35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Jeanette Varberg

Museumsinspektør, arkæolog, forfatter og foredragsholder
Jeanette Varberg har været museumsinspektør på Moesgaards Museum, og tiltræder som museumsinspektør på Nationalmuseet i starten af 2018. Hun skriver desuden fast for Kristeligt Dagblad og er ofte i medierne med sine skarpe, historiske vinkler på nutidens store udfordringer som klimaændringer, konflikt og migration.

Hun er en meget aktiv formidler af vores forhistorie som forfatter, debattør og foredragsholder, og er ekspert på DRs store serie Historien om Danmark

I 2014 modtog Jeanette Varberg Danmarks Radios store formidlingspris Rosenkjærprisen og Blixenprisen for sin bog ”Fortidens slagmarker - krig og konflikt fra stenalder til vikingetid” (Gyldendal). Bogen levendegør detaljer fra fortiden så tilpas underholdende og menneskeligt vedkommende, at læserne fanges ind, og samtidig redegør Jeanette Varberg for de store historiske linjer. Jeanette var desuden nomineret til årets dansker i 2017.

Lige fra hun var helt lille, har historier om fortiden altid optaget Jeanette Varberg. Især var hun fascineret af fortællingen om barnekongen Tutankhamon, der blev fundet i Kongernes Dal.Tanken om, at der rundt omkring i verden ligger ældgamle skatte og fantastiske historier gemt i jorden, har fulgt og betaget hende lige siden.

Forespørg på Jeanette Varberg og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Jeanette Varberg

Fortidens slagmarker

Vikingerne kom ikke ud af ingenting. Mange tusinde år med vold og krige gik forud for de berømte krigere. Historien om fortidens slagmarker bliver fortalt i øjenhøjde med levende skildringer af tabte verdener og et rigt billedunivers, som guider tilhørerne gennem de mange pragtfulde våben og andre skatte fra fortiden.

I jorden under vores fødder har arkæologerne fundet spor efter voldsomme krige, som rullede ind over Danmark for flere tusinde år siden. Historien om disse krige er aldrig blevet skrevet ned eller husket og derfor er de et stort mysterium. Jeanette Varberg fortæller om krig og ufred fra stenalderen og frem til vikingetiden. 6500 års glemt historie bliver rekonstrueret gennem arkæologiske spor, og hun prøver at give svar på nogle af vores fælles histories store gåder.
Forespørg på dette foredrag

Danmarkshistorien

Historien om Danmark begyndte for længe siden. Jeanette Varberg fortæller om det landområde, der dukkede frem, da isen smeltede og de første mennesker kom vandrende for mange tusinde år siden. I foredraget kan man høre om stenalder, bronzealder, jernalder og vikingetid, rensdyrjægere og de første bønder, om moselig, skattefund og våbenofringer, om hærgende vikinger og fromme missionærer, og om hvordan Danmark blev til.
Forespørg på dette foredrag

Mennesket har altid vandret - Folkevandringer og vendepunkter i historien.

Mennesket har altid vandret, og de store vandringer har formet vores historie og defineret, hvordan vores samfund ser ud i dag. Folkevandringer hører tæt sammen med store vendepunkter i historien. Krig, klimaændringer og sult. Jeanette Varberg tegner de store linjer i en fortælling om en række af menneskets mest markante vandringer. En indsigt, som stadig er relevant og sætter nutidens folkevandringer i perspektiv.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Jeanette Varberg

Referencer: 

"Jeanette har en utrolig stor viden på sit felt, og der var ikke nogen spørgsmål eller kommentarer, som hun ikke havde svar på. Meget dygtig og et berigende foredrag."
- Anne Mette Ramsgaard Johansen, Grejs-Hornstrup pastorat

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere