Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Søren Solkær

Internationalt anerkendt fotograf
Søren Solkær er mest kendt for sine fotografier af stjerner fra musikkens verden, men hans samlede arbejde vidner om en langt større bredde. Hans portrætter af store personligheder fra blandt andet filmens, litteraturens, billedkunstens og sportens verden udgør en væsentlig del af hans produktion. Han har desuden skabt flere markante personlige portrætprojekter samt udgivet seks bøger.

Søren Solkær henter hovedsageligt sin inspiration fra filmens og maleriets verden, og hans arbejde befinder sig i spændingsfeltet mellem intimitet og visuel nerve. En høj grad af iscenesættelse og lyslægning er centrale karakteristika i hans fotostil.

Søren Solkær er uddannet fotograf ved FAMU i Prag og har igennem sin karriere fotograferet portrætter af fremtrædende personer fra den globale offentlighed. Han har udstillet i USA, Canada, Australien, Storbritannien, Holland, Italien, Tjekkiet, Tyskland og Danmark, og hans værker er repræsenteret i private og offentlige samlinger. Søren er særligt kendt for sine toneangivende portrætter af kunstnere, såsom Björk, Amy Winehouse, Paul McCartney, David Lynch og Patti Smith.

Forespørg på Søren Solkær og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Søren Solkær

Photographers Posed

I serien "Photographers Posed" (1993-2002) har Søren Solkær skildret en række mesterfotografer ved at imitere deres egen unikke stil, bruge deres egne modeller, deres kamera, lys og studie og med anvendelse af samme filmtyper, papir og printteknik. Det var Solkærs møde med den tjekkiske kultur og den måde, hvorpå dens strukturer manifesterer sig i kunsten, der gav ham ideen til projektet.

Konceptet var at portrættere fotografiske kunstnere og derved formidle disses særegne kunstneriske univers og visuelle stil. Ved hver session blev der lavet to portrætter – et soloportræt og et portræt af fotografen sammen med hans eller hendes model. De færdige billeder fremtræder stilistisk, som om de var de portrætterede fotografers egne værker.

Kom med bagom projektet i Søren Solkærs foredrag.
Forespørg på dette foredrag

Illuminations

"Illuminations" fra 2012 er en serie portrætter af unge, der har mistet en af deres forældre eller søskende. Projektet blev gennemført til støtte for foreningen ”Børn, Unge & Sorg” som led i initiativet ”Giv håb”. Med portrætserien har Søren Solkær skabt et kunstværk, der opfordrer beskueren til at tænke over sit eget forhold til livet og døden, samtidig med at det kaster lys på de mange facetter af en sorgproces.
Forespørg på dette foredrag

SURFACE

I "SURFACE" fra 2015 portrætterede Solkær flere end 150 toneangivende street art-kunstnere, fra pionererne inden for graffiti til tidens bedste unge gadekunstnere. Her er kunstnerne fotograferet i en iscenesættelse mellem dem og deres værker, understøttet af Solkærs karakteristiske brug af filmisk lyssætning og rekvisitter. Portrætterne fanger forbindelsen mellem kunstneren, kunstværket og byens rum.

Hør i foredraget om Solkærs tanker bag projektet, hvordan han bar sig ad, og se nogle helt unikke fotografier.
Forespørg på dette foredrag

Foredrag Søren Solkær

Søren Solkær har fotograferet rockstjerner, skuespillere, street artists, mediterende yogier, fly-vinger – og senest stæreflokke. Han er vokset op i Sønderjylland og er i dag internationalt anerkendt for sit arbejde som fotograf.

I foredraget går Søren bagom sine mange portrætter af kendte kulturpersonligheder, og fortæller om tankerne bag sine personlige kunstprojekter. Han kommer omkring temaer som empati, kollektiv intelligens og personlig visuel stil, og giver også sit personlige svar på hvordan man laver et portræt i verdensklasse på fem minutter, og hvordan man bruger lyslægning som sprog. Alt sammen krydret med et væld af anekdoter.

Søren Solkær er uddannet fotograf ved FAMU i Prag og har gennem de sidste 25 år fotograferet portrætter af fremtrædende personer fra den globale offentlighed. Han har udstillet i USA, Canada, Australien, Storbritannien, Holland, Italien, Tjekkiet, Tyskland og Danmark, og hans værker er repræsenteret i private og offentlige samlinger. Han har udgivet 6 kunstfotobøger. Søren er særligt kendt for sine toneangivende portrætter af kunstnere – såsom Björk, Amy Winehouse, Paul McCartney, David Lynch og Patti Smith.

Søren Solkær henter hovedsagligt sin inspiration fra filmens og maleriets verden, og hans arbejde befinder sig i spændingsfeltet mellem intimitet og visuel nerve. En høj grad af iscenesættelse og lyslægning er centrale karakteristika i hans fotostil.

Det vil efter foredraget være muligt at købe signerede bøger, samt særligt udvalgte prints.
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Søren Solkær holder.

Foredrag med Jim Lyngvild

Jim Lyngvild

Jim tager pt. ikke imod nye forespørgsler. Du er velkommen til at kontakte os for at komme på en ven...
Foredrag med Morten Hilmer

Morten Hilmer

Morten Hilmer er en af Danmarks allermest erfarne og hæderkronede naturfotografer med speciale i Nor...
Foredrag med Henrik Saxgren

Henrik Saxgren

Han var fra 1985-91 billedredaktør på månedsbladet Press og udgav i 1990 bogen "Tid — om fotojournal...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere