35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Anna Libak

Skribent, forfatter og tv-vært.
I den offentlige debat kendes Anna Libak især for sin viden om Rusland, som hun har beskæftiget sig med siden, hun blev sprogofficer i forsvaret i slutningen af 80'erne. Hun har dækket Rusland for tre aviser, og hendes udstationering som korrespondent for Berlingske Tidende 1999-2003 resulterede i bogen "Rusland på Røde Plader". Interessen for international politik i verden dyrker hun i Det Udenrigspolitiske Selskab, hvor hun er medlem af forretningsudvalget og bestyrelsen. Anna er uddannet cand. mag. i samfundsfag og russisk fra Århus Universitet.

Anna er desuden også dybt optaget af kultur og litteratur. Før hun kom til Berlingske som udlandsredaktør i 2014, var hun gennem fem år litteraturredaktør på Weekendavisen, og hun holdt siden sin kulturelle interesse ved lige som smagsdommer på DR2 som fast gæst i Søndagsfrokosten på P1 og som bestyrelsesmedlem i et af Nordens største landskabsarkitektoniske firmaer, Schønherr, der står bag nogle af Danmarks mest berømte pladser, parker, og offentlige samlingssteder.

Anna har også oversat kriminalromaner fra russisk sammen med sin mand, herunder blandt andet "Achilleus’ død" af Boris Akunin. I 2003 modtog Anna den Berlingske Fonds Journalistpris, 2.prisen i Jyllands-Postens prisopgave om Samfundets bærende værdier i 2001 og førsteprisen i Alt for Damernes kriminovellekonkurrence i 1993. Anna Libak er tidligere udlandsredaktør og lederskribent på Berlingske.

Forespørg på foredrag med Anna Libak

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Anna Libak

Den nye verdensorden - fra global til national

Den liberale verdensorden er brudt sammen Vesten er svækket, og de tider er forbi, hvor det var vesten, der forsøgte at sprede sine værdier til resten af verden: Nu kæmper Vesten for at forhindre, at resten af verden spreder deres værdier til os.
Allerede nu ser vi, at Schweiz og Danmark fjerner tibetanske protestflag, når den kinesiske præsident lægger vejen forbi, og i EU forsøger man at formilde Erdogan, så han ikke opsiger flygtningeaftalen og sender flere asylansøgere mod Grækenland.
Over hele Vesten bygges der mure og indføres grænsekontroller for at beskytte sig. Donald Trump og Brexit er ikke forklaringen på skiftet i magtbalancen: De er reaktionen på den.
Vil det lykkedes Vesten at blive stærkt igen? Og vil vi kunne holde sammen mod de andre stormagter i verden?

Konflikten i Ukraine og Rusland

Rusland har annekteret den ukrainske halvø Krim, og kontrollerer i dag en stor del af Østukraine gennem de såkaldte folkerepublikker i Donetsk og Lugansk. Ifølge EU og USA truer den russiske aggression med at undergrave den europæiske sikkerhedsarkitektur, som blev indstiftet med ophøret af den kolde krig. Ifølge russerne er der aldrig blev indstiftet en ny verdensorden siden Sovjetunionens opløsning. Tværtimod har EU og USA gennem NATO's og EU's aktive ekspansion mod øst undermineret alle forsøg på at etablere en ny kollektiv retsorden. Så hvordan kunne det gå så galt, at vi skal tilbage til før Gorbatjovs tiltræden i 1985 for at finde et tilsvarende dårligt forhold?

Den gode, den onde og den grusomme historie

Hvorfor er den gode nyhed altid dårlig? Og hvorfor bliver en helt i medierne med usvigelig sikkerhed til en skurk dagen efter? Anna Libak forklarer, hvilke historier pressen prioriterer – og hvorfor det er sådan.

Libaks katekismus

Den amerikanske sociolog Phil Zuckerman konkluderede for et par år siden, at Danmark er et af verdens mest sekulære samfund: ”Et samfund uden gud”. Han tog fejl. Danskere er kulturkristne i en grad, som de ikke engang selv er klar over. Anna Libak trækker en linje fra Luther og Grundtvig til det modernes samfunds danske værdier.

Bjørnen og musen

I Danmark gør de kendte alt, hvad de kan, for at overbevise os om, at de skam er helt almindelige. I Rusland gør de kendte alt, hvad de kan, for at overbevise offentligheden om, at de er noget helt specielt. Anna Libak kortlægger den danske og den russiske folkekarakter, og giver et bud på årsagen til forskellene.

Mere information om Anna Libak

Referencer: 

"Anna er utrolig vidende, og formidler fantastisk. Hun er en ildsjæl, og en sådan fortæller er altid godt. Man bliver bare revet med, og vi kunne bare høre på hende en hel dag. Dejligt at deltage i / høre på noget man bliver klogere af. Hils hende og sig MANGE TAK"
- Hanne Pedersen Formand for Familie og Samfund Kalundborg Kredsen

"Anna Libak holdte et meget levende og spændende foredrag om Rusland og Ukraine. Hun holdt eleverne fanget i samtlige 90 minutter, og spørgelysten var stor"
- Hanne Friis Johnsen, Sønderborg Statsskole 

"Libak var veloplagt, vidende og en glimrende humørfyldt formidler af Gåden Rusland"
- Janet Wilhjelm, Køgebibliotekerne 

Anna Libak - 48,4 KB

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Anna Libak holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

”Jeg synes vi har fået fin service. I har været lette at kontakte og har meldt hurtigt tilbage.
Jeg synes det er dejligt at vi kunne flytte foredraget fra lockout perioden til nu.”

Hanne Jensen - Kildegårdskolen, Herlev

”Synes I har været dejlige at booke hos, der har været en god kommunikation med Michaël Bakkum.”

Hannah Karina Mikkelsen - Teatret Masken

”Jeg har været MEGET tilfreds med hele forløbet og den service som jeg har modtaget i forbindelse med arrangementet.”

Susanne Quvang - Roche Diagnostics A/S

"Vi er meget tilfredse og vil gerne benytte jer en anden gang."

Maria Lindahl Strøm - Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

"Alt fungerede perfekt - mange informationer i hele forløbet"

Bente Møller Rasmussen - Markuskirken, Aarhus

”Intet at påtale. Alt fungerede perfekt.”

Peter Roslev - Karlslunde Idræts Forening

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere