Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Kim Leine

Fra liv til litteratur: Personlige fortællinger bag forfatterskabet.

Kim Leine

Forfatter og sygeplejerske, der fængsler med personlige og medrivende foredrag baseret på sit liv og litterære værker. Deler indsigt med passion.

Uforpligtende forespørgsel på Kim Leine

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Kim

Lecture icon

Foredrag

Kim Leines medrivende foredrag er baseret på eget forfatterskab og liv. Med en personlig og litterær tilgang læser Kim op fra sine romaner og er åben for spørgsmål fra publikum. Han tager udgangspunkt i sine seneste værker, men tidligere værker kan også komme i spil. Kim leverer en humoristisk indsigt i forfatterskabet og det liv, der ligger bag.

Et foredrag med Kim Leine giver jer:

  • Indsigt i at balancere livet som sygeplejerske og misbruger
  • Personlige fortællinger og læsning fra forfatterskabets forskellige værker
  • Debat om misbrug i sundhedssektoren og litteraturens rolle i genopretning

Et fladt eller barskt liv

Kim Leine er født i Norge, men flyttede som teenager til Danmark, hvor han uddannede sig til sygeplejerske. Efter sin uddannelse i Danmark flyttede Kim til Grønland, hvor han boede i 15 år, men vendte i 2004 tilbage til Danmark, og debuterede i 2007 som forfatter med bogen ”Kalak”.

Sidenhen har han bl.a. udgivet en lang række bøger og modtaget en tilsvarende lang række af priser og anerkendelser, ikke mindst for den Internationale bestseller ”Profeterne i Evighedsfjorden”. Kim Leine har bl.a. har modtaget Bodil og Jørgen Munchs Litteraturpris, Weekendavisens litteraturpris, Politikens Litteraturpris, Jytte Borbergprisen, De Gyldne Laurbær, Nordisk Råds Litteraturpris, DR Romanpris og Kronprinsparrets Kulturpris

Forfatterskabet kredser om mennesker, der er kastet ind i barske livsbaner præget af misbrug og flugt. Det er rastløse typer splittet mellem det barske og nærværende liv i Grønland og det flade Danmark. Samtidig giver fortællingerne et fascinerende billede af det på én gang rå og dragende liv i Grønland. I skrivende stund har Kim Leine atter høstet anerkendelse for sin seneste roman ”Efter åndemaneren”, der samtidig også afslutter trilogien om 200 års kolonitid på Grønland.

Book Kim Leine til et medrivende foredrag der er baseret på hans eget liv og forfatterskab.

Se foredrag med Kim Leine
Kim Leine foredrag

Om mit liv og forfatterskab

I sine foredrag inddrager Kim Leine bl.a. sin egen baggrund som Jehovas Vidne i Norge og senere hen som sygeplejerske i Grønland samtidig med, at han var misbruger – hvordan fik han disse to ting til at hænge sammen? Han fortæller ligeledes om sin genfødsel som forfatter.

Med en personlig og litterær vinkel læser Kim op af sine romaner og svarer gerne på spørgsmål fra tilhørerne. Kim Leine tager udgangspunkt i sin seneste bøger, men også tidligere bøger kan blive inddraget. Efter aftale kan der sættes fokus på bestemte dele af forfatterskabet. Kim fortæller humoristisk om forfatterskabet og livet bag, og høster ikke blot roser for sit forfatterskab, men også for sine foredrag.

Kim Leine foredrag

Om mine erfaringer og misbrug

I dette foredrag af Kim Leine beretter han om livet som både sygeplejerske og misbruger.
Hvad førte til Kims misbrug, og hvordan kom han ud af det igen? Gennem foredraget vil Kim gøre brug af sit forfatterskab og sætte sin fortælling ind i en skønlitterær ramme, idet netop litteraturen var hans vej ud af misbruget. Foredraget lægger op til debat om læger og sygeplejersker, der er misbrugere, og som går på arbejde hver dag – både fulde og skæve.

Foredraget henvender sig primært til personale i sundhedsvæsnet, på behandlingscentre og lignende.

Referencer

Forespørg på Kim Leine

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99