Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Torben Sangild

Foredrag om blandt andet konspirationsteorier, kritisk tænkning og kunst

Torben Sangild

Kulturforsker, ph.d. og forfatter

Uforpligtende forespørgsel på Torben Sangild

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Torben

Lecture icon

Foredrag

Torben Sangild er tidligere kulturforsker på Københavns Universitet, nu skribent på Zetland, radio- og podcastvært og freelancer inden for en bred vifte af emner.

Han laver programmerne Comedy-kontoret på Radio4 (sammen med Anders Fjelsted) og Et åbent sind? på Heartbeats (sammen med Morten Elsøe) og anmelder kunst på Kunsten.nu.

Han er forfatter til en lang række bøger og artikler om kultur, kunst, musik, psykologi, filosofi, komik og samfund.

Se foredrag med Torben Sangild
Torben Sangild foredrag

Konspirationsteorier

Vi lever i en tid, hvor konspirationsteorier florerer mere end nogensinde. Fra 9/11 til corona, fra månelandingen til flad jord. Konspirationsteorier er vidt forskellige, men de har samtidig nogle væsentlige fællestræk.

I dette foredrag fortæller Torben Sangild om, hvad konspirationsteorier er, hvorfor nogle tror på dem, hvilke fejlslutninger de begår og hvorfor det er et demokratisk problem. Og om hvordan man kan tage dialogen med en konspirationsteoretiker.

Torben Sangild foredrag

Kritisk tænkning (sammen med Morten Elsøe)

Vi lever i misinformationens tidsalder. Fake news, propaganda, konspirationsteorier og pseudovidenskab omgiver os. Hvordan skal man navigere i denne uoverskuelige informationsstrøm, fuld af tankefælder og manipulation?

Det bedste redskab, vi har, er kritisk tænkning. Torben Sangild og Morten Elsøe fortæller på underholdende vis om kritisk tænkning i dette foredrag, og også om, hvorfor det er så krævende, selvom alle kan lære det.

Torben Sangild foredrag

Humor, jokes og hvordan man bruger dem (sammen med Anders Fjelsted)

Komiker Anders Fjelsted og comedy-ekspert Torben Sangild gennemgår i dette foredrag nogle af de vigtigste former for jokes med tips til, hvordan man kan bruge dem på arbejdet eller i hverdagen.

Med afsæt i deres standupskole på Comedy Zoo og det ugentlige radioprogram Comedy-kontoret på Radio4 gennemgår de teknikker som Bait-and-switch, observationskomik og anekdotefortælling og krydrer det med en perlerække af eksempler, især hentet fra standup-comedy.

Dette findes også i en udvidet workshop-version, som varer 4 timer og er fuld af øjeåbende gør-det-selv-øvelser.

Torben Sangild foredrag

Det irrationelle menneske

Vi er ikke så rationelle, som vi tror. Vores hjerne falder hele tiden i de tankefælder, der lægges ud for os, hvad enten det er med vilje (manipulation) eller ej. Dette foredrag kigger på en række tankefælder og spøjse mekanismer i vores begrænsede måde at tænke på.

Det er ind imellem komisk, men der ligger en dybere mening bag: Hvis vi bliver bevidste om disse mekanismer, er vi sværere at manipulere og bliver bedre til at træffe fornuftige valg i livet, hvad enten det handler om at købe tandpasta, forstå videnskabelige påstande eller vurdere konspirationsteoretiske udsagn.

Torben Sangild foredrag

Hvad kunsten kan

Billedkunst har ingen klar nytte. Alligevel har den overlevet i hundredevis af år og befolker museer, gallerier, arbejdspladser og private hjem. Hvad er den kan?

I forlængelse af sin bog Objektiv sensibilitet går Torben Sangild på vandring i emner som skønhed og grimhed, hvordan vi sanser kunst, hvordan et kunstværk udtrykker følelser, hvordan kunst vækker til eftertanke, hvordan kunst bruger humor hvorfor kunsten er mærkelig og hvordan kunsten kan bearbejde det forfærdelige. Svarene er ind imellem både overraskende og provokerende. Undervejs viser han smukke, grimme, sjove og ubehagelige eksempler fra kunstens mangfoldige verden.

Torben Sangild foredrag

Empati – uundværligt og problematisk

Empati er en uhyre vigtig ressource mennesker imellem. Den er af afgørende eksistentiel betydning i mange sammenhænge. Men modsat hvad mange tror, skaber den flere problemer end den løser på et større, samfundsmæssigt plan.

I dette foredrag gennemgår Torben Sangild hvad empati kan og ikke kan og stiller en række svære spørgsmål til grænserne for vores empati.

Foredraget kan også bestilles som en workshop-version med en masse empati-øvelser, der ikke kun handler om at træne empati, men lige så meget om at udfordre og problematisere den.

Referencer

Forespørg på Torben Sangild

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99