Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Jacob Birkler

Filosof, forfatter, debattør, med interesse i sundhedssektorens etik. Tidligere formand for Etisk Råd.

Jacob Birkler

Foredrag om sundhedssektorens etik: Omsorg, værdighed og dilemmaer

Uforpligtende forespørgsel på Jacob Birkler

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Jacob

Lecture icon

Foredrag

Jacob Birkler er en dansk filosof, forfatter, debattør og foredragsholder. Han har været medlem af Det Etiske Råd siden 2010, og blev året efter formand for rådet frem til 2016. Efter sin tid som formand fik han Ældrerådenes hæderspris som anerkendelse for sit bidrag. Jacob har en cand.mag. i filosofi og psykologi fra Aarhus Universitet (2000), samt en ph.d. i medicinsk etik fra Syddansk Universitet (2009).

Jacob har i sin karriere fokuseret på etik og filosofi inden for den sundhedsfaglige praksis. Derudover har han været lektor på diverse sundhedsuddannelser samt skrevet bøger og artikler med etik som omdrejningspunkt. Jacob fremstår også ofte i de danske medier, radio- og tv-programmer som debattør.

Han har deltaget i adskillige bestyrelser og repræsentantskaber med det formål at fremme etisk diskurs. Hans dybtgående ekspertise og evne til at engagere sit publikum har gjort ham til en anerkendt skikkelse inden for etik området, samt en værdifuld ressource for fagfolk, der søger rådgivning om etiske udfordringer. Han er en eftertragtet foredragsholder, der formår at formidle komplekst stof på en letforståelig måde.

Se foredrag med Jacob Birkler
Foredrag Jacob Birkler

Omsorg. Et foredrag om omsorgens værdi i plejesektoren

I dette foredrag fokuserer Jacob Birkler på betydningen af omsorg i plejesektoren. Uanset om man er sygeplejerskestuderende, erfaren sygeplejerske eller arbejder inden for plejesektoren, vil dette foredrag give en dybere forståelse af omsorgens rolle og vitale funktion – En anerkendelse af alle de fagfolk, der dagligt kæmper for at implementere omsorg og pleje i deres arbejde

I foredraget vil Jacob præsentere en systematisk gennemgang af omsorgens betydning og praksis, som vil blive illustreret ved hjælp af konkrete eksempler og scenarier, der er relevante for alle inden for plejesektoren. Foredraget fokuserer på, hvordan omsorgsaspektet udspringer af det arbejde og de specifikke opgaver, der udelukkende udføres inden for plejesektoren.

Uanset om I arbejder som sygeplejerske, sosu-assistent, sundhedshjælper eller på anden vis er involveret i plejesektoren, vil dette foredrag give jer værdifulde perspektiver og inspiration til at styrke omsorgen og plejen i jeres daglige arbejde.

Foredrag Jacob Birkler

Etik i Ældreplejen - Værdighed og Dilemmaer

Etik i Ældreplejen – Værdighed og Dilemmaer

Dette foredrag sætter fokus på den etiske dimension i ældreplejen. Jacob Birkler undersøger, hvordan vi plejer og behandler vores ældre medborgere, samt hvordan vi kan møde dem på en værdig måde. Foredraget kortlægger de mange etiske spørgsmål og dilemmaer, der opstår i ældreplejen.

Ved hjælp af en række konkrete eksempler præsenteres deltagerne for situationer, hvor etikken bliver tydelig, og der gives håndgribelige værktøjer til at navigere i de uundgåelige etiske dilemmaer. Foredraget henvender sig til studerende og fagprofessionelle inden for omsorgsfagene, der dagligt møder ældre borgere i både primær og sekundær sundhedssektor.

Foredrag Jacob Birkler

Etik

Jacob Birkler vil i dette foredrag præsentere en lettilgængelig gennemgang af etikkens helt centrale begreber, teorier, værdier og dilemmaer. Ved hjælp af eksempler belyser foredraget de vigtigste etiske problemstillinger, som sundhedsprofessionelle står over for i deres daglige arbejde. Jacob undersøger, hvad der er udfordrende, og ikke mindst – hvordan det er udfordrende.

Foredraget kommer omkring etisk teori, etisk refleksion, etisk ansvarlighed og professionsetik. Derudover præsenterer foredraget forskellige værktøjer til at reflektere over etiske problemstillinger, og udfordrer deltagerne til at reflektere over grundværdier og professionsetik, når de støder på dilemmaer i sundhedsvæsenet. Deltagerne vil opnå en dybere forståelse af etiske overvejelser, og få værktøjer til at navigere i komplekse etiske situationer i deres professionelle arbejde.

Målgruppen for foredraget er ansatte i sundhedsfaglige grunduddannelser, sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, diætister, jordemødre, bioanalytikere, radiografer, læger og en lang række andre sundhedsprofessionelle.

Foredraget kan tilpasses, så forskellige aspekter vægtes forskelligt.

Referencer

Forespørg på Jacob Birkler

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99