Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Thomas Kristensen

Oplysende og medrivende foredrag om tilværelsen som jagerpilot.

Thomas Kristensen

Foredragsholder med erfaring som jagerpilot, der giver et unikt indblik i tilværelsen i cockpittet og de udfordringer, der følger med.

5 ud af 5 stjerner

Thomas Kristensen er en utrolig god fortæller, som evner at tale i billeder, så tilhørere næsten føler at de sidder i F16 flyet og fuldt ud forstår de tanker, der går gennem en pilots hoved under det uhyre intense arbejde som flyvning under krig må være….. Thomas Kristensens foredrag hører så absolut til i top 10, over de hundredvis af foredrag jeg har hørt.

Flemming Hansen Fhv. Transport og energiminister Se alle referencer

Et foredrag med Thomas Kristensen giver jer:

  • Enestående indsigt i livet som jagerpilot
  • Personlige oplevelser fra træning og missioner
  • Refleksioner over kammeratskab og det at gå i krig
Uforpligtende forespørgsel på Thomas Kristensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Thomas

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Thomas Kristensens foredrag giver et helt særligt indblik i tilværelsen som jagerpilot i det danske flyvevåben. Fra teenageårene på Amager til spændingen ved at sætte sig fast i ACES II katapultsædet i et F-16 jagerfly, tager Thomas sine tilhørere med på en fascinerende rejse gennem sit liv.

Et foredrag med Thomas Kristensen giver jer:

  • Enestående indsigt i livet som jagerpilot
  • Personlige oplevelser fra træning og missioner
  • Refleksioner over kammeratskab og det at gå i krig

Fra hærens dækker til F-16 cockpittet

Thomas Kristensen, f. 1969, med flyvernavnet MET, påbegyndte i 1988 en Reserveofficers uddannelse i Hæren. Efter en tur på Sergentskolen i Sønderborg og løjtnantsskolen i Oksbøl endte han som Delingsfører ved Gardehusarregimentet. Det var her han i efteråret så en plakat for ”Pilot i Forsvaret”, som fik ham til at søge Jagerpilotuddannelsen ”inden han blev en gammel mand og fortrød det”.

I 1991 startede han på Flyveskolen på Avnø. Efter 13 måneder på Sheppard Airforce Base i Texas, graduerede han fra Euro Nato Joint Jet Pilot Training (ENJJPT)

MET kunne for første gang sætte sig i cockpittet på F-16 i 1993. Siden da har han fløjet over 3500 timer i henholdsvis ESK723, ESK726 og efter F-16 nedlukning på Aalborg, ESK727 på Skrydstrup. Han har deltaget i operationer over Balkan, Afghanistan, Libyen og Irak, og er dermed den eneste danske jagerpilot, der har deltaget i alle de krige som Flyvevåbnet har deltaget i.

MET står bag bøgerne “F16 – oplevelser på danske vinger”, “Hercules – oplevelser på danske vinger”, “Merlin – oplevelser på danske vinger” samt selvbiografien “Kysser Himlen”.

Book Thomas Kristensen til et medrivende foredrag, og hør mere om livet som jagerpilot.

Se foredrag med Thomas Kristensen
Thomas Kristensen foredrag

Kysser Himlen

Thomas Kristensen (MET) er en af Danmarks mest erfarne jagerpiloter. I dette foredrag tager han en rejse gennem et liv, som har sit udspring i skyggen af den første månelanding.

Thomas vokser op i rolige omgivelser på Amager, men teenageårene og fodboldspillet på Fremad Amagers baner bliver afløst af en tilværelse på den anden side af lydmuren. Som 23-årig kan han kalde sig pilot og for første gang spænde sig fast i ACES II katapultsædet i et F-16 jagerfly.

Foredraget giver et helt særligt indblik i tilværelsen som jagerpilot i det danske flyvevåben. MET fortæller blandt andet om uddannelsen samt træningen, om udstyret, teknikken og om et unikt broderligt kammeratskab i jagereskadrillerne.

METs åbenhjertige fortælling om de personlige oplevelser og overvejelser ved at skulle gå i krig, giver stof til eftertanke hos tilhøreren.

Referencer

Sikke en flyvetur vi kom med på! Relevant, interessant, medrivende og med en knastør distance og humor fortælles om livet som pilot i det danske forsvar, og især beretningerne om Kristensens deltagelse i kamphandlinger bl.a. i Syrien vækker både respekt og forståelse hos tilhørerne…. Thomas Kristensen er en fremragende fortæller, og med sit veltilrettelagte og flot udførte foredrag holder han publikum i ånde i to fulde timer. Et vigtigt budskab i en til tider noget skinger debat, som gør at tilhørerne forlader teatret mere oplyste, med en rigtig god fornemmelse i maven over, at det er mænd som Kristensen, der varetager de omtalte opgaver her i landet.

Frank Rubæk, Teaterchef

Nørregade Teatret

Thomas Kristensen leverede et fængslende foredrag, der gav et enestående indblik i livet som jagerpilot - i alle dets facetter… En veloplagt, velfortalt og veldisponeret beretning med et humoristisk twist, som gik rent ind hos publikum - i alle aldre…. En klogt afbalanceret blanding af action og eftertanke med plads til både drengedrømme, alvorstunge og personlige refleksioner… Thomas Kristensen inviterede publikum helt ind i cockpittet og gav et nervepirrende indblik i hvordan såvel flyveøvelser som krigssituationer opleves derfra….Thomas Kristensens store indsigt og formidlingsevne kombineret med en unik billedside, gjorde det lidt som at være der selv…. Eftertanken og klumpen i halsen kom når Thomas Kristensen åbenhjertigt fortalte om de menneskelige konsekvenser livet som jagerpilot har. Hvordan føles det at være i krig og uundgåeligt komme til at dræbe? Hvordan forholder man sig til sin egen dødelighed? At planlægge sin egen begravelse og skrive afskedsbrev til familien?... Thomas Kristensen rummede alle nuancer.

Jacob Tolstrup Christensen, Bibliotekar

Tårnby Bibliotek

Systematic's personaleforening havde fornøjelsen af at hyre Thomas til at give hans foredrag "Et liv under himlen". Her tager Thomas tilhøreren med gennem hans opvækst, og vejen til Flyvevåbnet... Det var super spændende og meget lærerigt at få lov at komme ind under huden på en elitepilot samt at få et indblik i de tanker og overvejelser man gør sig, når man går i krig… På det tekniske niveau, forstår Thomas at holde tilhøreren fanget, og supplerer dette meget fint med en blændende præsentationsteknik, herunder personlig fremtræden og tekniske virkemidler… På vegne af Systematics Personaleforening kan jeg varmt anbefale Thomas til et publikum, som ønsker et levende og gennem professionelle foredrag der gør indtryk.

Michael Ustrup, Næstformand for Personaleforeningen

Systematic

Akkompagneret af filmklip, flotte fotos og musik fortalte jagerpilot Thomas Kristensen om sit liv fra gymnasietiden og frem til i dag, hvor han har mere end 3000 timers i luften som F-16 pilot og deltagelse i militære operationer på Balkan, i Afghanistan og Libyen med i bagagen…. Han har oplevet mere end de fleste både på det professionelle og det personlige plan, og det var som tilhører et spændende og tankevækkende univers at blive lukket ind i. Åbenhjertigt fortalte han om alle de overvejelser, tanker og dilemmaer, der følger med livet som jagerpilot og familiefar i krig og fred. Han formåede at holde en fin balance mellem det historiske, det flytekniske og det personlige… Foredraget henvender sig til alle med interesse for at høre en livshistorie ud over det sædvanlige. Et spændende, inspirerende og autentisk foredrag, der giver stof til eftertanke. Thomas Kristensen var velforberedt, til stede og gav sig god tid til at besvare de mange spørgsmål fra publikum både i plenum og efterfølgende på tomandshånd… Ud fra et biblioteksperspektiv var det store fremmøde af mænd værd at bemærke.

Naja Bjørn Skou, Arrangementsvært

Hillerød Bibliotekerne

Thomas Kristensen leverede et vigtigt og unikt indblik i en tilværelse, som de fleste af os ellers ikke stifter bekendtskab med på nært hold. Med et veltilrettelagt foredrag, baseret på Thomas' eget liv og hans karriere som jagerpilot, fik publikum en levende fortælling, der kom fint omkring drengedrømmene, de flyvetekniske detaljer og de alvorstunge konsekvenser af at gå i krig. Det hele blev fortalt i en personlig og ærlig stil med plads til både humor og en klump i halsen. Foredraget blev suppleret af et omfattende billed- og video-materiale fra missionerne, som alene i sig selv gav stof til eftertanke. Få er, som Thomas Kristensen, i stand til at give dette indblik i hvordan Danmark går i krig fra luften.

Christian Blæhr, Kulturmedarbejder

Frederiksberg Bibliotek

Sorø Biblioteks mission var at finde et arrangement, som kunne tiltrække mænd i det yngre segment. Det var et pletskud – mændene kom og Thomas Kristensen leverede varen…. Foredraget er godt skruet sammen og ledsages af fine slides. Det faktuelle mikses med relevante oplysninger hentet fra Thomas Kristensens privat- og følelsesliv, hvilket gør historien nærværende for tilhørerne

Jette Krogh, Bibliotekar

Sorø Bibliotek

Thomas Kristensen var foredragsholder for cirka 80 personer til et seminar. Emnet var specifikt F-16 over Libyen. Thomas gav et fantastisk indblik for både den politiske, familiemæssige og militære side af operationen i Libyen. Tilhørende blev holdt fanget af en flot og inspirerende præsentation suppleret med spændende indslag fra F16 flyets cockpit. Foredraget blev vel modtaget og meget højt bedømt af de tilstedeværende. Thomas Kristensen som foredragsholder kan varmt anbefales.

Arne Stihøj Pedersen, Senior Naval Adviser, Defense & Security

Terma A/S

Vildt spændende og ærligt foredrag som fangede publikum. Vi hørte om missionerne til Afghanistan og Libyen, fik forklaret hvordan bomberne virker, samt så et angreb set fra jagerpilotens synsvinkel. Vi fik indblik i Thomas’ uddannelse og hvad det kræver at være jagerpilot både fysisk og psykisk. Vi fik mange positive tilbagemeldinger på foredraget og vil klart anbefale ham.

Rie Hollænder Ibsen, Arrangementsvært

Bramming Bibliotekerne

Thomas Kristensen er en utrolig god fortæller, som evner at tale i billeder, så tilhørere næsten føler at de sidder i F16 flyet og fuldt ud forstår de tanker, der går gennem en pilots hoved under det uhyre intense arbejde som flyvning under krig må være….. Thomas Kristensens foredrag hører så absolut til i top 10, over de hundredvis af foredrag jeg har hørt.

Flemming Hansen

Fhv. Transport og energiminister

Velforberedt og veloplagt havde Thomas publikum i sin hule hånd lige fra starten….. Alt i alt fik vi en indsigt i en hel anden verden og en åbenhjertig fortælling om de svære stunder og overvejelserne der melder sig som udsendt i krig.

Jeanette Kjær Christiansen, Arrangementskoordinator

Fredericia Bibliotek

Endnu en gang havde vi fornøjelsen af F-16 pilot Thomas Kristensen i Fredericia, og det var på utallige opfordringer. Mange gik forgæves til forårets ”Et liv under himlen", og anden gang viste det sig, at der var præcis lige så stor tilstrømning til foredraget…. Imponerende oplæg, velforberedt, tilstedeværende og med slides, der næsten tager pusten fra en var vi underholdt i to timer….. Thomas er bestemt ikke bange for at dele tanker og overvejelser med publikum, og lige netop den del af foredraget gør, at det føles som et engageret og særdeles velfunderet foredrag.

Jeanette Kjær Christiansen, Arrangementskoordinator

Fredericia Bibliotek

Thomas Kristensen holdt et fantastik foredrag – virkelig inspirerende og levende fortalt og en super oplevelse for vores seminar deltagere… Thomas Kristensen indlæg var meget levende og dramatisk, og bliver leveret til deltagerne med en meget fornuftig kronologisk opbygning med Thomas liv i baggrunden… Vi fik en fornemmelse af den enorme forberedelse og uddannelse der ligger i det at være F-16 pilot, de personlige konsekvenser af de valg der tages for specielt familien, når de danske F-16 piloter tager på missioner samt den enorme fare der ligger i jobbet generelt... Vi vil bestemt anbefale dette foredrag til andre.

Martin Rex Empacher, Områdedirektør

Sirius Kapitalforvaltning

Thomas Kristensen holdt et meget veloplagt- og levende foredrag for fuldt hus på Ringsted Bibliotek….I hele 2 timer berigede Thomas sit publikum om livet som jagerpilot….. Vi hørte også om de personlige tanker der går gennem en jagerpilots hoved, både som professionel og som familiefar….. Det var bevægende at høre om Thomas’ tanker og beslutninger i forbindelse med at skulle formulere afskedsbreve og sin sidste vilje….. Thomas mestrede en meget fin veksling af billeder og fortælling som gik lige ind i alles hjerter.

Rikke Bernt, Arrangementskoordinator

Ringsted Bibliotek

Thomas Kristensen holdt et meget interessant og veldisponeret foredrag, som fængslede publikum i hele to timer…. Det var en fornøjelse at det endelig lykkedes at have et arrangement, hvor der for en gangs skyld var flere mænd end kvinder.

Margit Ellegaard, Bibliotekar

Biblioteket Hørup

Foredraget blev illustreret og understøttet af fotos og film på storskærm, og det blev ind imellem så spændende, at man næsten selv var med i cockpittet… Men det var også et foredrag, som handlede om livet på jorden, ophold på luftbaserne og hos familien og hans børn….. Det rummede tankevækkende etiske overvejelser om liv og død, ansvar overfor ens nærmeste og de mennesker, man bekrigede…..Gennem hele foredraget, som blev fremført yderst veloplagt, fornemmede man Thomas Kristensens store personlige viden og interesse for området….Der var fuld flyvehøjde hele vejen igennem det to timer lange foredrag, som ikke var ét minut for langt.

Bjarni Åkesson Filholm, Bibliotekar

Hjørring Bibliotek

Thomas var meget velforberedt og veltalende. Meget rolig og samtidig meget fængende at lytte til. Et rigtig godt foredrag, som både var oplysende (jagerpilot, forsvar, uddannelse osv.) men også et foredrag som sætter tanker igang hos de fremmødte omkring moral, etik, rigtig, forkert, følelser mm. omkring det at drage i krig og kaste bomber og hvilke konsekvenser det også har.

Lotte Handberg

Haderup Borgerforening

I december 2017 arbejdede undertegnede som julehjælp i Søndergades Boghandel i Vejle og langede en del eksemplarer af "Kysser himlen" af Thomas Kristensen over disken. Da FOF Horsens-Hedensted-Vejle derfor skulle planlægge forårssæsonen med spændende og vedkommende foredrag, foreslog jeg derfor skolelederen at booke Thomas Kristensen. Som foredragsværtinde samme steds havde jeg en formodning om, at det ville kunne trække nogle gæster til huse - og måske endda mandlige gæster. Torsdag d. 12.04.18 mødte således 60 forventningsfulde publikummer op i Kulturhuset Bygningen i Vejle, hvoraf 65 % af dem faktisk var mænd. Foredraget havde samme titel, som Thomas Kristensens seneste bog: "Kysser himlen", og blev et levende og autentisk indblik i en jagerpilots drømme, uddannelse, motivation, krigsindsats og ikke mindst hvordan et militært levned forenes med det civile familieliv.Thomas leverede en nærværende beretning med autencitet og lune og tryllebandt tilhørerne, der i den grad både lyttede og efterfølgende stillede uddybende spørgsmål, som Thomas beredvilligt svarede på. Denne aften føltes langt fra som et "job" eller endnu et foredrag i rækken, men i stedet som et møde mellem mennesker med nysgerrighed og fælles interesse, som Thomas med sin tilstedeværelse og refleksioner fyldte godt ud.

Hanne Rønberg

FOF Horsens-Hedensted-Vejle

Spændende foredrag om både Thomas METs personlige historie, flyvningens historie, verdensbegivenhederne og personlige overvejelser omkring det at uddanne sig i flyvevåbnet og skulle i krig.

Bodil Lanting

Hammelev Sogn

Det var et spændende og levende foredrag.

Lilian Pedersen

Karise - Alslev Menighedsråd

"Jeg er træt og udmattet; det var en lang dag i går. Men hvilken dag - eller aften, skulle jeg nok nærmere sige. Efter endt vagt i biblioteksudlånet begyndte jeg at gøre klar til foredraget med Thomas Met Kristensen. Først med opstilling af stole, dernæst kagffebrygning til vores publikum. Mens jeg stod med næsen i kaffekander og kaffegrums kom Thomas. Det er altid en smule nervepirrende at møde en foredragsholder og dette var ingen undtagelse. Men sommerfuglene fløj deres vej ved det første 'hej' ... Thomas er en meget behagelig, venlig og med fødderne solidt plantet på jorden - selv om det er oppe i de højre luftlag, han har befundet sig det meste af sit professionelle liv. Publikum var en blandet flok; der var de store drenge der havde taget far med i hånden (eller var det omvendt?), der var de ældre herrer med interesse i militærhistorie og kvinderne, der - måske, måske ikke - gerne vil høre mere om luftens helte. Vi var en meget blandet flok. Fra første minut var vi alle opslugt i Thomas' fortælling og fantastiske billeder. Han er en rigtig god formidler: nøgtern og vidende, reflekterende uden at det blev sentimentalt. Og nørdet, når han remser de forskellige flytyper op. Han er dygtig! Så selv om jeg er træt dagen derpå, er jeg også glad og høj(!) efter en helt utrolig aften i selskab med Thomas MET Kristensen. Jeg kan kun anbefale ham til at komme og tage os med op under skyerne og kysse dem ;-) - Ditte Riishøj, Hørning Bibliotek"

Ditte Riishøj

Skanderborg Kommunes Biblioteker - Hørning Bibliotek

Kysser himlen

Thomas Kristensen (MET) er en af Danmarks mest erfarne jagerpiloter. I denne bog tager han læseren med på en rejse gennem et liv, som har sit udspring i skyggen af den første månelanding. Thomas Kristensen vokser op i rolige omgivelser på Amager, men teenageårene og fodboldspillet på Fremad Amagers baner bliver afløst af en tilværelse på den anden side af lydmuren. Som 23-årig kan han kalde sig pilot og for første gang spænde sig fast i ACES II katapultsædet i et F-16 jagerfly. Kysser himlen giver et helt særligt indblik i tilværelsen som jagerpilot i det danske flyvevåben. MET fortæller blandt andet om uddannelsen samt træningen i Europa og Nordamerika, om udstyret, teknikken og ikke mindst om et unikt broderligt kammeratskab i jagereskadrillerne. Som den eneste danske jagerpilot har MET deltaget i samtlige de krige, som de danske F-16 fly har været en del af. Bogen tager læseren med ind over Balkan, Afghanistan, Libyen og Irak og giver en sjælden indsigt i moderne luftkrig. Kysser himlen er en elementært spændende og bevægende beretning, der eminent beskriver det berusende og storslåede i at se verden fra oven, men samtidig også skildrer de dybe følelser og komplekse refleksioner, der opstår i slipstrømmen af at være spydspids i dansk krigsdeltagelse.

 

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Forespørg på Thomas Kristensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99
Thomas Kristensen
Thomas Kristensen

5 ud af 5 stjerner

Thomas Kristensen er en utrolig god fortæller, som evner at tale i billeder, så tilhørere næsten føler at de sidder i F16 flyet og fuldt ud forstår de tanker, der går gennem en pilots hoved under det uhyre intense arbejde som flyvning under krig må være….. Thomas Kristensens foredrag hører så absolut til i top 10, over de hundredvis af foredrag jeg har hørt.

Flemming Hansen Fhv. Transport og energiminister Se alle referencer