Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Glenn Bech

Prisvindende forfatter og psykolog.

Sara Galbiati, Gyldendal Medie, 2022

Glenn Bech

Prisvindende forfatter og psykolog.

Uforpligtende forespørgsel på Glenn Bech

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Glenn

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Glenn Bech har med raketfart etableret sig som anerkendt forfatter.
Med Farskibet fra 2021 kom Glenn på det litterære landkort, og beviste at han kunne skrive både bredt og dybt.

For Farskibet blev Glenn tildelt Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris og stipendium fra Albert Dams mindelegat i 2021, Dansk Forfatterforenings talentpris samt Blixenprisen 2022 for Årets roman desuden blev den også nomineret til Weekendavisens- og Montanas Litteraturpris.

For ”Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet” modtog Glenn Bech Politikens Litteraturpris 2022.
Bech er uddannet fra Forfatterskolen i 2019 og som psykolog i 2017 og er stadig praktiserende psykolog ved siden af forfatterkarrieren.

Pressen skriver:
”Et mesterligt svendestykke, som sender forfatteren i raketfart mod de litterære tinder … Farskibet er en vild, eksperimenterende og genremæssigt udefinérbar roman. Stort set hver eneste side kommer bag på læseren. Glenn Bechs stil er totalt overbevisende.”

* * * * * *– Jyllands-Posten

”Et stykke aldrig før set socialrealisme … Hvis man kan hævne et selvmord, må det være sådan, det skal gøres … Et stærkt vidnesbyrd.”

♥♥♥♥♥ – Politiken

”Farskibet bærer sin sårbarhed som et prydstykke … Ambitiøst og stilsikkert … Et manifest for selvomsorg eller medmenneskelighed.”

– Weekendavisen

”En voldsom konfrontation med forfatterens fars selvmord og med den forkvaklede maskulinitetsopfattelse, der gjorde livet umuligt for faren … Glenn Bech udnytter i Farskibet til fulde romangenrens radikale rummelighed … En beholder for et kaotisk og smertefuldt stof, der bliver præsenteret på en måde, der rykker i en.”

– Information

”Farskibet er et enormt ambitiøst og vellykket kampskrift, der pendler fra den førsproglige barndom over teenageliv til den nutidige skriveproces … Uafrystelig debut.”

* * * * *  – Børsen

”Knugende, intenst og uafrysteligt værk … En påtrængende roman, der nærmest er umulig at skubbe fra sig, fordi forfatteren har formået at omsætte den personlige tragedie til et kunstværk, der angår os alle … Et på én gang sårbart og kraftfuldt, vredt og omsorgsfuldt kampskrift.”

* * * * * – Kristeligt Dagblad

Se foredrag med Glenn Bech
Foredrag Glenn Bech

Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet (bogforedrag)

“Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet” er et indigneret, selvudleverende og ømt manifest om klasseskamp, prol og elite, om provinsbøsser og repræsentationssmykker, moralisme og hykleri, om Tiger King og Anna og Lotte, om dem, der altid får taletid, og dem, der ikke føler sig berettiget til en stemme. Med vrede, misundelse og humor brænder Glenn Bech alle illusioner om lige muligheder ned og insisterer på at tale ud fra sine egne erfaringer i klassesamfundet. Foredraget baserer sig på bogen af samme titel.

Foredrag Glenn Bech

Farskibet (bogforedrag)

Da Glenn er fem år og hans lillebror, René, er tre, tager deres far sit eget liv. Dette autobiografiske romanværk er et rasende og brutalt vidnesbyrd om alt det, der fulgte efter. Tragedien, der blev til tragedierne. For straks faren forsvinder, dukker en alkoholiseret og voldelig ny mand op i tilværelsen. Hvor hverdagen før var tynget af sorg, plages den nu af konstant utryghed samt et væld af dysfunktionelle relationer; hvor stedfaren – som moren har giftet sig med – hhv. forgriber sig på hende og jævnligt vil true drengene med tæsk. Moren, der arbejder som buschauffør, og ellers intet netværk har tilbage fra sin egen nedbrydende opvækst.

Drengene, der i stigende grad vender al deres afmagt indad til skam og selvhad, udadreagerende adfærd i skolen og efterhånden også egne forsøg på selvmord.

Men så en decembernat – faktisk kun ganske få timer inden juleaftensdag – stiller moren sine drenge dette altafgørende spørgsmål: Hvad ville I sige til, at vi pakkede vores ting og skred fra Erik? Og lillebroren hujer i lykke, imens storebroren – som lige siden farens død har båret rundt på ansvaret for hele familien – først udtrykker sig en smule bekymret: Hvor skal de måske sove i nat? Kan de ikke bare ringe til politiet igen? Og hvad nu hvis Erik opsporer dem, vil han så slå dem ihjel denne gang? Men selv disse tanker og indvendinger forsvinder; både moren og drengene pakker alt, hvad de kan bære og flygter dernæst ud i sneen. Foredraget baserer sig på bogen af samme titel.

Referencer

Virkelig godt og engagerende foredrag. Publikum var meget med og indlevet, der var gode grin og eftertænksomhed. Glenn Bech virkerede meget ærlig, ægte, engageret og det var et meget inspirerende og tankevækkende foredrag.

Katja Petersen

Aabenraa Biblioteker
Forespørg på Glenn Bech

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99