Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Torben Sangild

Foredrag om blandt andet konspirationsteorier, kritisk tænkning og kunst

Torben Sangild

Kulturforsker, ph.d., og forfatter med en bred vifte af interesser fra musik til naturvidenskab og fra kunst til hjerneforskning. Udforsker menneskets forståelse og indflydelse på verden.

Uforpligtende forespørgsel på Torben Sangild

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Torben

Lecture icon

Foredrag

Torben Sangilds foredrag lover indsigt, inspiration og en dybere forståelse af, hvad det vil sige at være menneske i en stadigt mere teknologisk og følelsesladet verden. Med en unik blanding af nysgerrighed, viden og humor udforsker han, hvordan vi tænker, føler og udtrykker os. Fra dybdegående neurologi og psykologi til hverdagslivets følelsesmæssige nuancer, leverer Sangild en tankevækkende og underholdende oplevelse.

Et foredrag med Torben Sangild giver jer:

  • Indblik i hvordan AI-teknologier som Midjourney og ChatGPT ændrer kreativitet
  • Forståelse for følelsernes rolle og indvirkning på vores liv
  • Perspektiver på magtens psykologi og dens effekt i forskellige relationer

Tværfaglig nysgerrighed

Torben Sangild er en mand med mange interesser og vidensfelter, fra musik til naturvidenskab, fra filosofi til standup-comedy, fra kunst til hjerneforskning og psykologi. Omdrejningspunktet er en interesse for, hvordan mennesker tænker, føler, forstår (og misforstår) verden, udtrykker sig og påvirker hinanden. Han opsøger jævnligt nye vidensområder med en nørdet nysgerrighed og en evne til at gøre det interessant for andre. Han går følsomt og indlevende til videnskabelige emner og vidende til følelser.

Han er skribent på Zetland, hvor han skriver om blandt andet psykologiske, sociologiske og videnskabelige emner, men også om satire og debatstof. Han er radiovært på “Comedy-kontoret” på Radio4 sammen med Anders Fjelsted og podcastvært på podcasten “Et åbent sind?” på Heartbeats sammen med Morten Elsøe og vært på kultursamtaleprogrammet “Notesbogen” på Radio4.

Torben er oprindeligt akademiker, uddannet i filosofi og Moderne Kultur og var kulturforsker og underviser på Københavns Universitet i en årrække, hvor han forskede i kunst, æstetik, elektronisk musik og radiojingler. Han har siden bl.a. været kunst- og tv-anmelder på Politiken, fagbogsanmelder på P1, filosofianmelder på Jyllands-Posten og musikanmelder flere steder. På Radio24syv var han vært på vidensprogrammet Wiki-værkstedet.

Book Torben Sangild til et oplysende og underholdende foredrag, blandt andet om kritisk tænkning og kunst.

Se foredrag med Torben Sangild
Torben Sangild Foredrag

AI i billeder og tekst

Nye AI-tjenester som Midjourney og ChatGPT er ved at ændre vores billed- og tekstverden. Nu har almindelige mennesker mulighed for at skabe fantastiske billeder og avancerede tekster ved hjælp af kunstig intelligens. Torben Sangild demonstrerer med friske eksempler, hvordan man gør, fortæller hvad der ligger bag og diskuterer, hvordan vi kreative mennesker skal forholde os til det.

Man kan også bestille et foredrag, hvor han går i dybden med enten tekst eller billede

Torben Sangild Foredrag

De herlige og forbandede følelser

Følelser er noget af det mest fantastiske, som er med til at give farve til vores liv og relationer. De er også noget af det mest irriterende, der får os til at handle helt anderledes end vi måske burde. Torben Sangild gennemgår med systematisk viden og fascinerende og rørende beretninger, følelsernes neurologi, psykologi og hverdagsliv.

Man kan også bestille foredrag med vægten på bestemte følelser, såsom skam, misundelse, kærlighed eller vrede.

Torben Sangild Foredrag

Magtens psykologi

Når mennesker får tildelt magt, påvirker det dem i ofte uhensigtsmæssige retninger, med mindre de er opmærksomme på de mekanismer. De mange sager om MeToo og tyrannisk ledelse, vi ser i disse år, er delvist et udslag af magtens psykologi. Men magt er noget, der er på spil i alle relationer, og vi bør derfor alle sammen være bevidste om, hvordan den fungerer. Så hvordan kan vi forstå magt i al dets kompleksitet og forvalte den bedre?

Torben Sangild Foredrag

Konspirationsteorier

Vi lever i en tid, hvor konspirationsteorier florerer mere end nogensinde. Fra 9/11 til corona, fra månelandingen til flad jord. Konspirationsteorier er vidt forskellige, men de har samtidig nogle væsentlige fællestræk.

I dette foredrag fortæller Torben Sangild om, hvad konspirationsteorier er, hvorfor nogle tror på dem, hvilke fejlslutninger de begår og hvorfor det er et demokratisk problem. Og om hvordan man kan tage dialogen med en konspirationsteoretiker.

Torben Sangild Foredrag

Kritisk tænkning (sammen med Morten Elsøe)

Vi lever i misinformationens tidsalder. Fake news, propaganda, konspirationsteorier og pseudovidenskab omgiver os. Hvordan skal man navigere i denne uoverskuelige informationsstrøm, fuld af tankefælder og manipulation?

Det bedste redskab, vi har, er kritisk tænkning. Torben Sangild og Morten Elsøe fortæller på underholdende vis om kritisk tænkning i dette foredrag, og også om, hvorfor det er så krævende, selvom alle kan lære det.

Torben Sangild Foredrag

Humor, jokes og hvordan man bruger dem - sammen med Anders Fjelsted

Komiker Anders Fjelsted og comedy-ekspert Torben Sangild gennemgår i dette foredrag nogle af de vigtigste former for jokes med tips til, hvordan man kan bruge dem på arbejdet eller i hverdagen.

Med afsæt i deres standupskole på Comedy Zoo og det ugentlige radioprogram Comedy-kontoret på Radio4 gennemgår de teknikker som Bait-and-switch, observationskomik og anekdotefortælling og krydrer det med en perlerække af eksempler, især hentet fra standup-comedy.

Dette findes også i en udvidet workshop-version, som varer 4 timer og er fuld af øjeåbende gør-det-selv-øvelser.

Torben Sangild Foredrag

Det irrationelle menneske

Vi er ikke så rationelle, som vi tror. Vores hjerne falder hele tiden i de tankefælder, der lægges ud for os, hvad enten det er med vilje (manipulation) eller ej. Dette foredrag kigger på en række tankefælder og spøjse mekanismer i vores begrænsede måde at tænke på.

Det er ind imellem komisk, men der ligger en dybere mening bag: Hvis vi bliver bevidste om disse mekanismer, er vi sværere at manipulere og bliver bedre til at træffe fornuftige valg i livet, hvad enten det handler om at købe tandpasta, forstå videnskabelige påstande eller vurdere konspirationsteoretiske udsagn.

Torben Sangild Foredrag

Hvad kunsten kan

Billedkunst har ingen klar nytte. Alligevel har den overlevet i hundredevis af år og befolker museer, gallerier, arbejdspladser og private hjem. Hvad er den kan?

I forlængelse af sin bog Objektiv sensibilitet går Torben Sangild på vandring i emner som skønhed og grimhed, hvordan vi sanser kunst, hvordan et kunstværk udtrykker følelser, hvordan kunst vækker til eftertanke, hvordan kunst bruger humor hvorfor kunsten er mærkelig og hvordan kunsten kan bearbejde det forfærdelige. Svarene er ind imellem både overraskende og provokerende. Undervejs viser han smukke, grimme, sjove og ubehagelige eksempler fra kunstens mangfoldige verden.

Torben Sangild Foredrag

Empati – uundværligt og problematisk

Empati er en uhyre vigtig ressource mennesker imellem. Den er af afgørende eksistentiel betydning i mange sammenhænge. Men modsat hvad mange tror, skaber den flere problemer end den løser på et større, samfundsmæssigt plan.

I dette foredrag gennemgår Torben Sangild hvad empati kan og ikke kan og stiller en række svære spørgsmål til grænserne for vores empati.

Foredraget kan også bestilles som en workshop-version med en masse empati-øvelser, der ikke kun handler om at træne empati, men lige så meget om at udfordre og problematisere den.

Referencer

Forespørg på Torben Sangild

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99