Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Ib Michael

Fra første linje til sidste punktum: Rejsen gennem værkerne.

Isak Hoffmeyer

Ib Michael

Eventyrlysten forfatter og rejseleder, der væver magiske fortællinger. Inspirerende foredragsholder med et væld af oplevelser.

Uforpligtende forespørgsel på Ib Michael

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Ib

Lecture icon

Foredrag

Ib Michael er en anerkendt dansk forfatter med et omfattende og anmelderrost forfatterskab, der gør ham til en betydningsfuld figur i Danmarks litteraturverden. Han er ligeledes en eftertragtet foredragsholder, hvor han med sin dygtighed inden for sproget tager sine tilhørere med på en inspirerende rejse. Denne rejse kan lige så vel foregå i hans barndomsby Roskilde som langs kysterne ved Stillehavet. Ib Michael bruger sin realistiske fortællerstil til at vække deltagernes fantasi og opmærksomhed, hvilket gør hans foredrag til en oplevelse ud over det sædvanlige

Et foredrag med Ib Michael giver jer:

  • Indblik i forfatterskabet og hans forskellige værker.
  • En dybdegående fortolkning af romanen “Vilde Engle” og dens sammenfletning af personlige erindringer og fiktion
  • Unikke perspektiver på ungdomsoprøret, kulturelle omvæltninger og tidsånden fra 1950’erne til 1970’erne, fortalt med anekdoter og personlige oplevelser

Fortællinger uden grænser

Ib Michael Rasmussen, født den 17. januar 1945, er en fremtrædende dansk skønlitterær forfatter. Hans litterære fokus strækker sig primært ud over Danmarks og Europas grænser, med særlig interesse for Oceanien og Sydamerika. Hans forfatterskab bærer tydeligt præg af den sydamerikanske magiske realisme.

I sin banebrydende roman “Kilroy, Kilroy” væver han komplekse elementer som Anden Verdenskrig, amnesi, “Kilroy was here”, Tibet’s frihedskamp, kønsroller, samt tidslige og geografiske spring sammen i en sammenhængende og medrivende fortælling, der kulminerer i en uforglemmelig klimaks.

Siden sin debut i 1970 med “En hidtil uset drøm om skibe” har Ib Michael udgivet en imponerende række af romaner, noveller, digte, børnebøger, rejsebøger og dagbøger, alle inspireret af hans barndom og vidtrækkende rejseerfaringer.

Book Ib Michael og oplev en fascinerende fortæller i et medrivende foredrag. Ib Michaels foredrag bygger på de samme oplevelser, der har formet hans omfattende litterære værk.

Se foredrag med Ib Michael
Ib Michael foredrag

Foredrag om ungdomsoprøret 68

Ungdomsoprøret set gennem Ib Michaels romantrilogi Blå bror, Sorte huller, Vilde engle. Foredraget former sig som en fortælling med indlagte tekstnedslag. Ud af 50’erne (Blå bror) ind i 60’erne (Sorte huller) op til 70’erne (Vilde engle). Der fortælles anekdoter om tiden, langt de fleste selvoplevede, med Ib Michael som rorgænger. Bob Dylan sagde det var en UFO, der landede. De færreste nåede at se den, og dem, der så den, ville ikke kunne fortælle om den. Ib Michael var der!

Ib Michael foredrag

Vilde engle

Dette foredrag bygger på den roste roman ”Vilde Engle”, hvori Ib Michael beretter om den skæbnesvangre dag i Thailand, hvor tsunamien ramte de asiatiske kyster. ”Vilde Engle” er den sidste bog i trilogien, der også omfatter “Blå Bror” og “Sorte Huller”. I ”Vilde Engle” møder vi fortælleren, som har brudt alle broer til Danmark, og som efter tsunamien ser sit snit til at bytte sin identitet med en omkommet amerikaner, oplever en hed affære med en skøn kvinde, som ikke fortæller ham alt, hvad hun ved. Vi hører om da han oprettede partisangruppen – Den Gyldne Sols Partisaner, bortførte nøgne elverpiger fra Thy-lejren og kyllede tomater efter The Rolling Stones og en lang række andre ting. Fortællingen er en blanding af Ib Michaels egne oplevelser under tsunamien og fiktionens penselstrøg. Også i dette foredrag fortryller Ib Michael og anvender sin sproglige og fiktive styrke til at give deltagerne en ny tilgang til verden.

Ib Michael foredrag

Sorte huller

Ib Michael fører i foredraget deltagerne med tilbage til tressernes København. Der er Dylan på pladespilleren, der er eufori og glade fornemmelser af at kunne alt, der er løgne og fortielser og bag ved alt en dyb fortvivlelse. Hør Ib Michael, der som ingen anden kan tegne et overbevisende og foruroligende billede af ungdomskulturen i tresserne, ikke mindst stofferne og musikken, i dette “syrede” foredrag, hvor grænserne mellem fantasi og erindring er flydende.

Ib Michael foredrag

Blå bror

Med værket ”Blå Bror” tager Ib Michael læseren/deltageren tilbage til ungdommen og til 1960’ernes Roskilde. En tid med livslyst, stoffer, piger, viden og alt, hvad der udfordrer en ung mands nysgerrighed. En god, men ikke uproblematisk periode. Ib Michael skildrer i dette foredrag med følsomhed, indlevelse, humor og vanvittige vikler livet og de såkaldte glade tressere. Med en sproglig styrke, som er de færreste forundt bliver deltagerne med garanti en stor oplevelse rigere.

Ib Michael foredrag

Grill

Med dette foredrag fortæller Ib Michael om sin samfundskritiske roman “Grill”, Romanen omhandler lyskunstneren Grill som bor i København, hvor hun opfører sine værker på byens tage. Hun møder pigen René, som fortæller om et fantastisk kærlighedseventyr, som hun har oplevet med en dansk-arabisk mand i Yemen. De to bliver gode venner. Da de opdager, at manden fra Yemen er blevet en del af Irak-krigen og tilmed taget som gidsel, går det op for Grill, at hun også kender manden.

Ib Michael kombinerer på fremragende vis Danmarks deltagelse i Irak-krigen og den danske udlændingepolitik. Ikke kun som forfatter, men også som foredragsholder.

Ib Michael foredrag

Liv og Rejser

Ib Michael fortæller i dette foredrag om livet og rejserne bag den anmelderroste Vanille-trilogi og rejsen til Papa Viggos ø i Stillehavet med Nordkaperen. Han trækker fortællingen tilbage til barndommen og den polioramte søster, kendt fra Vanillepigen. Han skildrer sin opvækst i Roskilde, slægtens historie, teenageårene og de første vingeslag hjemmefra. Ib Michael fletter i dette populære foredrag fiktionens tråde sammen med virkelighedens oplevelser, og beretter frit fra hjertet uden andre virkemidler end vid, indsigt og en fabelagtig sans for at fortælle en historie.

Referencer

Forespørg på Ib Michael

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99