Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Mads Fuglede

Foredrag, der spænder bredt, men alle har USA som centrum.

Mads Fuglede

USA-analytiker og prisvindende formidler

Uforpligtende forespørgsel på Mads Fuglede

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Mads

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Mads Fuglede er udover at være en af landets mest anvendte USA analytikere og anerkendt forfatter også en meget levende foredragsholder. Mads Fuglede er uddannet i historie og filosofi fra Aarhus Universitet og forsker nu ved Københavns Universitet, hvor han skriver Ph.d.

Han fik en pris for sin formidling i 2008, hvor han også udgav den anmelderroste: USA – Den Universelle Nation. I løbet af sin tid som foredragsholder har han skabt en række foredrag, der spænder bredt, men alle har USA som centrum.

Se foredrag med Mads Fuglede
Mads Fuglede foredrag

USA og Stillehavet

Trods et Syrien i brand og russiske tropper i Ukraine er USA på vej til Stillehavet, hvor man forventer, at fremtidens udfordringer især vil melde sig. Denne forskydning skaber store udfordringer for Europa, EU og for Danmark. Foredraget vil analysere, hvordan nye prioriteter i amerikansk udenrigspolitik handler om at forlade Europa for at drage til Asien.

Mads Fuglede foredrag

Amerikanske Anekdoter

Dette foredrag er et let causeri over en række kendte amerikanske personligheder og historiske begivenheder. Hør om politikeren, der tabte et valg til en død mand, og om præsidenten, der sad fast i sit badekar.

Mads Fuglede foredrag

Krigen mod terror

Dette er historien fra det første fly ramte World Trade Center til i dag – og om den krig mod Terror, der fulgte. Foredraget er samtidigt et portræt af Præsident George W. Bush og en vurdering hans evner som leder.

Mads Fuglede foredrag

Historien om hvordan amerikanerne blev så amerikanske

Hovedparten af Amerikanerne kom oprindeligt fra Europa, men blev med tiden usædvanligt amerikanske. Ofte så amerikanske, at vi europæere har svært ved at forstå dem. Foredraget er en rejse gennem udviklingen af amerikansk identitet og selvopfattelse. Foredraget begynder ved USA’s fødsel og slutter ved nutiden. Denne rejse er både morsom og tankevækkende.

Igennem tiden har amerikanerne igen og igen vendt og drejet, hvad det vil sige at være borger i “Guds eget land”. Resultatet af denne samtale er afspejlet i USA’s korte, men begivenhedsrige historie. Hør Mads Fuglede fortælle om, hvordan amerikanerne er blevet så amerikanske.

Mads Fuglede foredrag

USA - Kultur og identitet

Siden Anden Verdenskrig har vi levet i det amerikanske århundrede. Få nationer har præget sine omgivelser så afgørende som USA – og man kan ikke skille begreberne: globalisering og amerikanisering fra hinanden. For millioner af mennesker er amerikansk livsstil et ideal. For andre er det en trussel mod traditioner og nationale værdier.

Endvidere kan ingen nationer nogetsteds handle uden at medtænke hvorledes de politiske vinde blæser i Washington. USA’s præsident er ikke bare amerikanernes leder, men en politisk aktør hvis holdninger præger vores alles liv – direkte og indirekte. Amerikansk kultur og identitet har mange fascinerende facetter, som dette foredrag vil give et nærmere indblik i.

Mads Fuglede foredrag

Valg i USA

Uanset om man kan lide det eller ej, så er Washington D.C verdens politiske hovedstad. Beslutninger herfra påvirker resten af kloden i et omfang der gør, at man kan hævde, at amerikanernes ledere ikke blot er deres egne, men hele verdens ledere. Amerikansk politik er meget mere end præsidentembedet, men omfatter alle de politiske institutioner i USA. Eksempelvis er den amerikanske præsidents handlemuligheder meget begrænset indenrigspolitisk, hvorimod han/hun har meget friere tøjler udenrigspolitisk. Amerikansk politik er interessant af en række årsager ud over, at det påvirker resten af verden. USA er verdens ældste forfatningsbaserede demokrati og derfor har amerikanerne en række erfaringer som man kan vurdere – enten fordi de er på vej til os, eller fordi vi ønsker at forhindre, at europæisk eller dansk politik udvikler sig i den retning.

Meget af det der foregår “over there” virker fremmed for os: Tonen i amerikansk politik er usædvanlig barsk. Republikanernes første kandidat blev beskyldt for at være kannibal og sidenhen har man haft en praksis for at gå meget hårdt til sine modstandere. Der er ligeledes usædvanlige høje summer involveret i en amerikansk valgkamp, og man vælger præsidenter, der ikke har fået flertal af stemmerne. Det har alt sammen sine grunde, som Mads Fuglede vil komme nærmere ind på i løbet af dette foredrag.

Referencer

Foredraget var godt, underholdende og sagligt, i betragtning af at det var et svært emne at formidle uden at blive skudt holdninger og præferencer i skoene. Mange positive tilbagemeldinger fra publikum.

Lene Rasmussen

Stevns Bibliotekerne - Hårlev Bibliotek

Mads Fuglede begejstrede elever og lærere med et veloplagt og meget vidende foredrag om den amerikanske valgkamp.

Erling Petersson

Esbjerg Gymnasium

Vi har tidligere op til det amerikanske valg 2012 haft Mads Fuglede på skolen, og denne var gang var hans foredrag og måden at formidle også helt fantastisk." - Hanne Jordansen Bjerregaard, Skanderborg-Odder Center for Uddannelse "Levende, nærværende og med humor. Gode eksempler og relevante billeder.

Michael Willumsen

ZENIT CONSULT

Et meget relevant emne behandlet på en god og indlevende måde, hvor det tydeligt fremgik at Mads Fuglede var inde i sit stof og havde stor indsigt i Amerikanske forhold, og hvad der rør sig i USA efter valget af Donald Trump.

Erling Petersen

Sweco a/s

Meget spændende indlæg af Mads Fuglede, der formåede at underholde på en meget indlevende facon

Søren H. Petersen

Østjydsk Bank

Mads var super god i forbindelse med spørgsmål efter hans oplæg. Han gav sig god tid, og svarede meget udtømmende på spørgsmålene." - Keld Thornæs, Lån & Spar "Mads Fuglede er enormt vidende omkring USA - både omkring den "almindelige" amerikaner men også omkring og politikere.

June Nielsen

PATA Denmark Chapter

Mads er en meget dygtig fortæller, og når emnet omhandler hans "baghave", ja så ender man som lytter helt fremme på sædet og venter utolmodigt på næste højdepunkt. Mads tog os med til vælger møde i en fabrikshal i Detroit og flere af deltagerne havde opfattelsen af at have været der og været en del af arbejderklassen. Alle gik klogere ud af lokalet, og mange havde en større forståelse for, hvorfor amerikanerne have stemt som de gjorde. Stor ros til Mads for et rigtig godt og informativt oplæg. Mads formåede at drysse foredraget med den mængde humor, som gør at det er perfekt tilberedt.

Hans Bæk Nielsen

Politiet

Spændende og relevant foredrag. Mads er en god storyteller og han holdt vore elever fanget, på den gode måde, i 70 minutter med anekdoter og morsomme referencer. Han forstod hvem målgruppen var og de var meget begejstret.

Hanne Rasmussen

Aalborg Handelsgymnasium
Forespørg på Mads Fuglede

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99