Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Steen Nepper Larsen

Lektor, forfatter og foredragsholder. Foredrag om pædagogik, sociologi og samfund.
Steen Nepper Larsen har igennem flere år været en markant stemme i debatten om bl.a. konkurrencestaten, dannelsesbegrebet, læring og pædagogik. Til daglig er han lektor ved Danmarks Pædagogiske Universitet og cand.mag. i historie og samfundsfag fra RUC.

Foruden sin tid som højskolelærer på Krogerup Højskole, hvor han underviste i retorik, sociologi, filosofi og idræt, er han også tilknyttet Information og Dansk pædagogisk Tidsskrift som anmelder. Derudover er Steen Nepper Larsen redaktør og forfatter til en række bøger, senest AT VILLE NOGET MED NOGEN (Turbine, 2016). I bogen argumenterer Steen Nepper Larsen for, at dannelsestænkningen danner en vital ramme for det pædagogiske arbejde og inviterer læseren på en tour de force gennem pædagogikkens idéhistorie.

Forespørg på Steen Nepper Larsen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Steen Nepper Larsen

At ville noget med nogen.

I dette foredrag argumenterer Steen Nepper Larsen for, at dannelsestænkningen danner en vital ramme for det pædagogiske arbejde.
Dannelse er kritikkens forudsætning – og kritikken rummer muligheden for, at selvstændige borgere og pædagogiske aktører kan nytænke samfundets uddannelsesinstitutioner og erhverve sig et større og friere udsyn.
Men dannelsen er kommet under pres, og pædagogikken underlægges konkurrencestatens paradigme om livslang læring og kravet om indholdsløs omstillingsparathed. Resultatet risikerer at blive til en ensretning, kortåndethed og bevidstløs reproduktion – mere af det samme.

I dette foredrag inviterer Steen Nepper Larsen deltagerne på en tour de force gennem læringens idéhistorie og lægger en kritisk diagnostik ned over samtiden, hvor et ideologisk bestemt læringsregime forsøger at henvise pædagogikken og dannelsen til at indtage de bagerste sæder i bussen. Foredraget henvender sig til alle, der beskæftiger sig med at danne og uddanne mennesker og som har en holdning til hvilken retning vi bevæger vores samfund i.
Forespørg på dette foredrag

Menneskets plastiske hjerne - gådefuld og genstand for store forventninger.

Vi står på tærsklen til den plastiske hjernes æra. Hjernescanninger viser os, at hjerner også er socialt og individuelt formbare, de er livslangt foranderlige og overraskende plastiske.
Begrebet ’den sociale hjerne’ har holdt flyttedag - neurovidenskaben har lært noget af sine kritikere. For 10-20 år siden tjente det blot som eksplicit modstandsbegreb, som skulle demonstrere den naturvidenskabelige blindhed, stakåndethed og reduktionisme; men nu gør neurovidenskaben begrebet om den plastiske hjerne så rummeligt og indbydende, at alle mulige ikke-naturvidenskabeligt funderede eller skolede forskere og lægmænd drages med i dette åbne paradigme, der tilføjes et dynamisk, men frem for alt biologisk underlag.

For hvorfor tror nogle neurovidenskabelige forskere, at sandheden om mennesket nødvendigvis skal søges inde i hjernen, og er der grænser for hjernes plasticitet?
Forespørg på dette foredrag

Pas på ja-hatten

Vi indhylles i enorme mængder af positive ord og begreber. De er skabt til at fremme dynamik og fremdrift, men gør lige det modsatte, mener lektor Steen Nepper Larsen.
Empowerment’, ’værdier’, ’evaluering’, ’win-win’, ’branding’, ’entreprenørskab’, ’team-spirit’, ’positiv psykologi, ’profilering’…
Vi kender ordene, for vi har hørt dem mange gange før. Ord, som går deres sejrsgang gennem videnssamfundet og tegner en tid. Ord, som får en betydning, fordi de kommer sammen med magten og kan rykke organisationer og skabe nye kulturer. De smager af handelshøjskole, Kommunernes Landsforening og New Public Management, og det kan være en af grundene til, at disse ord splitter befolkningen og de samfundsvidenskabelige forskere i for og imod. Der er dem, som tror på ordene og bruger dem flittigt. Og så er der dem, for hvem mange virksomheder og organisationers lidt for ivrige anvendelse af ordene til lidt for strategiske formål, har taget musikaliteten ud af dem.
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Steen Nepper Larsen holder.

Foredrag med Rasmus Alenkær

Rasmus Alenkær

Rasmus Alenkær er bedst kendt for sit omfattende arbejde med inklusion i institutioner, og optræder ...
Foredrag med Rune Strøm

Rune Strøm

Rune Strøm er en rutineret og kompetent formidler inden for konflikthåndtering og kommunikation. Han...
Foredrag med Trine May

Trine May

Trine May er lærebogsforfatter og kursusinstruktør. Hun er oprindelig uddannet lærer og har efterføl...
Foredrag med Camilla Mehlsen

Camilla Mehlsen

Camilla Mehlsen er medieekspert med speciale i digital adfærd og digitale kompetencer. Hun har i ...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere