Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Peter Winther-Schmidt

Danmarks Grundlov – fortællingen om et epokeskifte.

Peter Winther-Schmidt

Tidligere IT-direktør og forfatter, dykker ned i forbindelsen mellem historie og nutidens danske selvforståelse.

Uforpligtende forespørgsel på Peter Winther-Schmidt

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Peter

Lecture icon

Foredrag

Peter Winther-Schmidts foredrag tager jer med på en spændende rejse gennem Danmarks historie og selvforståelse. Gennem sin trilogi ”Kampen om Magten”, udforsker han perioden omkring grundlovens tilblivelse og den første slesvigske krig. I foredraget væves trådene fra fortiden sammen med refleksioner over nutidens Danmark, og Peter formidler levende om de politiske og kulturelle strømninger, der formede vores nation.

Et foredrag med Peter Winther-Schmidt giver jer:

  • Baggrunden for grundlovens tilblivelse og den første slesvigske krig
  • Politiske og kulturelle strømninger i Danmark op til 1849
  • Forbindelsen mellem historiske begivenheder og nutidens danske selvforståelse

Udforsk grundloven og Danmarks historie

Peter Winther-Schmidt, født i 1962, har en unik baggrund som diplomatbarn og har oplevet forskellige kulturer og samfund på nært hold under sin opvækst i Rumænien, Indonesien, Pakistan og Zambia. Denne mangfoldige baggrund har givet ham et bredt perspektiv og en dyb forståelse for kompleksiteten i menneskelig interaktion og historiske begivenheder.

Efter en lang karriere inden for forretningsledelse i IT-industrien, hvor han har arbejdet for virksomheder som Ernst & Young, IBM, Tata og DXC, valgte Peter i 2021 at springe ud som forfatter. Hans debutroman, ”Til Rigets Bedste”, udkom i 2020 og blev efterfulgt af to yderligere romaner, ”Et Rige Delt” og ”For Hele Riget”, som udgør trilogien ”Kampen om Magten”. Disse værker udforsker Danmarks historie omkring grundloven og hertugdømmerne på en medrivende og tankevækkende måde.

Book Peter Winther-Schmidt til et oplysende foredrag om sit eget forfatterskab, hvor han kaster et nærmere blik på grundloven og hertugdømmerne. Gennem hans fortællinger vil I få et indblik i historiske begivenheder og deres betydning for vores moderne samfund.

Se foredrag med Peter Winther-Schmidt
Peter Winther-Schmidt foredrag

Danmarks Grundlov – fortællingen om et epokeskifte.

5. juni 1849 fik Danmark sin grundlov. Enevældens tid var forbi og helt ublodigt overgik magten fra kongen til folket, eller var det nu så ublodig en transformation, som vi har lært? Hvad rørte sig i befolkningen politisk og kulturelt? Hertugdømmerne Slesvig og Holsten er på kollisionskurs med kongeriget men hvorfor og hvad udløser krigen?

Debatten om grundloven og især forholdet til hertugdømmerne var med til at definere det Danmark som vi kender i dag. I dette foredrag binder Peter Winther-Schmidt trådene til nutidens Danmark og fortæller om hvorfor denne periode er så vigtig for den danske selvforståelse.

Med Frederik som hovedperson i trilogien ”Kampen om Magten” tages læseren og deltageren på en engageret rejse gennem årene inden grundloven og den første slesvigske krig frem til kongen underskriver grundloven og frem til slaget ved Isted.

Referencer

Forespørg på Peter Winther-Schmidt

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99