Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Morten Hilmer

Foredrag om Sirius-patruljen, selvudvikling, drømme og naturen

Morten Hilmer

Tidligere Sirius-patruljemedlem, naturfotograf og forfatter, der giver unikke indblik i de ekstreme livs- og arbejdsbetingelser i Grønlands vilde natur med Sirius-patruljen.

Uforpligtende forespørgsel på Morten Hilmer

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Morten

Lecture icon

Foredrag

Morten Hilmer bruger sine fotografier og oplevelser i sit foredrag, hvor han ønsker at vise andre mennesker skønheden i naturen og dyrelivet. Morten er en af Danmarks mest erfarne og hædrede naturfotografer med speciale i Norden og de arktiske egne. Han har været en del af Siriuspatruljen i det vilde Nordøstgrønland og har derudover tilbragt flere år blandt andet i Grønland.

Et foredrag med Morten Hilmer giver jer:

  • Unikke indblik i livet og udfordringerne ved Sirius-patruljen i Grønland
  • Inspirerende fortællinger om samarbejde og overlevelse i ekstreme forhold
  • Betagende billeder og historier fra den nordiske natur og dens enkelthed

Fotografisk rejse i de arktiske egne

Morten Hilmer, født i 1980 i Danmark, er en professionel naturfotograf.

Mortens fascination af dyrelivet førte ham til at købe sit første kamera som 13-årig. Det var denne passion, sammen med en lyst til at udforske Arktis, der førte ham til at slutte sig til en af verdens mest specialiserede militære enheder, Sirius Sledge Patrol, som fungerer som parkrangerer i nordøstgrønland. I selskab med en kollega, 15 hunde og sit kamera, krydsede han næsten 10.000 kilometer gennem verdens største nationalpark.

Morten arbejder dedikeret med naturbevaring gennem sit naturfotografi og er en af kun to danskere, der er medlem af ILCP – en international sammenslutning af fotografer, der arbejder med naturbevaring. Han fotograferer også for WWF – World Wildlife Fund.

Morten udtaler: “Jeg tror på, at hvis alle tog sig tid til at opleve naturen, ville vi behandle vores planet med større respekt. Det starter måske med en fascination og derefter kommer lysten til at beskytte, og jeg håber, at mine billeder kan bidrage til at vække den fascination.”

Book Morten Hilmer til et spændende og æstetisk foredrag, hvor han tager jer med ud i naturen gennem sine fotografier.

Se foredrag med Morten Hilmer
Morten Hilmer foredrag

To år med Sirius-patruljen

Morten Hilmers foredrag om Sirius tager publikummet med på en uforglemmelig slæderejse gennem Grønlands smukke men barske natur. Morten fortæller om sine to år ved Sirius-patruljen, om det isolerede liv i den arktiske isørken. Han fortæller om mødet med isbjørnen, om ensomheden, udfordringerne og alle de exceptionelle oplevelser.
“Jeg kiggede bagud fra hundeslæden en sidste gang. Daneborg blev mindre og mindre for til sidst at forsvinde helt. Min makker og jeg og vores 15 slædehunde havde sat kursen nordpå mod fjeldene i det fjerne, og foran os ventede 4.000 kilometer og mere end fire måneder i den nordøstgrønlandske isørken. Jeg havde slet ingen forestilling om de udfordringer, der ventede – og ingen anelse om, hvilket uforglemmelig eventyr, jeg skulle få lov til at opleve”.

Morten Hilmer foredrag

Nordisk stilhed

Vinteren var kommet til Dovrefjeld. Med den tunge pulk på slæb måtte Morten i rimtågen virkelig anstrenge sig for ikke at miste orienteringen og ikke mindst fodfæstet på den lange vej mod Snøhetta. Pludselig blev Mortens tanker afbrudt ved synet af en mægtig og mørk silhuet der stod i kontrast stående skarpt midt i alt det hvide. Morten havde håbet og bedt om sne, storm, iståge og moskusokser… Og han fik det hele!.

Morten Hilmer foredrag

Til verdens ende

”Slædehundene trak kraftigt mod venstre, og vi råbte “JU JU JU” for at få dem i den rigtige retning igen – uden held. De havde fået færten af noget! Vore øjne afsøgte den arktiske vildmark, og så fik vi øje på den – isbjørnen, som gik for foden af et ismassiv ganske tæt på. Nu gjaldt det virkelig om at få slæden standset, inden hundene trak os direkte i favnen på bjørnen. Det lykkedes, og nu kunne vi på første parket nyde synet af den arktiske konge, som klatrede op på isbjerget for derefter at rutsche ned igen og igen…”

Morten Hilmer foredrag

Følg dine drømme og lev dem

“Jeg hoppede vel over i kategorien naturnørd, da jeg på “Blå Mandag” valgte at tage på fisketur frem for shopping og fest i Århus. Det dér med musikidoler og de rigtige jeans fik aldrig rigtig tag i mig, og jeg føler ikke, at jeg er gået glip af noget. Jeg havde de mest fantastiske kammerater, og vi hyggede os på tværs af interesserne. Den ene spillede guitar og gik i flippet tøj, den anden var fodboldtosse, og den tredje havde et mørkekammer i sin mors kælder, hvor han udstoppede døde fugle, som han fandt på vej hjem fra skole – det var så mig..”
90 minutters foredrag om selvudvikling, frihed, samarbejde, selvtillid og om at turde at svømme mod strømmen for at udleve sine drømme.

I dag lever Morten Hilmer det liv, som han allerhelst vil leve, men intet er sikkert og han er ikke i mål endnu.
”På de gode dage er jeg ubetinget lykkelig, og på de dårlige dage stikker tvivlen og usikkerheden deres ansigter frem, og spørger om, hvorvidt jeg har truffet de rigtige valg. Men spørgsmålet er, om jeg overhovedet har haft et valg?”
Mortens drøm har været altoverskyggende lige siden folkeskolen, hvor den for første gang begyndte at tage form. Drømmen om Sirius-patruljen – drømmen om at kunne leve af den store interesse og drømmen om det frie liv, hvor man selv sætter dagsordenen.
Jo ældre Morten blev, jo mere sikker blev han, og de to år ved Sirius-patruljen var på mange måder skelsættende for Morten. Sommetider gik tiden nærmest i stå på den lange slæderejse. Der var ro og tid til fordybelse, og frem for alt var der tid til at tænke tankerne til ende. Disse forudsætninger lærte Morten om sine prioriteter, og lærte ham i høj grad, hvad der virkelig betød noget.
Men opholdet med Sirius-patruljen var ikke kun smukke landskaber og gode oplevelser med makkeren og hundene. Det var også afsavn, modløshed, kompromisser og uger, hvor det hele forekom meningsløst.

I dette personlige og ærlige foredrag om selvudvikling og et frit og anderledes liv fortæller Morten om nogle af de perioder i sit liv, som gjorde stort indtryk på ham, og som har haft enorm stor betydning for de valg, han sidenhen har truffet. Morten tager udgangspunkt i sin barndom, hvor hans forældre tog ham med ud i naturen, og prægede han med de allerførste naturoplevelser. Han fortæller om skoletiden og tiden efter skolen, hvor han for alvor begyndte at brænde for naturfotografering og eventyr. Efterfølgende kom “hvad vil jeg være” perioden, og dermed også frustrationen over at Mortens drømmejob ikke var en hyldevare i uddannelsessystemet.
Det har været en kamp med fortvivlelse, frustration, usikkerhed og uvished. Men efterhånden som målsætningerne kom i hus, selv de allermindste, har det givet nye kræfter, og ikke mindst troen på ham selv og på at man kan leve min drøm.

Morten Hilmer foredrag

Rævehvalpen - historien bag en børnebog

“Vi havde ventet forgæves i det lille fotoskjul i skoven i flere dage, og nu sad vi her igen. Vi måtte og skulle have billeder af rævehvalpene nu til vores nye børnebog. Problemet var bare, at vi ikke havde set en eneste ræv, siden ankomsten til den lille ø for flere dage siden. Pludselig, mens vi sidder og hvisker, bevæger noget sig i græsset ved rævegraven. De næste par timer blev en uforglemmelig og livsbekræftende oplevelse.”

Referencer

Forespørg på Morten Hilmer

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99