

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Janus

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Janus Nabil Bakrawi har en polsk mor og en palæstinensisk far. Som 7-årig blev han bortført til Jordan af sin far, og han mistede alt i et smertefuldt ryk: sin mor, sin dagligdag og sit sprog. Der ventede Janus et nyt og råt liv i en lille arabisk landsby. Trods savnet til Danmark og ikke mindst til sin mor vænnede Janus sig til sin nye tilværelse – lige indtil hans far fire år senere tog Janus tilbage til Danmark.
Alt imens hans mor og far kæmpede om retten til at få ham, blev han anbragt på et børnehjem og sidenhen på forskellige ungdomspensioner, og levede derfor en omflakkende og rodløs tilværelse i sine unge år.

Til trods for Janus’ hårde opvækst har han formået at skabe sig en karriere som skuespiller, få en datter og et godt og lykkeligt liv. Janus har medvirket i en række danske film og tv-serier, heriblandt Taxa, Ørnen og Forbrydelsen og har spillet hovedroller i store teaterproduktioner.

I 2006 modtog han Lauritzen prisen for sin præstation på teatret og i film. I januar 2012 var han vært på TV2 dokumentar-serien ”De bortførte børn” på baggrund af sin egen opvækst.

Se foredrag med Janus Nabil Bakrawi
Janus Nabil Bakrawi foredrag

De bortførte børn

I dette foredrag fortæller Janus Nabil Bakrawi om, hvad det gør ved et barn at blive hevet op med rod, plantet om og forhindret i at se den ene af sine forældre. Janus har på egen krop og som vært på TV2’s populære dokumentarserie ”De bortførte børn” oplevet de konsekvenser det har for et barns fremtid at blive bortført af sin far eller mor.

Janus har igennem programmet fået indsigt i, hvordan systemet forholder sig til sagerne om de hundredvis af børn, der er bortført lige nu, og om hvordan man skal behandle de børn, som kommer hjem igen efter at have været bortført.

Janus Nabil Bakrawi foredrag

Forespørg på dette foredrag Rod - En fighters fortælling

Med udgangspunkt i sin personlige historie og bog: ”Rod. En fighters fortælling” beretter Janus Nabil Bakrawi i dette foredrag om at blive bortført fra trygge rammer i Danmark til et liv i Jordan. Om ungdomslivet i småkriminelle københavnske gademiljøer, om den stærke drivkraft efter at blive til noget og skabe sig et liv med følelsen af at høre hjemme.

Til trods for et rodløst liv, en masse vrede og selvmedlidenhed formåede Janus at komme videre og skabe sig et liv med egne værdier

Janus Nabil Bakrawi

Stress og PTSD

Som teenager var Janus konstant træt med manglende overskud i hverdagen. Især krav til ting som ikke interesserede ham, udmattede Janus, til de voksnes frustration. I skolen så de ham som doven. Det gik udover selvværet, og en vrede manifisterede sig i Janus. Trætheden fortsatte som voksen. Familie sammenkomster, og almindelige voksne gøremål udmattede ham igen. Omgivelserne reagerede negativt, og han følte en skam og var uforstående overfor sig selv. ”Hvorfor er du altid så træt Janus? Hvorfor kan du ikke koncentrere dig? Hvorfor er du så vred?” Det skulle tage mange år før Janus fik det endelige svar. PTSD symptomer. Diagnosen, har gjort at Janus har været nød til at opprioritere i sit liv, for at tingene kunne give mening.

PTSD kan udspringe af dysfunktionelle familier, ens miljø, fødsler, operationer eller andre oplevelser og behøver ikke nødvendigvis at komme af krigstraume eller ulykker. Konstant stress igennem psykisk eller fysisk vold, mobning, misbrug og omsorgsvigt generelt, kan også forårsage PTSD. I dette ærlige og medrivende foredrag fortæller Janus, hvordan han håndterer sine egne oplevelser med PTSD, og hvilke værktøjer Janus har valgt at bruge

Referencer

Alle tilhørere var meget begejstrede for det meget inspirerende foredrag med Janus (...)

Mette Høgh Christiansen

Vordingborg kommune
Forespørg på Janus Nabil Bakrawi

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99