Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Michael Svarer

Få temperaturen på den danske økonomi og arbejdsmarkedet

Michael Svarer

Professor i økonomi, tidl. overvismand, hovedansvarlig i "Svarer-udvalget".

Uforpligtende forespørgsel på Michael Svarer

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Michael

Lecture icon

Foredrag

Michael Svarer er en fremtrædende skikkelse inden for økonomi og økonomisk forskning i Danmark. Han er professor i økonomi ved Aarhus Universitet og har et mangeårigt engagement inden for forskning, undervisning og ledelse.

Et foredrag med Michael Svarer giver jer:

  • En dybdegående analyse af de aktuelle nøgletal for dansk økonomi, herunder rente, inflation og beskæftigelse, samt en forudsigelse af potentielle påvirkningsfaktorer
  • Indsigt i regeringens arbejde for en grønnere økonomi med fokus på reduktion af drivhusgasudledning, herunder identifikation af faldgruber og muligheder
  • En fremadskuende vurdering af det danske arbejdsmarked med overvejelser om mulige fremtidige udviklinger, herunder spørgsmål om ungdomsarbejdsløshed, pensionsalder og bevaring af “den danske model”

Dansk økonomi: Grøn omstilling, arbejdsmarkedstrends og forskningsperspektiver

Udover sin rolle som professor er han også studieleder ved universitetet. Senest har Michael Svarer lagt navn til det meget omtalte ”Svarer-udvalget”
der, på vegne af regeringen, har udarbejdet en række løsningsforslag til en grøn skattereform. Et af forslagene omfattede en mulig afgift på drivhusgasser til bl.a. landbruget, hvilket gav anledning til en del debat.

I tillæg til sine akademiske og forskningsmæssige aktiviteter, har Michael en omfattende portefølje af bestyrelses- og rådgivningsposter. Herunder fungerede han som bestyrelsesformand for Danske Økonomiske Råd frem til 2020, det som også kaldes overvismand. Vismændene har til opgave løbende at vurdere Danmarks økonomiske situation.

Michael Svarers bidrag til den økonomiske debat er, udover at være bemærkelsesværdig, også omfattende. Med mere end 200 artikler og over 45 forskningsartikler har han bidraget til at uddybe vores forståelse af emner som arbejdsmarkedet, arbejdsløshed, klimapolitik og den generelle samfundsudvikling. Hans analyser og perspektiver danner ofte udgangspunkt for medier og beslutningstagere, og har desuden flere gange udløst anerkendelse, herunder udnævnelsen til Ridder af Dannebrog og prisen for den bedste underviser i økonomi.

Michaels dybe indsigt, forskningsmæssige bidrag og ledelsesmæssige evner er med til at forme både den akademiske diskurs og den praktiske politik.

Se foredrag med Michael Svarer
Michael Svarer foredrag

Dansk økonomi – hvordan går det?

I dette foredrag tager Michael Svarer pulsen på den danske økonomi, og den internationale kontekst som den befinder sig i.

Vi ser nærmere på de aktuelle nøgletal såsom rente, inflation, beskæftigelse og de øvrige parametre, der er anvendes til at vurdere sundhedstilstanden.
Herudover kigger Michael Svarer på hvilke faktorer der evt. kommer til at påvirke disse nøgletal i den ene eller anden retning.

Lyt med når en af landets skarpeste og mest velorienterede økonomer tager et kig ud i horisonten.

Michael Svarer foredrag

Grøn økonomi

Michael Svarer har været en helt central ekspert i regeringens arbejde for en grønnere og mere klimavenlig tilrettelæggelse af samfundsøkonomien.

I dette foredrag fortæller Michael mere om tankerne og mekanismerne bag denne grønne økonomi, primært med henblik på samfundets udledning af drivhusgasser.

Hvilke faldgruber skal vi være opmærksom på og hvilke muligheder er der?

Michael Svarer foredrag

Fremtidens arbejdsmarked – hvad ved vi og hvad kan vi regne med.

I dette foredrag tager Michael Svarer et blik på det danske arbejdsmarked og dets udvikling.

Hvordan har den hidtidige udvikling afspillet sig, og hvilke faktorer kommer til at spille en rolle i fremtiden? Kommer vi til at opleve ungdomsarbejdsløshed igen eller bliver pensionsalderen rykket yderligere? Kommer vi til at kunne bibeholde ”den danske model” eller kan vi forvente flere politiske tiltag?

Michael Svarer har selvfølgelig ikke en krystalkugle, men han er formentlig dét som kommer tættest på.

Referencer

Forespørg på Michael Svarer

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99