Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Martin Bigum

Foredrag om sin personlige kunsthistorie

Martin Bigum

Billedkunstner, romanforfatter og digter

Uforpligtende forespørgsel på Martin Bigum

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Martin

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Martin Bigum er en meget anset kunstner, som især er kendt for sin dynamiske billedkunst, der både er humoristisk, alvorlig og fuld af fortolkningsmuligheder. Martin blev landskendt tilbage i midten af halvfemserne for figuren ART, som fremgår i mange af hans malerier fra den tid. Martin har i forbindelse med sin kunst modtaget flere priser; herunder Årets Frederiksberg Kunstner i 2013.

Martin er fast paneldeltager i DR K’s Kunstquiz, hvor hans store ekspertise og passion for kunst og kunsthistorie fremgår tydeligt. Han har udgivet flere digtsamlinger, videoværker og bøger; heriblandt den selvbiografiske bog: ”Min personlige kunsthistorie”, som er en personlig fortælling om sine kunstværker og ikke mindst en personlig fortælling om, hvordan det er at være kunstner. Martin holder foredrag om denne bog, hvor han inddrager sine vigtigste værker fra 1990 og frem til 2012.

Derudover debuterede Martin som romanforfatter med “Hovedværk” (2023), som er en kunstnerroman om destruktion, depression og skabelse.

Se foredrag med Martin Bigum
Martin Bigum Foredrag

Hovedværk

I dette foredrag får I et indblik i Martin Bigums debutroman “Hovedværk”, en kunstnerroman om destruktion, depression og skabelse. I romanen følger man den anerkendte kunstner, Wilhelm Riels. Wilhelms livsværk skal udstilles på en kolossal retrospektiv udstilling i København – en ære som oftest kun tildeles afdøde kunstnere, men som får Wilhelm til at martres af overvejelser om hans fremtid og værd i kunstnerverdenen.

Man følger løbende Wilhelms liv, fra hans forelskelse i en anden kunstner, Ingrid, til hans kunstneriske gennembrud i 60’erne. Publikum bliver taget helt tilbage til efterkrigstiden, barndomshjemmet på Frederiksberg og til hans kunst-passionerede forældre. Op imod den store udstilling i Wilhelms karriere, får I et blik ind i hans sinds mørkere afkroge, og til støvet der gemmer sig i hans fortid.

Martin Bigum byder jer velkommen til et spændende foredrag om en kunstners sind og livsværk.

 

Martin Bigum foredrag

Min personlige kunsthistorie

I dette foredrag vil Martin Bigum, på baggrund af sin selvbiografiske bog: ”Min personlige kunsthistorie”, fortælle om nogle af sine grundlæggende barndoms- og ungdomsinspirationer, og hvordan han hele tiden revurderer eget greb for at finde nyt interessant ståsted i sin kunst. Martin vil i den forbindelse inddrage sin arbejdsdag, ideerne som han får undervejs i processen og sine vigtigste værker fra 1990 til 2012 gennem 80 billeder, som han selv medbringer. I foredraget vil han desuden belyse, hvorfor han ikke kan være andet end billedkunster og digter.

Publikum vil have mulighed for at stille spørgsmål til sidst i foredraget, hvorefter Martin gerne signerer og tegner i sine bøger.

Referencer

Martin fortalte levende og engageret om sit liv som kunstner. deltagerne fik et godt indblik i et følsomt og dygtigt menneskes liv og levned.

Sabine Gøtterup

FOF Syd- og Vestsjælland
Forespørg på Martin Bigum

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99