Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Erik B. Jørgensen

Aktuelle foredrag om værdier, personlig indstilling og samarbejde

Erik B. Jørgensen

Elitesoldat fra Slædepatruljen Sirius om konflikthåndtering

Uforpligtende forespørgsel på Erik B. Jørgensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Erik

Lecture icon

Foredrag

Den danske eventyrer, Erik B. Jørgensen, har gjort militærkarriere i mere end et årti, herunder længst tid i Jægerkorpset og Slædepatruljen Sirius. Desuden er Erik kendt fra ”Korpset” på Tv2, et program hvor en række kendte ansigter bliver presset til deres yderste, af Erik samt 3 andre tidligere Jægersoldater, om de er gjort af samme stof som en elitesoldat. Med lune, humor og befriende ærlighed fortæller Erik sine fantastiske historier og anekdoter i foredrag, der er spækfyldt med pointer, som deltagerne kan spejle i deres eget liv og hverdag.

Erik B. Jørgensen inspirerer flittigt private og offentlige virksomheder, organisationer, uddannelsesinstitutioner, skoler og foreninger omkring samarbejde, ledelse, personlig indstilling, forandringsprocesser og konflikthåndtering.
Af flere omgange har Erik B. Jørgensen været udsendt på specialopgaver i Afghanistan og Irak. Som ekspeditionsleder på mange krydsninger af indlandsisen og som patruljefører, har han stor erfaring med at få grupper til at fungere optimalt under særdeles stressede forhold – samtidig med at humøret har skullet holdes højt i de værst tænkelige øjeblikke. For Erik handler udfordringerne ikke om at søge det ekstreme i at bestige et bjerg eller hoppe ud fra en flyver i iskoldt vand. Det drejer sig om, at vi som mennesker og medarbejdere udnytter de eventyr, vi meget let kan samle op i løbet af hverdagen og i livet generelt.

Se foredrag med Erik B. Jørgensen
Foredrag af Erik B. Jørgensen

Værdien af værdier - skab sammenhold via fælles værdier

Hele vores samfund, vores arbejdsliv og vores private relationer er hængt op på værdier. Især i virksomheder arbejder man med værdier og bruger meget energi på at finde sine værdier og få hele organisationens og dens ansatte til at forstå og bruge værdierne. Målet er et fælles værdisæt, som hele organisationen arbejder ud fra, men hvordan sikrer man dette på mange måder uhåndgribelige mål?

Erik B. Jørgensen har gjort tjeneste både i Slædepatruljen Sirius og Jægerkorpset, hvor et fælles værdisæt netop er afgørende for at få patruljens mandskab til at arbejde sammen, hjælpe hinanden og derigennem skabe et stærkt team i fællesskab. Erik fortæller om, hvordan man arbejder med værdier i specialenheder og hvordan han har kunnet tage det med i sit arbejde som eventyrer – både når han arbejder ”alene” og i et team.

Værdier er vigtige, men værdier er svære at kommunikere og videregive. Det kan kun lade sig gøre via historie og handlinger, da det binder os mennesker sammen og derigennem skabes sammenhold. Erik fortæller om ”Værdien af værdier” i sit foredrag på en anderledes og sjov måde ud fra egne erfaringer i arbejdet med værdier og ikke mindst krydret med en masse sjove historier og anekdoter, da det er historier man husker!
Dette foredrag er et rigtig godt udgangspunkt for organisationer eller teams som inspiration til, hvordan I kan arbejde videre med jeres værdier.

Foredrag af Erik B. Jørgensen

Korpset: Personlig indstilling og samarbejde.

Erik B. Jørgensen har igennem mange år præsteret mange resultater som eventyrer/ekspeditionsmand og før det i specialenheder som Slædepatruljen Sirius og Jægerkorpset. Alt sammen noget der kræver mål, personlig indstilling, samarbejde og en erkendelse af, at det ikke kan lykkes egenhændigt men via et stærkt samarbejde.

Hvad der skal til for at blive specialsoldat viser Erik og tre andre instruktører i de populære programmer på TV2 ”Korpset”. I sæson 1 og 2 viser de, at der skal noget til at ”være gjort af det rette stof”. 30 mand blev testet i otte dage i hver sæson, for at se, om de havde dét der skal til for at blive Jægersoldat. Kun få klarede det! Men det handlede om meget mere end det fysiske. Det handlede nemlig mere om personlig indstilling og sammenhold.

Foredragets fokus er de prøvelser deltagerne i ”Korpset” udsættes for, herunder hvorfor de skal igennem de øvelser og temaer de skal, og ikke mindst hvad meningen er med de forskellige ting. Publikum får et indblik i, hvad det kræver at blive specialsoldat og hvordan det kan bruges i livet fremover. Erik inddrager masser af sine egne oplevelser fra Slædepatruljen Sirius og Jægerkorpset og fortæller, om hvordan han bruger det i dag i sit liv, både som eventyrer og i det daglige liv.
Foredraget handler om at turde at gå efter sine drømme og at holde ud, når det er hårdt, fordi på den anden side venter personlig indsigt og store oplevelser. Men alt afhænger af, om man kan samarbejde og forståelsen af vigtigheden af dette og at man intet kan alene i livet. Alt sammen leveret med den gode historie og fortælling i centrum.

Foredrag af Erik B. Jørgensen

Eventyret begynder i din have – Et foredrag om personlig indstilling

I dette tankevækkende foredrag fokuserer Erik B. Jørgensen på, hvad der skal til for at man fungerer og handler optimalt som individ. Hvordan bliver det mulighederne man ser frem for begrænsningerne? Deltagerne erfarer, hvad der yder indflydelse på os som mennesker livet igennem, og hvad vi aktivt kan gøre ved dette? Hvilke værktøjer og huskeregler kan bringe os videre og give os overskud som mennesker?
Foredraget tager udgangspunkt i Eriks egne erfaringer fra et liv, hvor han har oplevet mange ekstreme situationer, men efterfølgende fastslår én ting, nemlig at det vi oplever i ekstreme situationer ikke adskiller sig stort fra det, vi som medarbejdere, ledere, ægtefæller og forældre oplever i hverdagen.

Foredrag af Erik B. Jørgensen

Sammenhold eller gå kold - et foredrag om at skabe fælles fodslag

I dette foredrag er fokus rettet mod skabelsen af et unikt sammenhold via stærkt samarbejde. Et stærkt sammenhold kommer ikke af sig selv. For at vi mennesker samarbejder bedst, har vi brug for nogle fælles værdier og en fælles historie – nogle oplevelser til at knytte os sammen. Udgangspunktet for et hvert velfungerende samarbejde er den enkelte persons indstilling til samarbejdet. Hvad skal der til for at sikre, at vi altid bevæger os mod et styrket samarbejde frem for det modsatte?
I foredraget tager Erik B. Jørgensen udgangspunkt i egne erfaringer fra bl.a. Jægerkorpset og Sirius Patruljen. Han giver sit klare bud på, hvilken personlig indstilling der kræves, for at være konstruktiv over for sine kolleger – og for at blive mødt konstruktivt af andre, hvad enten man befinder sig i en ”fredstid” eller ”krigszone”.

Foredrag af Erik B. Jørgensen

Punktér jeres konflikter, før de opstår - et foredrag om konflikthåndtering og forebyggelse af konflikter

Når man er 4 måneder i Nordøstgrønland sammen med den samme makker i ét tomandstelt, får man hurtigt et ustyrligt behov for til at undgå konflikter – alt andet er uudholdeligt. Her gælder det om at kende hinandens meninger, holdninger, styrker og begrænsninger. Det gælder om at kunne tale åbent om tingene – og om at tie, selv når man har lyst til at sætte tungen på glid.
For Erik B. Jørgensen hænger konflikter og samarbejde 100 % sammen. Langt de fleste konflikter opstår fordi vores forudsætninger for godt samarbejde ikke er på plads. Medarbejdernes evne til at lytte til andre og acceptere forskelligheder, er en stor udfordring på mange arbejdspladser.
Mange konflikter kan kommes i forkøbet, hvis vi blot ændrer vores indstilling til vores arbejde og kolleger. Dialogen med andre mennesker, herunder kolleger, skal være noget vi vitterligt “vil, kan og gør”, ikke noget der bare skal overstås og ses som et nødvendigt onde.

Foredrag af Erik B. Jørgensen

Få det bedste frem i andre - et foredrag om effektiv ledelse

Mange ledere udfører et stort stykke arbejde, som desværre bærer præg af for store arbejdsmængder, og manglende evne til uddelegering. Mange ledere oparbejder derfor en negativ og ustruktureret ledelsesstil.
For Erik B. Jørgensen handler ledelse kort og godt om, at trække det bedst frem i andre mennesker. God ledelse handler om at inddrage, når der er tid, og skære igennem, når der er behov for det. Ledelse er sjældent et en-mands-projekt, men et samarbejde hvor alle er inddraget og bidrager.
Hør hvorfor medarbejdere vil ”gå i døden” for den gode leder. For den leder, der formår at lytte, at tildele andre ansvar og udnytte sine medarbejderes kompetencer og færdigheder til fulde. Ingen leder er i princippet stærkere end sin gruppes svageste led.
I dette foredrag inspirerer Erik med erfaringer og anekdoter fra egne oplevelser i Jægerkorpset, Sirius, og fra de mange ekspeditioner han har ledet på Grønland for helt almindelige civile, der har villet afprøve deres egne grænser.
Ledelse er et nonstop projekt, der skal fungere optimalt i den helt almindelige hverdag, og i situationer, hvor tingene stresser til og presset er markant.

Foredrag af Erik B. Jørgensen

Andre foredrag

Slædepatruljen Sirius. Hør om hvordan man bliver optaget og om årets gang i Nordøstgrønlands fantastiske natur. Oplev historiens vingesus.

Oplevelser i ukendt land. En tomandsfærd med kite og ski, 2700 km over Grønlands indlandsis og videre over land nord om Grønland. Hvor en blindtarmsbetændelse ændrede ekspeditionens udfald.

Danmark rundt i kajak – isvinteren 2009-10. Hør Eriks fantastiske beretning om kampen Danmark rundt under den hårdeste isvinter i 23 år. Der var flot natur og stor gæstfrihed fra danskerne rundt i landet.

Skandinavien rundt i kajak. I 2011 drog Erik ud i på en 175 dage lang rejse i sin havkajak og tilbagelagde 6.443 km langs Norges, Sveriges og Finlands kyst. Fra vinter over forår, sommer og efterår.

Nordøstgrønland. En fortælling om det fantastiske Nordøstgrønland. Den røde tråd er en 4-mands kajak-tur i 2013. Erik fortæller skrøner og historier fra de mange oplevelser i Nordøstgrønland undervejs, for at give et godt billede af dramaet og den helt enestående natur (fra jan. 2014).

Alaska på tværs: Hør om den 72 dage lange tur på tværs af Alaskas vildmark, med alle de udfordringer det giver. Et fantastik eventyr, i den storslåede natur og rige dyreliv.

Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano. Et fantastisk eventyr, hvor Erik på 36 år, Karen på 3 år og Dino, hunden på 2 år, forlod moderen, Kirsten, hjemme og tog ud i Vildmarken (Norge og Finland)

Far og datter i Vildmarken – 45 dage i Nordsverige. For anden gang har Erik rejst på en lang tur med sin datter, de denne gang var 6,5 år. Hør om oplevelserne sammen, tanker om dét at være far og finde farrollen ved at vise sit barn sin passion. Alt sammen krydret med flot natur og dejlige dyr.

Yukon River, Eventyrlige Yukon. En kæreste-rejse ned ad hele Yukon River, igennem Canada og Alaska, i dobbeltkajak. I alt 3.220 km over 78 dage, hvor de også gik Chilkoot Trail. Alt sammen for at opleve naturen, dyrelivet, de lokale indianer og eskimoer og det helt vanvittige ”Gold Rush” i 1898 og årene omkring.

Referencer

Forespørg på Erik B. Jørgensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99