Tlf.35 12 12 99
Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenterTlf.35 12 12 99
foto: Sally Jo Ringhof
Forfatterduo - vinder af adskillige priser.
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Om Erik
Foredrag
Lise Ringhof og Erik Valeur tilbyder en intens foredragsaften, hvor Lise og Erik med udgangspunkt i Brinch-trilogiens konkrete handling slår ned på særlige punkter i danskernes historie: Ikke mindst på de mørkere sider, som ikke står forrest i historiebøgerne, og de valg, der fik betydning for os som folk – både konkret og i folkesjælen – og som stiller spørgsmålet: Hvem er vi som danskere?
Valeur og Ringhof fortæller desuden levende fra “maskinrummet” om deres arbejde – hvordan de researcher, skriver og opbygger personer, steder og historier undervejs i handlingen – med eksempler i både tekst og billeder.
Erik Valeur blev journalist i 1980 og har blandt andet arbejdet for Berlingske Tidende, DR’s Montagegruppe, DR’s Ungdomsredaktion, P4 i P1, TV 3 (pressekritisk magasin), Månedsbladet Press, Information, DR-Dokumentar, Radioens Dokumentargruppe og Forbrugerrådets blad Tænk. Derudover var Erik Valeur aktuel i to DR 1-dokumentarudsendelser i februar 2016: ‘Erik og børnene fra spædstuen’.
Han har vundet flere priser blandt andet Publicistklubbens Jubilæumspris og DR’s Kryger-prisen, samt den eftertragtede Cavlingprisen med Månedsbladet Press i 1987 og igen i 1995 for undersøgelsen af Nørrebro-sagen på Radioavisens ugemagasin Refleks.
Lise Ringhof er datter af Gert og Hanne Ringhof, der er den ene halvdel af grundlæggerne af forlaget Lindhardt og Ringhof. I 1986 overtog hun med særdeles kort varsel – lige netop boghandleruddannet, men endnu uden kørekort – ansvaret for forlagets personlige kontakt til alle landets boghandlere.
Siden har hun arbejdet på danske bogforlag som sælger, pressemedarbejder, marketingchef, salgschef og pressechef, inden hun i 2017 stoppede på Politikens Forlag for at hellige sig arbejdet på romantrilogien sammen med Erik Valeur.
Erik Valeur er medforfatter til flere faglitterære udgivelser blandt andet Lokummet brænder (1993), Stop Pressen (1993), Nørrebro – sten for sten (1998) og Magtens Bog (2002), men udkom i 2011 med den skønlitterære roman Det syvende barn.
Debutromanen Det syvende barn er en samtidskritisk fortælling, en blanding af krimi og spænding, og en psykologisk skildring af sårede børn. Romanen omhandler det berømte spædbørnshjem Kongslund, som især 1950’erne og 1960’erne sørgede for at bortadoptere tusindvis af børn. Foruden de typiske spændingselementer som mord, mystiske dødsfald og attentatforsøg, så er bogen også kendetegnet ved sine skarpe psykologiske personbeskrivelser. Romanen vandt flere priser, deriblandt Den Danske Banks Debutantpris, Weekendavisens Litteraturpris, DR-Romanprisen og den skandinaviske pris Glasnøglen.
Erik Valeur & Lise Ringhof bor skiftevis i Valby ved København og i Sønderho på Fanø, hvor de har researchet og skrevet romantrilogien sammen.
Se foredrag med Erik Valeur og Lise RinghofI dette foredrag dykker Lise Ringhof og Erik Valeur ned i trilogien om slægten Brinch, som forfatterduoen skrev med inspiration fra dansk historie, folkesjæl og ikke mindst de mørkere sider af vores fortid, som ikke altid står forrest i vores historiebøger.
I trilogien følger vi fem generationer af slægten Brinch fra begyndelsen af 1900-tallet og frem til i dag. Forfatterne deler deres kilde til inspiration til karaktererne, der er baseret på virkelige mennesker, de har mødt, og elementer fra deres eget liv. De vil udforske karaktererne og deres udvikling, herunder Liv, en urolig pige, og Jakob, der kæmper med sin livsretning og oplever vanskeligheder med sine børn.
Hør om generationerne, den digitale revolution og dens indflydelse på samfundet. Lise og Erik reflekterer også over den enorme teknologiske udvikling, herunder computere, internet, mobiltelefoner og sociale medier, har påvirket karaktererne og deres historie.
Erik og Lise er kendte for at lave en meget grundig researche i forbindelse med forfatterskabet og i dette foredrag deler de deres forskningsproces og rejser gennem Danmark for at finde inspiration. De har interviewet mennesker med forskellige baggrunde, besøgt steder og udforsket historiske begivenheder. Vi vil få indblik i deres tilgang til fakta og historiske detaljer, der beriger fortællingen og giver den autenticitet.
Skriveprocessen og samarbejdet mellem forfatterne er også et vigtigt aspekt af foredraget. Vi vil høre om deres arbejdsmetoder, inspirerende øjeblikke og uventede opdagelser undervejs.
Sidst men ikke mindst kommer de ind på deres rejse gennem skriveprocessen og hvordan den har påvirket deres syn på danmarkshistorien, danskerne og vores folkesjæl.
Dette foredrag giver deltagerne en unik mulighed for at gå på opdagelse i fortællingen om slægten Brinch, udforske dansk historie og få perspektiver på vores tid og fremtid.
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.