
Mette Mølbak
Mette Mølbak er madredaktør på Politiken og en passioneret formidler af madkultur, sundhed og bæredygtighed. Hun er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og har en bachelor i statskundskab fra Københavns Universitet.
Mette Mølbak er madredaktør på Politiken og en passioneret formidler af madkultur, sundhed og bæredygtighed. Hun er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og har en bachelor i statskundskab fra Københavns Universitet.
Mette Mølbak har siden barndommen haft en dyb passion for mad – både at tilberede, smage og skrive om den. Denne kærlighed har ført til udgivelsen af flere populære kogebøger, herunder bestselleren Kål. Hun er særligt optaget af, hvordan mad påvirker vores sundhed, klima og miljø, og hun formidler sin viden med et skarpt blik for tidens trends og udfordringer.
Kom i gang med den grønne energigrød: Du er styret af dine tarmbakterier og sådan kan du styre dem.
I dette foredrag får du viden om hvorfor vores tarmbakterier er så afgørende for vores sundhed og hvorfor grøntsager er en livret hos de tarmbakterier, der vil os det godt
Flere og flere bliver ramt af inflammatoriske sygdomme, tarmlidelser, diabetes og overvægt. Men hvad nu hvis vi ved hjælp af enkelte kostændringer kan komme meget af det til livs?
Mette Mølbak er aktuel med bogen ’Professorens grønne energigrød’, som hun har skrevet i samarbejde med professor Oluf Borbye Pedersen. Her forklarer hun hvorfor et stort dagligt indtag af grøntsager er afgørende for vores sundhed. Det handler nemlig om at tilføre vores tarmbakterier den rigtige næring.
Hvorfor tarmbakterierne spiller en så afgørende rolle i vores liv, og hvad vi skal spise for et få et så sundt og diverst mikrobiom som muligt, bliver du derfor også klogere på.
Mette Mølbak deler også sin egen personlige historie som om hvordan hun har tacklet en kronisk sygdom og forsøgt at holde den nede med en sund livsstil. Derfor vil hun også give dig gode råd til hvordan du kommer i gang med den grønne energigrød.
Fra 2021 til 2024 boede Mette Mølbak i USA, hvor hun hentede ny inspiration til sine artikler og bøger. Når hun ikke sidder ved tastaturet, finder man hende i køkkenet, hvor hun eksperimenterer med opskrifter til glæde for familie, venner og læsere.
Med en baggrund som madredaktør og redaktionschef på ALT for damerne har hun opbygget en solid erfaring inden for formidling. Hendes ekspertise og evne til at engagere publikum er Mette Mølbak en inspirerende foredragsholder, der gør komplekse emner som madkultur og bæredygtighed levende og relevante.