Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Lillian Gjerulf Kretz

Gribende fortællinger om afghanske kvinder og programmet "Sporløs".

Lillian Gjerulf Kretz

Erfaren journalist, passioneret forfatter og dygtig moderator. Engagerer og oplyser med skarphed og empati.

Uforpligtende forespørgsel på Lillian Gjerulf Kretz

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Lillian

Lecture icon

Foredrag

Lillian Gjerulf Kretz’ gribende foredrag tager udgangspunkt i det amerikanske valg, afghanske kvinders liv og “Sporløs”. Som vært på DR’s TV-avis kl. 21, 21søndag og Deadline. Her har hun bl.a. dækket nationale og internationale begivenheder direkte som for eksempel indsættelsen af den amerikanske præsident og rapporteret fra brændpunkter som Afghanistan og Libanon.

Et foredrag med Lillian Gjerulf Kretz giver jer:

  • Indsigt i kvinders liv og udfordringer i Afghanistan
  • Fortællinger om jagten på forsvundne familieled over seks kontinenter
  • Perspektiver på etiske dilemmaer i tv-produktion og dokumentarjournalistik

Fra USA's præsidentindsættelse til afghanske kvinders skæbner

Lillian Gjerulf Kretz er journalist, forfatter og ordstyrer.

Lillian har tilrettelagt dokumentarprogrammer både til radio og tv, herunder serien “De skrev Historie,” hvor ti verdensledere blev interviewet i den varme stol. Serien blev solgt til flere lande. Hun har også været vært for flere store begivenheder, herunder Folketingsvalget, Kommunalvalget og tv-programmerne “Året, der gik” og “Sporløs.”

Lillian er en erfaren ordstyrer på både dansk og engelsk. Med sin store professionalisme, erfaring og engagement er hun i stand til at matche ethvert arrangement.

Book Lillian Gjerulf Kretz til et spændende foredrag, om livsfortællinger og politik.

Se foredrag med Lillian Gjerulf Kretz
Lillian Gjerulf Kretz foredrag

Valget i USA

Valget i USA i 2024 bliver måske et af de mest skelsættende i nyere tid.

Lillian Kretz har været korrespondent i USA i 6 år for Danmarks Radio, hvor hun daglig tog pulsen det stadig mere splittede land. På den baggrund analyserer Lillian den amerikanske situation, og kommer med nogle bud på, hvad vi vil kunne forvente, hvis enten Joe Biden får forlænget sit ophold i Det Hvide Hus, eller hvis Donald J. Trump får endnu en periode, trods nederlaget og tumulten ved valget 2020.

Hvordan ser perspektiverne ud for amerikanerne, når de sætter deres kryds ved stemmeurnerne?
Vil det føre til yderligere polarisering? Hvilke sager deler splitter landet og hvad kan de amerikanske vælger blive enige om? Hvordan kommer den kommende præsident til at stå i forhold til de to kamre, Senatet og Repræsentanternes Hus?

Og hvad med resten af verden? Hvilken udenrigspolitiks linje står de to præsidentkandidater henholdsvis for, og hvad ville de realistisk set kunne få gennemført?

 

Lillian Gjerulf Kretz foredrag

De afghanske kvinders hemmelige liv

Hvordan er det at skulle dele sin mand med to andre hustruer? At være nægtet en uddannelse? At drømme om at være smuk og tiltrækkende – men at skulle dække sin krop fra hår til fodsåler? Lillian Gjerulf Kretz flyttede ind hos en familie i Afghanistan for at lede efter svar på disse spørgsmål. Undervejs blev hun veninde med husets kvinder og oplevede deres private liv, som kun deres mand ellers ser: Hørte deres tanker og drømme – indbyrdes jalousi og frustration over begrænsningerne i deres liv. I Kabuls kvindefængsel mødte hun fanger, der var dømt til døden for utroskab – og i det nye parlament talte hun med kvinder, der satte livet på spil for at søge politisk indflydelse i det krigshærgede land.

I dette foredrag tager Lillian tilhørerne med ind i en verden, som er lukket for de fleste, men som samtidig rummer nøglen til at forstå både problemerne og de mulige løsninger på den tilsyneladende endeløse konflikt i Afghanistan.

Lillian Gjerulf Kretz foredrag

Sådan finder ”Sporløs” de forsvundne forældre

I 12 måneder rejste Lillian Gjerulf Kretz jorden rundt sammen med danskere, som i et helt liv har ledt efter deres forsvundne far eller mor. Dramatiske familiehistorier og spor, der førte tværs over seks kontinenter, bragte de søgende frem mod målet og svaret på de helt eksistentielle spørgsmål: Hvem er jeg, og hvor kommer jeg fra? Men hvordan lykkedes det for holdet bag Sporløs at finde mennesker, der ikke har ladet høre fra sig i årtier? Og sker det aldrig, at sporet ender koldt? Hvor går grænsen mellem at hjælpe søgende seere – og at gøre deres følelser i pressede situationer til underholdning?

Lillian var med til at relancere Sporløs, og fortæller i dette foredrag om de svære overvejelser undervejs og om livet som sporhund bag kameraet.

Lillian Gjerulf Kretz foredrag

Ordstyring

Lillian Gjerulf Kretz har stor erfaring som ordstyrer, moderator, debattør og konferencier, og hun mestrer den kritiske tilgang med god stemning på en og samme tid.

Ring eller skriv til os for mere information.

Referencer

Forespørg på Lillian Gjerulf Kretz

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99