Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Nadia Plesner

Foredrag om kunst, copyright, selvudvikling - og kampen mod en af verdens rigeste mænd.

Thomas Howalt Andersen.

Nadia Plesner

Kunstner, forfatter og iværksætter bag store nødhjælpsprojekter. Udforsker danskhed med kunst og personlige fortællinger, der udfordrer og inspirerer.

5 ud af 5 stjerner

Nadia Plesner er en levende og involverende fortæller. Hun fortæller sin historie og sit engagement på en måde så vi alle lever med. Vi sidder efterfølgende alle med en følelse, der gør os nærværende og levende. Vi kan kun give vore allerbedste anbefalinger.

Bente og Michael Grønlund - International Art Festival Se alle referencer

Et foredrag med Nadia Plesner giver jer:

  • En inspirerende historie om at udfordre en global virksomhed for kunstnerisk frihed
  • Indblik i hendes personlige rejse fra modgang til anerkendelse
  • Perspektiver på danskhed gennem kunst og personlig fortælling
Uforpligtende forespørgsel på Nadia Plesner

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Nadia

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Nadia Plesner er kunstner, forfatter og iværksætter af en række større nødhjælpsprojekter. Hun holder foredrag på baggrund af den sag, hun er kendt for, og som hun også har udgivet bogen “Simple living – kamp og kunst fra en campingvogn” på baggrund af. 

Et foredrag med Nadia Plesner giver jer:

  • En inspirerende historie om at udfordre en global virksomhed for kunstnerisk frihed
  • Indblik i hendes personlige rejse fra modgang til anerkendelse
  • Perspektiver på danskhed gennem kunst og personlig fortælling

Kunst, konflikt og personlig udvikling

Nadia Plesner er en dansk/hollandsk maler, der arbejder og bor i Holland. Hun er uddannet på Grafisk Kunst Institut i København og på Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam

I foredraget vil Nadia bl.a. fortælle om personlig udvikling med afsæt i sine egne op- og nedture. Selvom mange af elementerne i Nadias historier er barske, fortæller hun det med både humor og indlevelse.

Foredraget henvender sig til en bred målgruppe, og Nadia har bl.a. holdt foredrag for FN, uddannelsesinstitutioner, biblioteker, private og offentlige arbejdspladser. Foredraget kan desuden tilrettelægges i samarbejde med kunden, så der lægges særlig vægt på f.eks. kunsten, den juridiske del eller det at brænde så meget for noget, at man vil gå gennem ild og vand for at nå målet.

Book Nadia Plesner til et spændende foredrag om personlig udvikling, danskhed og egen bog ‘Simple Living”.

Se foredrag med Nadia Plesner
Nadia Plesner foredrag

Simple living – kamp og kunst fra en campingvogn

Nadia Plesners foredrag er en gribende skæbnefortælling om retten til noget så banalt som en tegning. I foredraget fortæller Nadia om, hvordan hun som dansk kunststuderende udfordrede og vandt over Louis Vuitton, som er verdens største modehus.

“Simple living – kamp og kunst fra en campingvogn” er historien om, hvordan Nadia lavede en tegning med ønsket om at samle penge ind til en nødhjælpsorganisation i Darfur, men blev stoppet af Louis Vuitton, da en del af tegningen lignede en Louis Vuitton-taske. ‘Simple Living’ er samtidig fortællingen om en ung kvinde, der rejser til udlandet med udsigt til drømmemanden og drømmestudiet, men havner i en fugtig campingvogn, invalideret og bedraget. Og om hvordan hun en vinterdag skriver sine drømme på en iskold køkkenlåge og seks år senere står på FNs bonede gulve som fortaler for kunstnerisk ytringsfrihed.

I foredraget ‘Simple Living’ kan du høre Nadia Plesner selv fortælle sin utrolige historie om kamp, kunst og støttekampagner.

Nadia Plesner foredrag

DANSKHED – et kunstprojekt

Begrebet danskhed er blevet diskuteret voldsomt meget i den offentlige debat de seneste år. Men hvad er danskhed egentlig? Hvad betyder det, at vi tilhører den samme gruppe? Er det overhovedet noget, man kan miste eller opnå? Og er det muligt at kortlægge vores kollektive bevidsthed?

Igennem de sidste fem år har Nadia Plesner undersøgt begrebet danskhed gennem et kunstprojekt for at udforske nuancerne. Serien består af 48 parafraser over det danske pas, som hver især repræsenterer et bud på danskhed. Det rødbedefarvede pas er et hverdagsobjekt, som de fleste mennesker nok ikke tænker nærmere over. Men danskhed repræsenteret af statsborgerskabet er samtidig noget, som mange mennesker drømmer om, og det er omdrejningspunktet i mange politiske debatter.

Nadia Plesners kunstprojekt startede som en universel undersøgelse af begrebet danskhed. Men undervejs fik hun også kortlagt sin egen familiehistorie og fik ændret sit eget syn på, hvad danskhed egentlig er.

I foredraget viser Nadia Plesner de 48 kunstværker og fortæller om den rejse i danske forhold, hun kom på i løbet af projektet.

Referencer

Nadia tryllebandt eleverne med sin autentiske og personlige fortælling. Stor ros til Nadia for sin livsbekræftende formidling – et engageret oplæg som gav anledning til refleksion og eftertænksomhed. Nadia er en helt særlig personlighed, som formår at formidle sit budskab helt ind i sjælen. En oplevelse, man ikke glemmer.

Anne Vandsø Madsen

Herning HF & VUC

Nadia Plesner holdt sit foredrag for 450 tilhører på FOFs Kulturhøjskole i Herning. Nadias fortælling om hendes kamp for kunstnerisk frihed er en hjerteskærende fortælling, som er både lærerig og rørende. Et foredrag af sjælden karakter, som giver stof til eftertanke og anledning til refleksion. Nadia Plesner er en fremragende formidler, som forstår at kombinere sin egen personlige historie med nogle alvorlige budskaber. Nadia høstede stående applaus for sit foredrag..

Kirsten Bjørn-Thygesen

FOF

På Læreruddannelsen Zahle har vi haft Nadia Plesner på besøg for at fortælle om sit projekt ”Simple Living” og hendes egen personlige historie, der ligger bag, og som i den grad har været med til at give ilt til projektet (…) Vi blev på ingen måde skuffede! Nadia tryllebandt os i to timer med hendes fortælling af sin historie. Hun er en ufattelig god fortæller, som i den grad formår at holde opmærksomheden hos sine tilhørere. Det gør hun selvfølgelig, fordi historien er så voldsom og fordi det er så ubegribeligt at forstå at sådan en historie kan finde sted i verden omkring os. Man overraskes derfor gang på gang. Men Nadia fastholder også tilhørernes opmærksomhed, fordi hun stille og sobert fortæller sin historie og inddrager os i sine følelser og personlige oplevelser gennem en svær tid – og netop derfor kommer fortællingen måske til at stå som stærk og fin kontrast til så mange andre oplæg. Jeg har efterfølgende talt med flere af tilhørerne, som alle har hæftet sig ved hvor meget Nadias fortælling har siddet i dem bagefter. Jeg forestiller mig at oplægget vil være relevant i mange sammenhænge og vi overvejer allerede at booke Nadia til nyt arrangement, når det kan passes ind.

Ditte Marie Pagaard

Læreruddannelsen

Nadia Plesner deltog i arrangementet Ej Blot Til Lyst på Gamle Scene, som er en debatrække på Det Kongelige Teater om kunstens betydning i samfundet. Aftenens tema var Kunst & Ytringsfrihed, og vi havde inviteret Nadia til at fortælle om sin oplevelse omkring at blive sagsøgt af Louis Vuitton. Nadias indlæg var utrolig godt og vedkommende - både fordi hun fortæller på en meget levende måde, og fordi hun formår at skabe et bånd til de, som lytter. Hun er en personlig, velformuleret og charmerende formidler, der lukker os tæt nok ind på sin historie til at man kan relatere til den følelsesmæssige oplevelse, hun har haft som kunstner, samtidig med at vi forstår vigtigheden af hendes sag i en større, samfundsmæssig kontekst. Det skaber en rigtig fin dynamik, og vi kunne tydeligt mærke, at hendes bidrag havde gjort et stort indtryk på publikum.

Sofie Rask Andersen

Det Kongelige Teater

Nadia Plesner kom til biblioteket og blev mødt af et nysgerrigt publikum, der ikke rigtig vidste hvem hun var. Men efter et spændende og rørende foredrag, var de alle parate til at støtte hende og anbefale hende til venner og bekendte. Alle til stede lyttede opmærksomt til hende, med både indlevelse og glædestårer. Hendes historie, som starter med ensomhed, fortsætter med kamp imod en af verdens rigeste koncerner og som ender i nødhjælp, er så fantastisk, at alle bør høre den. Glostrup Bibliotek kan anbefale Nadia Plesner i høj grad, til alle som behøver en givende og smuk historie, som heldigvis ender lykkeligt.

Bjarne Nordberg Pedersen

Glostrup Bibliotek

Nadia Plesner er en levende og involverende fortæller. Hun fortæller sin historie og sit engagement på en måde så vi alle lever med. Vi sidder efterfølgende alle med en følelse, der gør os nærværende og levende. Vi kan kun give vore allerbedste anbefalinger.

Bente og Michael Grønlund

International Art Festival

Vi var så heldige at arrangere et besøg af Nadia Plesner i forbindelse med vores afsluttende projekt på Børneskolen Bifrost. Udgangspunktet var en konfrontation med værket ”Darfurnica”, som netop i forbindelse med projektet var udstillet på Museet Heart i Herning (...) Børnene havde mulighed for et autentisk møde med kunstneren, hvis engagement beundringsværdigt rækker ud af atelieret med en stort mellemmenneskelig og social bevidsthed, der føres ud i konkrete handlinger (...) Udover det fantastiske møde med kunstværket, var det en oplevelse at lytte til Nadia Plesner, som er en fremragende formidler. Hun fortæller levende og klogt med et imponerende engagement. I hendes oplæg havde hun underbyggende materiale med, som højnede indlevelsen. Hendes arbejde både i atelieret og ude i verden åbner op for at give børnene en relevant og aktuel indsigt og ligeledes blev hendes foredrag udgangspunkt for en lang række temaer til videre undersøgelse. Nadia Plesner muliggjorde, at børnene fik forståelse og indsigt og kunne forholde sig til nogle komplekse problemstillinger.

Birgit Sand

Børneskolen Bifrost

Nadia Plesner har holdt oplæg for skolens elever to gange. Nadia tryllebandt eleverne med sin autentiske og personlige fortælling. Stor ros til Nadia for sin livsbekræftende formidling – et engageret oplæg som gav anledning til refleksion og eftertænksomhed. Nadia er en helt særlig personlighed, som formår at formidle sit budskab helt ind i sjælen. En oplevelse, man ikke glemmer

Anne Vandsø Madsen

Herning HF & VUC

When global corporations try to intervene and stop artists’ rights to freedom of expression they have access to “endless” amounts of money and lawyers. Nadia Plesner stood up alone against this massive pressure. Her story is fascinating and she tells it with great strength and even humour. To many artists and the audience taking part in the first ever world conference on artistic freedom “All that is banned is desired” at the Oslo Opera House in 2012, Nadia’s presentation remains as one of the most memorable.

Ole Reitov

Freemuse
Forespørg på Nadia Plesner

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99
Nadia Plesner
Nadia Plesner

5 ud af 5 stjerner

Nadia Plesner er en levende og involverende fortæller. Hun fortæller sin historie og sit engagement på en måde så vi alle lever med. Vi sidder efterfølgende alle med en følelse, der gør os nærværende og levende. Vi kan kun give vore allerbedste anbefalinger.

Bente og Michael Grønlund - International Art Festival Se alle referencer