Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Christian Aziz

Kulturudveksling på tværs: Danske og arabiske perspektiver.

Christian Aziz

Engageret folkeskolelærer og sprogofficer med dybdegående kendskab til arabisk. Forfatter, der bringer sin unikke viden og erfaringer ind i forfatterskabet.

Uforpligtende forespørgsel på Christian Aziz

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Christian

Lecture icon

Foredrag

Books icon

Bøger

Som foredragsholder trækker Christian Aziz på sin erfaring som folkeskolelærer og sprogofficer med arabisk som speciale. Dette gør det muligt for ham at kombinere sin viden og erfaringer fra begge verdener. Han anvender denne kombination i sit arbejde med integration af børn og unge samt som foredragsholder på skoler, i kommuner, foreninger og virksomheder. Med sine mange faglige erfaringer er Christian stærk inden for området for kulturelle forskelle og udfordringer i mødet mellem den arabiske og danske kultur.

Et foredrag med Christian Aziz giver jer:

  • Indblik i kulturelle forskelle og deres betydning i integrationsprocessen, baseret på omfattende internationale erfaringer
  • Forståelse for vigtigheden af kulturel kontekst, fra nationale identiteter til lokale traditioner, i effektiv kommunikation og samarbejde
  • Perspektiver på digitaliseringens påvirkning af det moderne menneske, fra relationer til hukommelse og læring

Integration og kultursammenstød

Christian Aziz har gennem sit civilearbejde, arbejdet for Røde Kors, og Gladsaxe Kommune siden 2009, med integration og med børn, unge og voksne af anden etnisk herkomst end dansk. Han har krydset Suezkanalen og rundet Afrikas Horn for både Mærsk og Søværnet flere gange, og var med på Søværnets første togt for at bekæmpe pirateri i 2008 som aktivt medlem af Frømændenes Boardinghold og som kulturel vejleder for skibets chef og stabsadmiralen.

Sideløbende med sit civile arbejde har Christian holdt sine militære færdigheder ved lige som reserveofficer og ikke mindst som en yndet foredragsholder, når danske soldater – fra konstabler til højtstående officerer – skal uddannes til at agere hensigtsmæssigt i arabiske og østafrikanske lande. Ligesom Politiet, Røde Kors Asylafdeling samt diverse skoler og kommuner også har nydt godt af hans undervisning i, hvordan man hensigtsmæssigt anvender kulturel viden i praksis, når man arbejder med udlændinge her i landet.

I 2016 debuterede Christian som skønlitterær forfatter med romanen ”En fremmed krydser dit spor”. En spændende og medrivende fortælling bygget op omkring pirateriet ud for Afrikas Horn, hvor han inddrager sine egne erfaringer.

Book Christian Aziz til et spændende foredrag om kultursammenstød, digitalisering og deres indflydelse på vores samfund og arbejdsliv.

Se foredrag med Christian Aziz
Christian Aziz foredrag

Når en flygtning krydser dit spor

Gennem fire år i Røde Kors har Christian Aziz undervist børn, unge og voksne lige fra Marokko i vest til Afghanistan i øst, når de møder det danske samfund for første gang som nytilkomne. Derudover har han været udsendt som sprogofficer i Forsvaret og civilt for Røde Kors på Afrikas Horn, i store dele af Mellemøsten og Afghanistan.
Det har givet Christian Aziz en unik forståelse for, hvilke nationale, regionale og kulturelle karakteristiska, der er essentielle at kende til, for at komme til at lykkes i integrationsmødet. Upåagtet hvilken profession I har, er I godt rustet til at forstå, hvorfor mennesker fra andre dele af verden agerer som de gør, når I har overværet dette foredrag.

Hvad er en dansk autoritet? Hvorfor vil iranere ikke sammenlignes med arabere? Hvad betyder somalieres klanforhold for deres forståelse af omverdenen. I hvilket land er det en yndet børneleg at ”slå æg”?

Få svar på disse spørgsmål og mange flere i dette aktuelle foredrag.
Foredraget veksler mellem relevante historiske nedslag og morsomme og sigende episoder fra Christians eget arbejdsliv; fra Allerød til Afghanistan og fra Djursland til Djibouti.

Christian Aziz foredrag

Det analoge menneske i den digitale verden.

I dette tankevækkende og højst aktuelle foredrag forsøger Christian Aziz at give et svar på, hvad det vil sige at være et analogt menneske i den digitale verden, som vi alle lever i i dag. Han kommer blandt andet med kvalificerede bud på, hvad det betyder for en relation mellem to mennesker, at der ligger en mobiltelefon på bordet mellem dem? Hvordan husker man egentlig bedst den tekst, man netop har læst, når det er analogt eller digitalt? Hvilke områder inden for digital dannelse er væsentlig for både børn og voksne, og hvordan påvirker “digital støj” vores hukommelse og evne til at lære?
Bliv meget klogere på digitaliseringens fordele og ulemper for det analoge menneske i dette foredrag.

Referencer

En fremmed krydser dit spor

Forespørg på Christian Aziz

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99