Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Jesper Stein

Foredrag om eget forfatterskab

Jesper Stein

Foredragsholder og forfatter

Uforpligtende forespørgsel på Jesper Stein

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Jesper

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forfatteren Jesper Stein er født i Aarhus i 1965. Han er uddannet journalist, og har i mange år arbejdet som litteraturjournalist og kriminalreporter. I 2015 havde han efterhånden set og oplevet så meget i sit virke som journalist, at han var nødt til at skrive det ned, og dermed blev han fuldtidsforfatter.

I 2012 udkom Jesper Steins skønlitterære debutroman “Uro”, der omhandler vicepolitikommissæren Axel Steen, og efterfølgende i 2013 udkom så bind to i serien “Bye Bye Blackbird”, i 2014 fulgte tredje bind, “Akrash”, og i 2015 udkom bind fire, “Aisha”.

Jesper Stein modtog for den anmelderroste “Aisha” prisen De Gyldne Laurbær 2015.

“Ramper” som tager afsæt i Jes eget liv fra 2020 vandt Læsernes Bogpris 2021

Derudover er de udenlandske rettigheder til serien om Axel Steen blevet solgt til blandt andet Italien, Tyskland, Island, Sverige, Norge og Holland.

Se foredrag med Jesper Stein
Jesper Stein foredrag

Eget forfatterskab

Foredraget tager afsæt i Jesper Steins forfatterskab, der blandt andet tæller serien om kriminalkommissæren Axel Steen – de fire bind er rå københavnerkrimier om en mand, der blot ønsker retfærdighed for ofrene – koste, hvad det vil. Romanerne er blevet rost af anmelderne, det tredje bind, Aisha, vandt De Gyldne Laubær i 2015, og alle foregår de i et nutidigt storbymiljø. Jesper Stein fortæller om at gå fra at arbejde som kriminalreporter til at skrive fiktive romaner med inspiration fra miljøet. Opklaringsarbejdet, Axel Steens jagt på forbryderne og det kaotiske privatliv som fraskilt og far til en datter fortælles i romanerne af Jesper Stein i en realistisk, rå og til tider poetisk tone, som forfatteren selv kalder ’2200 Noir’. Oplev et spændingsfyldt og tankevækkende foredrag om litteratur med en engageret og populær forfatter.

Jesper Stein foredrag

Ædru

“Ædru” er Jesper Steins rystende og personlige fortælling om en mands kamp mod sit alkoholmisbrug. Dette foredrag, baseret på bogen “Ædru”, giver en enestående mulighed for at dykke ned i en verden af afhængighed og vejen ud af misbruget, præsenteret af en af landets mest karismatiske forfattere.

Jesper Stein, en prisvindende krimiforfatter, har ikke været foruden sine personlige kampe, især med et destruktivt alkoholmisbrug, der har fyldt alt for meget i hans liv. I “Ædru” følger vi Jesper Stein, der trods familieliv, stor succes og anerkendelse står over for et misbrug, der truer med at ødelægge alt i hans tilstedeværelse. Han bliver nød til at stoppe med at drikke! I sin rejse ud af alkoholens mørke, søger han nye litterære helte, der kan lede ham mod lyset.

Oplev foredraget og Jesper Stein i øjeblikket, og hør hans enestående budskab i “Ædru”

Jesper Stein foredrag

Rampen

Rampen er Jesper Steins personlige fortælling om en kernefamilie og dens opløsning, om bristede håb, svigt og druk, men også om stor kærlighed og længsel efter samme.

Efter seks anmelderroste krimier er Jesper Stein aktuel med romanen Rampen om sine forældre og deres skilsmisse og om at stå ung og fortumlet i det kølvand af svigt og alkoholmisbrug, som bruddet trækker efter sig. Litteraturanmelder, forfatter og gymnasielærer Finn Stein Larsen forlader efter 29 års ægteskab sin kone til fordel for en elev. I hjemmet på Rampen i Risskov står reolerne gabende tomme, og den unge Jesper Stein er ladt alene tilbage med en fortvivlet, bitter og bedøvet mor, der kræver hans uforbeholdne loyalitet. Han kommer i klemme mellem forældrene og lever et dobbeltliv udadtil som den festende pigeglade dødspilot og indadtil som sjælesørger for sin mor i en relation, der er grænseoverskridende tæt. Skilsmissen forandrer alles liv radikalt og sætter sit præg på dem i årtier efter – for forældrenes vedkommende helt frem til deres død. Hovedparten af romanen foregår i årene 1981-83 i Risskov, men den fører også læseren tilbage til forældrenes opvækst i Esbjerg i slutningen af 1920’erne, og frem til deres endeligt i Aarhus i 2010’erne. Rampen er fortalt og sat i scene af den voksne forfatter, der gennem livet har gjort sig sine egne erfaringer med at svigte, blive skilt og drikke sig væk fra det smertefulde i livet. Den kan læses som et forsøg på at forstå og forlige sig med fortidens svigt og finde fred med forældrene og med sig selv.

Jesper Stein er født 1965 i Aarhus. Han er uddannet journalist og har blandt andet arbejdet som kriminalreporter og litteraturjournalist. Han debuterede som forfatter i 2012 og har skrevet i alt seks krimier om Axel Steen. Han vandt De Gyldne Laurbær i 2015 og Harald Mogensen-prisen for årets bedste danske krimi i 2019. Rampen vandt Læsernes Bogpris 2021.

Referencer

Jesper Stein er i Top-3 over de bedste forfatterforedrag, vi har haft på Odder Bibliotek

Gitte Buur Rasmussen

Odder Bibliotek

Jesper Stein er en meget behagelig foredragsholder. Han har et fantastisk sprog, og det er meget rørende, når han læser op af sine bøger - i vores tilfælde var det Ædru.

Mette Griffenfeldt Merrald

Folkekirken

Fantastisk godt foredrag, som forårsagede stor indlevelse og spørgeløst hos publikum

Lars Hune

Struer Bibliotek

Jesper Steins foredrag var rørende og fint. Han er ikke kun en god forfatter, men også en god fortæller - og oplæser.

Jette Holm Rønne

Kulturhuset Bispen

Godt og nærværende foredrag fra Jesper Stein. Dygtig til at formidle og henvender sig bredt til publikum, hvilket er en styrke

Jesper Nielsen

Stavtrup Kulturgryden

Spændende og meget personligt foredrag. Emnet fik publikum op ad stolene og fik sig en god snak og Jesper Stein var indlevende og god til at besvare alles spørgsmål.

Sofie

Sofie
Forespørg på Jesper Stein

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99