Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Erik B. Jørgensen

Fra jeg til vi: Værdier og indstilling i teamwork.

Erik B. Jørgensen

Tidligere elitesoldat fra Slædepatruljen Sirius med dyb ekspertise i konflikthåndtering. Deler erfaringer fra ekstreme forhold med styrke og indsigt.

4.75 ud af 5 stjerner

Erik havde en behagelig og åben nærværende facon, der skabte en god kontakt til tilhørerne, som også i pausen lagde fuld beslag på ham. Tilhørerne fik i den grad noget med sig hjem. Der var mange positive tilbagemeldinger på foredraget efterfølgende.

Thomas B. Berg - Naturama Se alle referencer

Et foredrag med Erik B. Jørgensen giver jer:

  • Et inspirerende skub mod selvudvikling, serveret gennem historier fra en bemærkelsesværdig eventyrers liv
  • Dyb indsigt i vigtigheden af sammenhold, fælles værdier og teamwork
  • Værktøjer og strategier til at tackle konflikter og lede effektivt
Uforpligtende forespørgsel på Erik B. Jørgensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Erik

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Erik B. Jørgensen, eventyrer fra Danmark, har tilbragt mere end ti år i militæret, primært i Jægerkorpset og Sirius Patruljen. Erik formidler sine utrolige oplevelser og historier med varme, humor og en frisk ærlighed. Hans foredrag er fulde af tankevækkende pointer, der giver deltagerne mulighed for at finde paralleller til deres egen hverdag og personlige liv.

Et foredrag med Erik B. Jørgensen giver jer:

  • Et inspirerende skub mod selvudvikling, serveret gennem historier fra en bemærkelsesværdig eventyrers liv
  • Dyb indsigt i vigtigheden af sammenhold, fælles værdier og teamwork
  • Værktøjer og strategier til at tackle konflikter og lede effektivt

Professionel viden fra en militær baggrund: Personlig tilgang, teamwork, løsning af konflikter og styring

Erik har gennemført adskillige missioner som jægersoldat i konfliktrige områder som Afghanistan og Irak, og har ledet ekspeditioner over Grønlands is og patruljeret med Slædepatruljen Sirius. Hans ekspertise i at lede teams under ekstremt pres, samtidig med at holde moralen høj i de mest udfordrende situationer, er exceptionel. For Erik er eventyret ikke kun i de ekstreme udfordringer som bjergbestigninger eller dyk i iskolde vande, men også i de daglige små eventyr, der kan bringe personlig og faglig vækst.

Erik indsamler eventyr og mener, at rejsen mod personlig udvikling starter lige uden for din egen dør. Hans eventyr har bragt ham fra kajakture omkring Danmark og Skandinavien til lange ekspeditioner i Nordamerikas vildmarker, ofte sammen med sin familie. Medlemskab i “Eventyrernes Klub” og anerkendelse som “Årets Eventyr” i 2011 er kun nogle af de meritter, Erik har opnået. Han er også forfatter til flere bøger om sine utrolige rejser.

Book Erik B. Jørgensen til jeres næste arrangement og lad jer inspirere af hans erfaringer og fortællinger. Ligegyldigt om det er virksomheder, organisationer eller uddannelsesinstitutioner, vil Erik med sin ekspertise inden for teamwork, ledelse, tilpasning, og konflikthåndtering, gøre jeres event uforglemmelig.

Se foredrag med Erik B. Jørgensen
Erik B. Jørgensen foredrag

Værdien af værdier - skab sammenhold via fælles værdier

Hele vores samfund, vores arbejdsliv og vores private relationer er hængt op på værdier. Især i virksomheder arbejder man med værdier og bruger meget energi på at finde sine værdier og få hele organisationens og dens ansatte til at forstå og bruge værdierne. Målet er et fælles værdisæt, som hele organisationen arbejder ud fra, men hvordan sikrer man dette på mange måder uhåndgribelige mål?

Erik B. Jørgensen har gjort tjeneste både i Slædepatruljen Sirius og Jægerkorpset, hvor et fælles værdisæt netop er afgørende for at få patruljens mandskab til at arbejde sammen, hjælpe hinanden og derigennem skabe et stærkt team i fællesskab. Erik fortæller om, hvordan man arbejder med værdier i specialenheder og hvordan han har kunnet tage det med i sit arbejde som eventyrer – både når han arbejder ”alene” og i et team.

Værdier er vigtige, men værdier er svære at kommunikere og videregive. Det kan kun lade sig gøre via historie og handlinger, da det binder os mennesker sammen og derigennem skabes sammenhold. Erik fortæller om ”Værdien af værdier” i sit foredrag på en anderledes og sjov måde ud fra egne erfaringer i arbejdet med værdier og ikke mindst krydret med en masse sjove historier og anekdoter, da det er historier man husker!
Dette foredrag er et rigtig godt udgangspunkt for organisationer eller teams som inspiration til, hvordan I kan arbejde videre med jeres værdier.

Erik B. Jørgensen foredrag

Korpset: Personlig indstilling og samarbejde.

Erik B. Jørgensen har igennem mange år præsteret mange resultater som eventyrer/ekspeditionsmand og før det i specialenheder som Slædepatruljen Sirius og Jægerkorpset. Alt sammen noget der kræver mål, personlig indstilling, samarbejde og en erkendelse af, at det ikke kan lykkes egenhændigt men via et stærkt samarbejde.

Hvad der skal til for at blive specialsoldat viser Erik og tre andre instruktører i de populære programmer på TV2 ”Korpset”. I sæson 1 og 2 viser de, at der skal noget til at ”være gjort af det rette stof”. 30 mand blev testet i otte dage i hver sæson, for at se, om de havde dét der skal til for at blive Jægersoldat. Kun få klarede det! Men det handlede om meget mere end det fysiske. Det handlede nemlig mere om personlig indstilling og sammenhold.

Foredragets fokus er de prøvelser deltagerne i ”Korpset” udsættes for, herunder hvorfor de skal igennem de øvelser og temaer de skal, og ikke mindst hvad meningen er med de forskellige ting. Publikum får et indblik i, hvad det kræver at blive specialsoldat og hvordan det kan bruges i livet fremover. Erik inddrager masser af sine egne oplevelser fra Slædepatruljen Sirius og Jægerkorpset og fortæller, om hvordan han bruger det i dag i sit liv, både som eventyrer og i det daglige liv.
Foredraget handler om at turde at gå efter sine drømme og at holde ud, når det er hårdt, fordi på den anden side venter personlig indsigt og store oplevelser. Men alt afhænger af, om man kan samarbejde og forståelsen af vigtigheden af dette og at man intet kan alene i livet. Alt sammen leveret med den gode historie og fortælling i centrum.

Erik B. Jørgensen foredrag

Eventyret begynder i din have – Et foredrag om personlig indstilling

I dette tankevækkende foredrag fokuserer Erik B. Jørgensen på, hvad der skal til for at man fungerer og handler optimalt som individ. Hvordan bliver det mulighederne man ser frem for begrænsningerne? Deltagerne erfarer, hvad der yder indflydelse på os som mennesker livet igennem, og hvad vi aktivt kan gøre ved dette? Hvilke værktøjer og huskeregler kan bringe os videre og give os overskud som mennesker?
Foredraget tager udgangspunkt i Eriks egne erfaringer fra et liv, hvor han har oplevet mange ekstreme situationer, men efterfølgende fastslår én ting, nemlig at det vi oplever i ekstreme situationer ikke adskiller sig stort fra det, vi som medarbejdere, ledere, ægtefæller og forældre oplever i hverdagen.

Erik B. Jørgensen foredrag

Sammenhold eller gå kold - et foredrag om at skabe fælles fodslag

I dette foredrag er fokus rettet mod skabelsen af et unikt sammenhold via stærkt samarbejde. Et stærkt sammenhold kommer ikke af sig selv. For at vi mennesker samarbejder bedst, har vi brug for nogle fælles værdier og en fælles historie – nogle oplevelser til at knytte os sammen. Udgangspunktet for et hvert velfungerende samarbejde er den enkelte persons indstilling til samarbejdet. Hvad skal der til for at sikre, at vi altid bevæger os mod et styrket samarbejde frem for det modsatte?
I foredraget tager Erik B. Jørgensen udgangspunkt i egne erfaringer fra bl.a. Jægerkorpset og Sirius Patruljen. Han giver sit klare bud på, hvilken personlig indstilling der kræves, for at være konstruktiv over for sine kolleger – og for at blive mødt konstruktivt af andre, hvad enten man befinder sig i en ”fredstid” eller ”krigszone”.

Erik B. Jørgensen foredrag

Punktér jeres konflikter, før de opstår - et foredrag om konflikthåndtering og forebyggelse af konflikter

Når man er 4 måneder i Nordøstgrønland sammen med den samme makker i ét tomandstelt, får man hurtigt et ustyrligt behov for til at undgå konflikter – alt andet er uudholdeligt. Her gælder det om at kende hinandens meninger, holdninger, styrker og begrænsninger. Det gælder om at kunne tale åbent om tingene – og om at tie, selv når man har lyst til at sætte tungen på glid.
For Erik B. Jørgensen hænger konflikter og samarbejde 100 % sammen. Langt de fleste konflikter opstår fordi vores forudsætninger for godt samarbejde ikke er på plads. Medarbejdernes evne til at lytte til andre og acceptere forskelligheder, er en stor udfordring på mange arbejdspladser.
Mange konflikter kan kommes i forkøbet, hvis vi blot ændrer vores indstilling til vores arbejde og kolleger. Dialogen med andre mennesker, herunder kolleger, skal være noget vi vitterligt “vil, kan og gør”, ikke noget der bare skal overstås og ses som et nødvendigt onde.

Erik B. Jørgensen foredrag

Få det bedste frem i andre - et foredrag om effektiv ledelse

Mange ledere udfører et stort stykke arbejde, som desværre bærer præg af for store arbejdsmængder, og manglende evne til uddelegering. Mange ledere oparbejder derfor en negativ og ustruktureret ledelsesstil.
For Erik B. Jørgensen handler ledelse kort og godt om, at trække det bedst frem i andre mennesker. God ledelse handler om at inddrage, når der er tid, og skære igennem, når der er behov for det. Ledelse er sjældent et en-mands-projekt, men et samarbejde hvor alle er inddraget og bidrager.
Hør hvorfor medarbejdere vil ”gå i døden” for den gode leder. For den leder, der formår at lytte, at tildele andre ansvar og udnytte sine medarbejderes kompetencer og færdigheder til fulde. Ingen leder er i princippet stærkere end sin gruppes svageste led.
I dette foredrag inspirerer Erik med erfaringer og anekdoter fra egne oplevelser i Jægerkorpset, Sirius, og fra de mange ekspeditioner han har ledet på Grønland for helt almindelige civile, der har villet afprøve deres egne grænser.
Ledelse er et nonstop projekt, der skal fungere optimalt i den helt almindelige hverdag, og i situationer, hvor tingene stresser til og presset er markant.

Erik B. Jørgensen foredrag

Andre foredrag

Slædepatruljen Sirius. Hør om hvordan man bliver optaget og om årets gang i Nordøstgrønlands fantastiske natur. Oplev historiens vingesus.

Oplevelser i ukendt land. En tomandsfærd med kite og ski, 2700 km over Grønlands indlandsis og videre over land nord om Grønland. Hvor en blindtarmsbetændelse ændrede ekspeditionens udfald.

Danmark rundt i kajak – isvinteren 2009-10. Hør Eriks fantastiske beretning om kampen Danmark rundt under den hårdeste isvinter i 23 år. Der var flot natur og stor gæstfrihed fra danskerne rundt i landet.

Skandinavien rundt i kajak. I 2011 drog Erik ud i på en 175 dage lang rejse i sin havkajak og tilbagelagde 6.443 km langs Norges, Sveriges og Finlands kyst. Fra vinter over forår, sommer og efterår.

Nordøstgrønland. En fortælling om det fantastiske Nordøstgrønland. Den røde tråd er en 4-mands kajak-tur i 2013. Erik fortæller skrøner og historier fra de mange oplevelser i Nordøstgrønland undervejs, for at give et godt billede af dramaet og den helt enestående natur (fra jan. 2014).

Alaska på tværs: Hør om den 72 dage lange tur på tværs af Alaskas vildmark, med alle de udfordringer det giver. Et fantastik eventyr, i den storslåede natur og rige dyreliv.

Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano. Et fantastisk eventyr, hvor Erik på 36 år, Karen på 3 år og Dino, hunden på 2 år, forlod moderen, Kirsten, hjemme og tog ud i Vildmarken (Norge og Finland)

Far og datter i Vildmarken – 45 dage i Nordsverige. For anden gang har Erik rejst på en lang tur med sin datter, de denne gang var 6,5 år. Hør om oplevelserne sammen, tanker om dét at være far og finde farrollen ved at vise sit barn sin passion. Alt sammen krydret med flot natur og dejlige dyr.

Yukon River, Eventyrlige Yukon. En kæreste-rejse ned ad hele Yukon River, igennem Canada og Alaska, i dobbeltkajak. I alt 3.220 km over 78 dage, hvor de også gik Chilkoot Trail. Alt sammen for at opleve naturen, dyrelivet, de lokale indianer og eskimoer og det helt vanvittige ”Gold Rush” i 1898 og årene omkring.

Referencer

Erik havde en behagelig og åben nærværende facon, der skabte en god kontakt til tilhørerne, som også i pausen lagde fuld beslag på ham. Tilhørerne fik i den grad noget med sig hjem. Der var mange positive tilbagemeldinger på foredraget efterfølgende.

Thomas B. Berg

Naturama

Det var et meget spændende foredrag, der ramte spot on. Det var super veltilrettelagt, og formidlet på en god måde. Meget inspirerende, lærerigt og brugbart i en næsten konstant travl hverdag.

Margrethe Bisgaard

Aalborg Universitetshospital

Lederne fra Sundhed & Handicap i Faaborg Midtfyn Kommune skriver om Erik B Jørgensens foredrag; Fredstid eller krigszone – om at skabe fælles fodslag. Mange elementer i Eriks oplæg, som vi kan tage med os i f. t ledelse og teamsamarbejde; klare mål, tydelig kommunikation m.m. Spændende at høre Erik og interessant at sætte fokus på disciplin, nødvendig kontrol og ansvar m. h. p. at sikre fremdriften. Erik nævnte mange inspirerende elementer bl. a nødvendigheden af at træne og gøre brug af specialisterne. Erik kom med mange input til, hvordan vi spiller hinanden gode. Man kan ikke score uden et mål og Erik ramte plet med sit oplæg om motivation, dedikation og ikke mindst – viljen til at sejre!

Birgit Søgren Nielsen

Faaborg-Midtfyn Kommune, Sundhed & Handicap

Super godt foredrag. Dygtig til at formidle sine budskaber om sammenhold - og gøre det interessant at lytte til de mange historier.

Lars Juhl Frandsen

Nordic Computer A/S
Forespørg på Erik B. Jørgensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99
Erik B. Jørgensen
Erik B. Jørgensen

4.75 ud af 5 stjerner

Erik havde en behagelig og åben nærværende facon, der skabte en god kontakt til tilhørerne, som også i pausen lagde fuld beslag på ham. Tilhørerne fik i den grad noget med sig hjem. Der var mange positive tilbagemeldinger på foredraget efterfølgende.

Thomas B. Berg - Naturama Se alle referencer