Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Steffen Kretz

Spændende foredrag om politik, USA og den globale opvarmning.

Fotokredit: DR

Steffen Kretz

Udenrigskorrespondent og nyhedsvært på DR, journalist, forfatter, ordstyrer og foredragsholder.

Uforpligtende forespørgsel på Steffen Kretz

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Steffen

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Steffen Kretz er en institution indenfor dansk journalistik og er én af DRs mest kendte og respekterede journalister.

Steffen Kretz har rejst i over 100 lande og boet ti år i udlandet som korrespondent i USA og Mellemøsten. Han mødt og interviewet et hav af verdensledere fra Libyens diktator, Moammar Gadaffi, til tibetanernes overhoved, Dalai Lama, præsidenter fra både USA og Rusland, erhvervsikoner som Elon Musk og Bill Gate og mange andre. 

Han har dækket krige og konflikter i Mellemøsten og Afrika, klimaforandringer fra Arktis til Amazonas, og snart sagt alle store begivenheder, som har præget vores verden i de sidste mange år. Undervejs er han trådt ind ad døren hos mennesker på alle kontinenter for at stille spørgsmål, som selv ikke deres nærmeste turde stille: Undrende, afprøvede eller bare nysgerrige. Alt sammen for at gøre os danskere klogere på verden omkring os.

Steffen Kretz er forfatter til to bøger og er en efterspurgt foredragsholder og ordstyrer ved store offentlige arrangementer. Private er han far til fire børn og gift med en anden af DRs store profiler, Lillian Gjerulf Kretz.

Se foredrag med Steffen Kretz
Foredrag Steffen Kretz

Storm På Vej

Hvordan USA havnede på randen af opbrud og kaos – og hvad det betyder for os.

Angrebet på kongressen var et røntgen-billede ind i hjertet af Amerika. Det bør få os til at gentænke alle vores forestillinger om USA.

“Det kom som en overraskelse for det meste af Reffitt-familien, at ekstremisme og væbnet oprør mod regeringen voksede ud af deres parcelhus i et søvnigt kvarter i forstæderne til Dallas. At deres køkken blev omdannet til en politisk slagmark, hvor sønnen endte med at melde faderen til FBI for at have deltaget i angrebet på kongressen 6. januar 2021.”

“På samme måde har det overrasket mange amerikanere, at demokratiet i USA har vist sig overraskende skrøbeligt. At deres nation nu balancerer på en knivsæg og skal vælge mellem frihed og et mindretals tyranni,” skriver Steffen Kretz i forordet til en ny bog om Amerika.

Steffen Kretz har som DRs korrespondent i USA fulgt Reffitt-familien igennem et år i forbindelse med optagelserne til et dokumentarprogram, fordi familien på mange måder illustrerer, hvad der er sket i hele den store Familien Amerika: Politisk radikalisering, opbrud og et ulmende oprør.

Steffen Kretz har siden 2017 boet i Washington som DRs korrespondent og har igennem årene rejst på kryds og tværs af USA for at møde amerikanerne, høj som lav. I dette foredrag fortæller han om den voldsomme anti-demokratiske understrøm, han har mødt undervejs, og giver fem klar svar på, hvorfor USA i dag befinder sig på randen af opbrud og kaos – og hvad det betyder for os i Danmark: For i sidste ende er USA garant for vores sikkerhed og velfærd.

“Fra jeg flyttede til USA første gang i 1991 og frem til i dag, har jeg aldrig set amerikanerne så meget i tvivl om deres ståsted som nu. Både i forhold til hinanden og i forhold til resten af verden. Det føles på mange måder som om, at fundamentet under verdens eneste supermagt ryster og truer med at styrte sammen. Det føles, som om en storm er på vej,” siger Steffen Kretz.

Foredrag af Steffen Kretz

Ordstyrer / konferencier

Steffen Kretz er én af landets mest efterspurgte ordstyrere. Han har mange års erfaring i at styre debatter, lede konferencer og forestå prisoverrækkelser på dansk og engelsk, og gør det altid med en blanding af skarp journalistisk sans og et glimt i øjet, så resultatet bliver både begavet og underholdende.

Referencer

Vi havde en rigtig fin aften med Steffen Kretz d. 9. oktober. Arrangementet hed Biblioteket rykker ud, dvs. det foregik på Kirke Hørup Stationskro med efterfølgende middag, der var udsolgt, et publikum på 100, og vi fik rigtig mange gode tilbagemeldinger. Ud over de typiske bemærkninger som ’sikke et godt arrangement, sikken en fin aften’ så sagde man: halvanden time fløj af sted, det var sobert, interessant, han udviste en ægte grund til at være journalist, det var autentisk, han var nærværende, han holdt foredrag med humor og et glimt i øjet. Som arrangør oplevede jeg ham også som hjælpsom med opstilling, og at han var helt cool, idet han besvarede spørgsmål indtil 30 sekunder før taxa-afgang.

Lene Engmark

Inspirerende og lærerigt for eleverne. Gav stof til eftertanke og god inspiration til flere uv forløb og SRP problemformuleringer

Ann Due

Campus Bornholm HHX og HTX

Supergodt foredrag om det amerikanske valg og hvorfor Trump - og med en supergod Q&A session. Steffen var meget large med tiden og gav også mulighed for, at vi kunne tale med ham i mindre grupper.

Charlotte Møller

VL 70

Det var en meget positiv oplevelse at have ham på scenen og facilitere talk show! Hans rolige facon gav rigelig fokus til gæsterne, der skulle i stolen hos ham, og hans finurlige humor fik hurtigt fans både blandt gæster i studiet og publikum. Samtidig er hans faglige ekspertise på et ganske højt niveau, hvorfor det også blev en fagligt udbytterig oplevelse for publikum. Alt i alt overordentligt tilfredsstillende.

Magnus Holde-Bygvraa, Managing Director / Partner

Shout CPH

Steffen Kretz var ordstyrer på en national konference om veteraner med PTSD. Levede 100% op til de forventninger, vi som arrangører havde til hans rolle og input. Yderst kompetent.

Anne-Mette Eilsø

Psykiatrien i Region Syddanmark

Et utroligt spændende foredrag, som passede godt til vores Lysfest-arrangement i byen samme aften ifm datoen for Danmarks Befrielse i 1945. Foredraget blev fint krydret med små filmklip, og der var stor spørgelyst blandt publikum efterfølgende.

Haderslev Bibliotek & Haderslev Kommune

Han ramte virkelig præcist vores elevers niveau. Det er sjældent vi oplever dem være stille så længe, og have så mange spørgsmål.

Jakob Markvard

Frederiksborg Gymnasium
Forespørg på Steffen Kretz

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99