Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Mikkel Fønsskov

Forfatter, journalist og redaktør

Simon Klein Knudsen

Mikkel Fønsskov

Foredragsholder og ordstyrer, der dykker ned i 1800-tallets folkelige vækkelser og oprør på Fyn gennem egne værker. Formidler historie med engagement og indsigt.

Uforpligtende forespørgsel på Mikkel Fønsskov

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Mikkel

Lecture icon

Foredrag

Mikkel Fønsskov har igennem en årrække været et kendt ansigt på fjernsynet, hvor han blandt andet har fungeret som vært i et program som “Aftenshowet”. Mikkel holder spændende foredrag om folkelige vækkelser og hvorfor de var så vigtige. 

Et foredrag med Mikkel Fønsskov giver jer:

  • Historien om 1800-tallets folkelige vækkelser og oprør på Fyn
  • Indblik i konflikten mellem land og by samt tro og fornuft
  • Forståelse for vækkelsesbevægelsernes betydning for Danmarks demokrati

Et indblik i den danske historie

Mikkel er oprindeligt uddannet som journalist fra Syddansk Universitet og har en mastergrad i europæiske studier fra LUISS Università i Rom. Derudover er han uddannet inden for retorik og narratologi på Syddansk Universitet. Han har også fulgt kurser ved Poynter Institute i Florida og deltaget i træningsprogrammer inden for katastrofejournalistik i Japan samt digital journalistik i New York.

Mikkel har vært på i “Kunsten at blive snydt”, uddelingen af Reumertprisen og Kronprinsparrets Priser, samt en række andre programmer. Derudover har han også fungeret som tilrettelægger og redaktør for adskillige tv-programmer.

Mikkel Fønsskov er imidlertid også forfatter og har blandt andet udgivet værker som “Hvem er bange for Moby Dick” og ikke mindst “Oprør” i 2023. Ud over at skrive sine egne bøger har Mikkel Fønsskov siden 2020 også haft rollen som forlagsredaktør, hvor han hjælper andre forfattere med at bringe deres bøger ud i verden.

Book Mikkel Fønsskov til et der handler om eget forfatterskab, hvor han dykker ned i sin bog “Oprøret”

Se foredrag med Mikkel Fønsskov
Mikkel Fønsskov foredrag

Oprøret

Mikkel Fønsskovs bog OPRØR er baseret på gamle breve og dagbøger fra 1800-tallet, som han ved et tilfælde fandt i hans fynske hjemby. Det er en historie om land mod by og om tro over for fornuft og om de folkelige vækkelser, som på mange måder er et glemt kapitel af danmarkshistorien.

For 200 år siden var Fyn centrum for et oprør, der fik nogle afgørende konsekvenser for hele landet og som trækker tråde op til i dag. Det var et oprør mod autoriteterne, mod myndighederne og landets præster.

I 1820’erne var landets præster rationalister, de var rundet af oplysning og fornuft og gik mere op i at danne og uddanne folk og glemte hjerteligheden i kirken. De brugte mere tid på at fortælle, hvordan bønderne skulle dyrke kartofler end at forkynde evangeliet. Men i stedet for at acceptere den udvikling, så stoppede folk med at komme, så kirkerne til sidst stod gabende tomme og samlede sig i private hjem for at synge salmer og læse op ad Biblen.

Men under enevælden var det forbudt at samles om et religiøst formål, og at folk gjorde det, var et brud med en århundredgammel kollektivistisk kultur, hvor alt skulle forblive, som det var, og hvor man bøjede sig for autoriteterne og var afhængige af hinanden i landsbyen. Pludselig fandt man sammen i et åndeligt fællesskab, der krævede et personligt valg – og dette valg førte til “de folkelige forsamlinger”, der skyllede ind over landet, og som vi på mange måder stadig ser efterdønningerne af i dag.

I dette foredrag fortæller Mikkel Fønsskov, hvorfor de folkelige vækkelser var afgørende for, at Danmark fik en grundlov og hvad vi i dag kan lære af fortidens konflikt mellem land og by. Undervejs dukker kendte som ukendte op. Grundtvig, Christen Kold, konger og grever. Og så fortæller Mikkel Fønsskov også, hvordan de folkelige vækkelser var kimen til både grundtvigianismen og Indre Mission.

Mikkel Fønsskov foredrag

Ordstyring og præsentation ved Mikkel Fønsskov

Mikkel Hybel Fønsskov er en erfaren og kompetent ordstyrer og konferencier. Hans charmerende og professionelle tilgang sikrer, at han kan engagere publikum og fremhæve det bedste i enhver konference, seminar eller arrangement.

Med mange års erfaring inden for TV-verdenen har Mikkel udviklet en naturlig og flydende præsentationsteknik, der er til gavn for både talere og publikum. Hans omhyggelige forberedelse og effektive samarbejde med arrangørerne inden begivenheden bidrager til en vellykket afvikling.

Referencer

Forespørg på Mikkel Fønsskov

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99