Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Lotte Kirkeby

Udforsk litteraturens mangfoldighed og muligheder gennem Lottes forfatterskab

Lea Meilandt

Lotte Kirkeby

Forfatter bag "Hvis man ikke vidste bedre", "De nærmeste" og "Resten af sommeren".

Uforpligtende forespørgsel på Lotte Kirkeby

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Lotte

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

I sine foredrag tager Lotte Kirkeby jer med ind i litteraturens univers. I får både mulighed for at høre om hendes egne og andre forfatteres værker, og hun går også gerne i dybden med de forskellige genrer.

Et foredrag med Lotte Kirkeby giver jer:

  • Skildringer af livets op og nedture gennem litteraturen
  • Indblik i de nære og svære relationer, som I kan støde på i løbet af livets gang
  • Udforskende fortællinger om litteraturens univers

Da blyanten ramte papiret

Lotte Kirkeby (f. 1970) debuterede i 2016 med novellesamlingen “Jubilæum”. “De nærmeste” (2019) er hendes første roman, og den var nomineret til DR’s Romanpris 2020. I 2022 udkom “Hvis man ikke vidste bedre og i starten af 2024 udkom “Resten af sommeren”. Hun har tidligere været forlagsredaktør på Gyldendal og har siden 2007 arbejdet som selvstændig journalist, redaktør, oversætter og anmelder.

Det lå ikke i kortene, at Lotte Kirkeby skulle ende i et arbejde inden for litteraturen. Hun er naturfaglig student, og længe var hun også overbevist om, at hun ville følge i sin families naturvidenskabelige fodspor. Der gik også en del år, før Lotte Kirkeby gik fra at arbejde med litteratur til at skrive sin egen. Det havde længe været et ønske for hende, men hun havde ikke sat blyanten på papiret endnu. Hun kastede sig ud i det efter nytårsaften i 2014 og tilmeldte sig et skrivekursus. Det er i dén periode, at mange af novellerne i “Jubilæum” blev skrevet.

Book Lotte Kirkeby til et oplysende foredrag ind i litteraturens univers.

Se foredrag med Lotte Kirkeby
Lotte Kirkeby foredrag

Skilsmissen i litteraturen

Med udgangspunkt i sin seneste roman “Resten af sommeren”, taler Lotte Kirkeby om skilsmissen i litteraturen. Romanen følger en familie, særligt 10-årige Sofie, den sommer, hvor hendes forældre beslutter sig for at gå fra hinanden. Romanen undersøger, hvad der sker med de voksne, som har truffet beslutningen, og med de halvstore børn, som i forvejen har nok at gøre med at begribe sig selv og verden – og måske ikke mindst, hvad der sker med deres indbyrdes relationer, som der for alvor bliver vendt op og ned på, da børnene skal vænne sig til blot at se deres far hver anden weekend. Lotte vil også inddrage andre nordiske forfattere, der har skrevet om skilsmisser – herunder Per Petterson, Geir Gulliksen, Helga Flatland, Ida Jessen, og Helle Helle.

Lotte Kirkeby foredrag

De nære og svære relationer

Med udgangspunkt i sine tre romaner, “De nærmeste” (2019), “Hvis man ikke vidste bedre” (2022) og “Resten af sommeren” (2024) taler Lotte om de nære og svære relationer i sit forfatterskab og om hvorfor de bliver ved med at fascinere hende. I “De nærmeste” følger man tre søskende, der mødes i deres barndomshjem efter deres forældres død og opdager, at deres opfattelse af deres barndom, og deres forældre, er vidt forskellig og langt fra uproblematisk, mens “Hvis man ikke vidste bedre” følger en kvinde, der vender tilbage til den by i provinsen, hvor hun boede sammen med sin datter og sin mand, og hvor hun kæmpede en kamp for at leve op til kønnets og tidens konventioner. “Resten af sommeren” er fortællingen om en skilsmisse, der primært har fokus på den 10-årige Sofie og hendes far, Jens, og om alle de forestillinger, vi går og gør os om, hvordan man er en familie.

Lotte Kirkeby foredrag

Novellen som genre

Hvad kendetegner en novelle? Hvad kan den, som romanen ikke kan? Og hvorfor er der så mange der synes, at det er svært at læse noveller? Med nedslag i stærke repræsentanter inden for genren, danske såvel som udenlandske, fra Tove Ditlevsen, Naja Marie Aidt og Caroline Albertine Minor til Ernest Hemingway, Alice Munro og Judith Hermann, er det nogle af de ting, der bliver taget fat på i dette foredrag. Lotte vil også inddrage eksempler fra sin egen debut, “Jubilæum” (2016), der i 19 korte noveller undersøger, hvad der sker med os, når vi mister – vores barndoms uskyld, vores elskede eller vores forestilling om det perfekte liv. Foredraget kan også suppleres med en workshop, hvor I bliver undervist i at skrive noveller.

Referencer

Lotte var utroligt god, nærværende og velforberedt. Vi havde desuden en god dialog inden, der gjorde det hele nemmere. Desværre blev arrangementet ikke særligt velbesøgt, men det tog Lotte i stiv arm, ændrede lidt på formen og tillod mange spørgsmål fra publikum.

Fillip Danstrup

Vesterbro Bibliotek og Kulturhus
Forespørg på Lotte Kirkeby

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99