Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Sanne Søndergaard

Spændende og lærerigt foredrag om at gå skævt af hinanden og af os selv og om de valg, vi træffer i livet.

Sanne Søndergaard

Journalist, komiker og forfatter, der med humor og skarphed taler til børn, teenagere og voksne. Fængslende foredrag, der inspirerer på tværs af aldre.

4.75 ud af 5 stjerner

Rigtig godt og Sanne rammer lige spot on. Både voksne som teenager var meget begejstret under og efter foredraget.

Birgit Pedersen - Halsnæs Bibliotek Se alle referencer

Et foredrag med Sanne Søndergaard giver jer:

  • Udforskning af temaer med humor og selvrefleksion
  • Værktøjer til hverdagens udfordringer for alle aldre
  • Forståelse for egne valg og deres samfundsmæssige effekt
Uforpligtende forespørgsel på Sanne Søndergaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Sanne

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forbered jer på en både underholdende og oplysende oplevelse, når Sanne Søndergaard, journalist, forfatter, komiker og entertainer, tager fat på livets store spørgsmål. Med emner som kønsroller, mobning, teenagerliv, ensomhed, angst og klikedannelse, taler Sanne om det, de fleste kan nikke genkendende til. Hendes nærvær og engagement gør hende enestående i at nå sit publikum, mens hendes humor, åbenhed, ærlighed og utraditionelle tilgang skaber et trygt rum for eftertanke og dialog.

Et foredrag med Sanne Søndergaard giver jer:

  • Udforskning af temaer med humor og selvrefleksion
  • Værktøjer til hverdagens udfordringer for alle aldre
  • Forståelse for egne valg og deres samfundsmæssige effekt

Vægtige temaer præsenteret med humor, åbenhed og oprigtighed

Har I nogensinde følt jer ensom midt i en menneskemængde? Ønsket at nå ud til andre, men været bange for fordomme? Eller måske er I en del af en organisation, der ønsker nye metoder til at håndtere problemer som mobning, kønsuligheder og angst?

Sanne Søndergaards foredrag sætter disse emner på agendaen for både voksne og teenagere. Kendt for sin evne til at engagere sig med sit publikum, tilbyder Sanne indsigtsfulde foredrag, der er dybt relevante for moderne organisationer, der ønsker at adressere disse vigtige problematikker.

Sanne tager fat i emner som misforståelser, livsvalg og vores indbyrdes afhængighed. Hun påviser, hvordan vi alle er påvirkelige over for hinandens handlinger. Med humor, åbenhed og ærlighed formidler Sanne, at selv de mest alvorlige emner kan diskuteres konstruktivt. Hendes foredrag skaber genkendelse og empati, og hun adresserer emner som kønsroller, ensomhed, mobning og angst med en dyb forståelse for de følelser og udfordringer, mange af os møder i vores liv og på arbejdspladsen.

Book Sanne Søndergaard til at holde et foredrag, og giv jeres publikum en uforglemmelig oplevelse med indsigt, humor og ærlighed.

Se foredrag med Sanne Søndergaard
Sanne Søndergaard foredrag

Kvinders usynlige arbejde

Det handler ikke kun om, hvem der tager opvasken.
Det handler om det usynlige arbejde, kvinder traditionelt har lavet. Og som de stadig forventes at udføre – i hjemmet og på arbejdspladsen. Samt over for fremmede, i alle relationer, ja tilmed i dobbeltsengen.
Kvinders usynlige arbejde er årsagen til work/life-ubalance. Det er grunden til, at kvinder brænder ud.

Sanne Søndergaard er på en mission for at synliggøre og værdisætte det “feminine” arbejde.
Med udgangspunkt i sin bog, ‘F-ordet’, fortæller hun sjovt og skarpt om alle de områder, samfundet har “glemt” kvinder og ikke mindst kvinders kæmpestore arbejdsindsats.

Det gælder om at få det usynlige arbejde frem i lyset, så kvinder ikke knokler sig selv dødtrætte af både karriere og parforhold.
Det handler om projektledelse, om omsorgsarbejde og om det følelsesmæssige engagement, som kvinder tager på sig for at få menneskelige forhold til at fungere.
Arbejde som kvinder aldrig har fået hverken respekt eller løn for. Faktisk viser en McKinsey-rapport fra 2021, at kun knap hver fjerde arbejdsplads anerkender, at kvinder til overmål udfører dét arbejde. Arbejde, der er afgørende for diversitet, inklusion og ikke mindst det sociale liv på arbejdspladsen.
Og i familielivet findes der ikke engang statistiske opgørelser. Her i det 21. århundrede forventes det nemlig stadig, at kvinder blot påtager sig det usynlige arbejde uden et muk. Og uden nogen form for tak.

Foredraget henvender sig til virksomheder og organisationer, der vil være bedre til ligestilling og inklusion – og til at fastholde kvindelige talenter.
Foredraget henvender sig ligeledes til biblioteker og andre offentlige foredragsudbydere, der vil udbrede viden om det usynlige arbejde.

Foredraget om kvinders usynlige arbejde varer 90 minutter inkl. spørgsmål og debat. (60 minutter uden.)

Sanne Søndergaard foredrag

Voksenmobning for let øvede

”Mobning er som tåge. Man kan ikke se skid, når man står midt i det!”

Et provokerende foredrag om psykisk arbejdsmiljø. Komiker og forfatter Sanne Søndergaard gør underholdende og utraditionelt op med voksenmobning i foredraget Voksenmobning for let øvede.
I stedet for at tale om mobbeofferets oplevelse og uden at spilde tiden på løsningsforslag, går Sanne Søndergaard hardcore efter at lære sit publikum at mobbe professionelt. “Hemmeligheden bag dygtig mobning er kort fortalt at undgå, at lorten ender tilbage hos mobberen selv,” forklarer hun: “Det vil sige, at jo flere røgslør, man kan lægge ud, og jo mere berrettiget, man kan få udelukkelsen af offeret til at virke, jo bedre virker det.”

I foredraget gennemgår Sanne Søndergaard 12 effektive mobbemetoder. 12 måder, hvormed man kan optimere sin mobning, så den gør mest muligt ondt på offeret – samtidig med, at mobberen så vidt muligt selv kan gå fri af eventuelle anklager om mobning. “Selvfølgelig er det hele dybt ironisk,” beroliger Sanne Søndergaard. Når Sanne beskriver de mest effektive mobbemetoder, sætter hun i realiteten ord på nogle af de mekanismer, der er i spil. For når man kan se, hvordan mobning virkelig ser ud, er det langt let¬tere at sige fra over for den. Et skørt, skævt og skægt foredrag om psykisk arbejdsmiljø. Sanne giver i dette ironiske og humoristiske foredrag et indblik i hvordan det sociale spil foregår på arbejdspladsen.

Sanne Søndergaard foredrag

Fuck normal

”At være teenager er det værste, man nogensinde kommer ud for!”

Fuck normal er et humoristisk foredrag med dybde om at være teenager og for første gang mærke livet sådan rigtigt. Foredraget handler om ensomhed og angst. Om at tage kampen op mod mobning. Om alt det, de voksne ikke forstår. Og om at føle sig helt forkert, selvom man faktisk er helt normal. Fokus i foredraget er på fortvivlelse og forelskelser, på det sociale spil i ungdomsårene: ensomhed, mobning og klikedannelse. Et tankevækkende foredrag for teenagere – og deres forældre.

Foredraget har trukket fyldte sale over hele landet, og teenagere har sammen med deres forældre grinet sig igennem beskrivelserne af teenageårene, ikke mindst hvorfor mor og far bare ikke kan fatte, at de skal banke på døren ind til teenageværelset. Et tankevækkende foredrag for teenagere – og deres forældre.

Sanne Søndergaard foredrag

Overlevelsesguide til teenagehormoner

Hvad sker der egentlig i hovedet på teenagere? Og i kroppen? Foredraget handler om de tanker teenagere tumler med; fra kærlighed og sex til ensomhed og angst.
Teenagere møder alting for første gang: De store følelser – fra depression og vrede til forelskelse og sex, tanker om hvem man er og om liv og død. Som forælder og voksen kan man ikke gøre andet, end at forsøge ikke at blive suget med ned i dybet af de mørke følelser. Det handler ifølge Sanne om at holde sig roligt oven vande og forsøge at støtte – selvom man ofte er genstand for de værste angreb.

Foredraget henvender sig til forældre og voksne, der arbejder med unge.

Sanne Søndergaard foredrag

Sæt scenen for en god eksamen

”Med det rigtige fokus kan man holde hovedet koldt, selv i en tåge af nerver.” Et foredrag om at præstere bedre til eksamen. Sanne Søndergaard gør latter- og tankevækkende op med angsten for det grønne bord i foredraget “Sæt scenen for en god eksamen”. Det handler om at få gang i den rigtige form for forberedelse, og om at have værktøjerne til at levere varen, når det gælder – også selvom håndfladerne er svedige. For en eksamen er en performance. Fuldstændig som at skulle op på en scene.

Men foredraget er ikke en snydekode til at slippe for at forbedre sig fagligt. Tværtimod! Det er et fokusskifte. Det gælder om at lære at udnytte sine stærke sider – og samtidig undgå, at de mindre gode sider stjæler alt opmærksomheden i eksamenslokalet. En god præstation kræver derfor en seriøs arbejdsindsats med at strukturere, prioritere og øve sig.
Sanne Søndergaard løber på 60-minutter igennem de fem forberedelsesfaser, enhver performer skal arbejde med. Fra at skaffe sig bedre overblik over sit materiale til at have den rigtige fremton¬ing. Uanset om man skal præstere på en stand-up-scene eller til en tyskeksamen.

Referencer

Rigtig godt og Sanne rammer lige spot on. Både voksne som teenager var meget begejstret under og efter foredraget.

Birgit Pedersen

Halsnæs Bibliotek

Foredraget var godt og ramte meget præcist den aldersgruppe, som det var blevet bestilt til.

Esther Wissels

Signatur Skolen, afd. Tjæreborg

Sanne havde FAT i teenagerne og deres forældre, da hun i foredraget "Fuck normal" talte åbent og ærligt om teenagernes brydsomme liv, men også de håb, der er lagt for dem i det liv, vi alle har til fælles og ikke skal igennem alene.

Otto Lundgaard

Folkekirken, Ringsted Sogn

Vi anvendte foredraget som led i arbejdet med vores kerneopgave "Læring og Trivsel" - hvor tanken var at give os "fagpersoner inden for læring, pædagogik og forebyggelse" indsigt i verden set fra et børne- og ungeperspektiv - og give os anledning til refleksion over vores praksis. Og dén sad simpelthen lige i skabet - og affødte lige præcis dén refleksion som i hvert fald jeg havde håbet.

Mads Buus Madsen

Holbæk Kommune, UngHolbæk

Vi havde i dag besøg af Sanne Søndergaard. Det var en rigtigt fin oplevelse. Det er mit indtryk, at alle vores elever var meget optagede af hendes foredrag. Flere gav bagefter udtryk for, at de havde fået sat ord på nogle af de følelser, de havde haft gennem længere tid, men som de ikke kunne formulere. Andre mente, at vi burde have haft forældrene med, så de også kunne have lært noget

Anja Nordgaard Roland

Skt. Josefs Skole

Alle som var mødt op til ErhvervsKvinder Aalborgs 25 års jubilæum fik lært en del nye ord den dag hvor Sanne kom og gav os et indblik i stand-up med et feministisk twist, vi fik i den grad rørt lattermusklerne og nogle blev også klædeligt røde i kinderne når Sanne gav dem fuld gas. Vi morende os kosteligt over Sanne men også over os selv og ikke mindst over mændende, og hvor var det dog morsomt.

Marianne Bislev

ErhvervsKvinder Ålborg

Der var udsolgt til foredraget, og der måtte ekstra stole til i foredragssalen i Medborgerhuset. Salen var fyldt med forældre med deres teenagere eller omvendt. Og dømme ud fra de mange spontane latterudbrud fra salen, tror jeg bestemt ikke teenagerne har fortrudt, at deres forældre havde slæbt dem med til foredrag. Tværtimod. Sanne Søndergaard ramte med hendes sjove beskrivelser flere sandheder om teenagere hvad angår kroppens forandring, tankerne og ikke mindst de mange og meget store følelser. Stemningen i salen fortalte da også tydeligt, at teenagerne følte sig forstået. Forældrene med deres pinlige og typisk forældreagtige opførsel overfor deres børn blev naturligvis også fremlagt til stor morskab.

Anmeldelse fra http://nitusind.nu

For mange af Stjernevejskolens elever betyder forfatterbesøg et par timer, hvor man ubemærket kan tage sig en lur, mens en eller anden taler løs om den bog, han eller hun har skrevet, og som de så er ude på at gøre lidt reklame for. Men fredag den 7. maj blev det hele vendt på hovedet, og alt det, man gik og troede, man vidste om forfatterbesøg, faldt til jorden med et brag, da Sanne Søndergaard kom forbi (…) alt i alt var det et spændende og virkelig underholdende besøg, hvor tiden fløj af sted. Og hvor ingen faldt i søvn…

Anmeldelse, Jeppe 8.z

Stjernevejskolen, Hedensted

Torsdag havde vores 7.-9. klasser besøg af Sanne Søndergård. Eleverne var begejstrede: "Hun taler vores sprog og om emner, vi kender noget til", sådan lød kommentarerne. For eleverne var det en rigtig god oplevelse.

Hvide Sande skole

Tim Skole har også haft besøg af Sanne Søndergaard. Hun havde 7. - 9. klasse i sin hule hånd. Og ja, de fik meget at tænke over, hun har jo et budskab, må man sige. En elev spurgte hende, om hun også holdt foredrag for forældre...!

Tim Skole

Min datter, som går i 8.klasse, har, efter dit foredrag, igen og igen citeret dig. Hun er blevet mobbet slemt på sin gamle skole, og fik meget ud af dit show. Med din humor fik du sat noget på plads hos hende, kan jeg mærke, og hun blev bestyrket i, at det hele nok skal gå.

Brev til Sanne fra en mor

Min datter og jeg har haft nogle gode snakke, ud fra de ting du bragte på bane og de tanker det fremkaldte. Det er så vigtigt at vi forsøger at forstå, så vi bedst muligt kan være der for vores unge, både når de er helt oppe og helt nede. Du har jo nok helt ret i, at vi alt for hurtigt selv fortrænger vores kvaler i teenageårene.

Brev til Sanne fra en mor

Du holdt foredrag på min skole i dag, og det var så fedt. Du var så levende, interessant og vidste virkelig hvad du snakkede om, samtidig med at det var sindssygt morsomt. Mig og min veninde blev begge helt opslugte, og vi kunne mærke hvor meget vi bare fik brug for at råbe og skrige bagefter – jeg ved ikke hvorfor!

Brev til Sanne fra en ung pige
Forespørg på Sanne Søndergaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99
Sanne Søndergaard
Sanne Søndergaard

4.75 ud af 5 stjerner

Rigtig godt og Sanne rammer lige spot on. Både voksne som teenager var meget begejstret under og efter foredraget.

Birgit Pedersen - Halsnæs Bibliotek Se alle referencer