Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Kristian Leth

Håbets horisont: Vejen til fremsyn og fremdrift

Kristian Leth

Multitalentfuld forfatter og musiker, der med sin debattørhat på, udforsker og udfordrer samfundets normer.

5 ud af 5 stjerner

Fremragende. Hverken mere eller mindre. Inspirerende og veloplagt Kristian Leth foredrag. Vi kunne have lyttet til Kristian i timevis

Jens Arnborg - Discovery Media Denmark Se alle referencer

Et foredrag med Kristian Leth giver jer:

  • Strategier for at overvinde pessimisme og omfavne en lys fremtid
  • Indblik i livet uden sikkerhedsnet og læren fra amerikansk kultur
  • Praktiske metoder til at omsætte kreativitet til tangible resultater
Uforpligtende forespørgsel på Kristian Leth

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Kristian

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Kristian Leths inspirerende foredrag udforsker temaer som public service, kreativitet, skabelsesprocessen og ideudvikling. Med et dybt indblik i både sit forfatterskab og det musikalske univers, deler han sine erfaringer og tanker om kunstnerisk udtryk og innovation. 

Et foredrag med Kristian Leth giver jer:

  • Strategier for at overvinde pessimisme og omfavne en lys fremtid
  • Indblik i livet uden sikkerhedsnet og læren fra amerikansk kultur
  • Praktiske metoder til at omsætte kreativitet til tangible resultater

Mellem scener og sider

Kristian Leth er forfatter og musiker. Han er uddannet fra Forfatterskolen i 2002 og debuterede med digtsamlingen ”Land” i 2002. Kristian er forsanger i The William Blakes, producer for Oh Land, Pernille Rosendahl, L.I.G.A. og Søren Huss og DMA-vindende musiker. I 2014 vandt han bl.a. verdens største radiopris Prix Italia samt DRs Sprogpris for sin serie om Wagners Ring

Kristian Leth foredrag handler om public service, kreativitet, skabelsesprocessen og ideudvikling, og han har bl.a. holdt foredrag for Region Nordjylland, Aarhus Universitet, Danmarks Radios chefkonference, Roskilde Festival, Rytmisk Musikkonservatorium, Dansk musiklærerforening og mange flere.

Udover at lave musikradio, dokumentarer, aktualitetsprogrammer og talkshows for P1, P2, P3, P6, Radio 24syv og Radio Klassisk har Kristian også medvirket i film som ”Min søsters børn i Ægypten”, ”Midsommer” og ”Små ulykker”.

Book Kristian Leth til et inspirerende foredrag, hvor han udforsker emner som kreativitet, åndelighed og innovation.

Se foredrag med Kristian Leth
Kristian Leth Foredrag

Verdens vigtigste bog - Kristian Leth om Bibelen

I podcastet Bibelen Leth fortalt på P1 gennemgår Kristian Leth bibelen og dens betydning. I dette foredrag fortæller han hvorfor bibelen er verdens vigtigste bog, og forklarer hvordan den påvirker os alle sammen, vores dagligdag, vores omgivelser og vores forståelse af os selv i verden.

Via nedslag i og genfortællinger af en række historier fra bibelen bliver alt fra missioneren og fundamentalisme til universalisme og – ja – selv ateisme forklaret som videreudviklinger af tendenser i kristendommen med rod i bibelen.

Samtidig trækkes der tråde tilbage til det, der kom før, sådan at vi forstår hvor radikale vores almene, overleverede ideer i virkeligheden er. Hvordan forstår man bibelen og kristendommen i en større, menneskelig kontekst? Hvad er det for et øjeblik i menneskehedens historie, vi lever i? Og hvor er vi på vej hen efter at bibelen måske ikke fylder lige så meget, som den har gjort før?

Foredraget er respektfuldt og udogmatisk, men udfordrer både troende og ateister til at revurdere deres egen forståelse af den cirka 2000 år gamle samling tekster, der har lagt grundlaget for den kultur og det samfund, vi lever i i dag.

Kristian Leth foredrag

Håb - Et forsvar for fremtiden

Dette Kristian Leth foredrag er et helhjertet forsvar for håbet og en veldokumenteret afvisning af den dommedag, medierne fortæller os er på vej. Baseret på Leths bog af samme navn, er foredraget underbygget igennem masser af data og interviews med internationale videnskabsmænd og eksperter, som sagligt argumenterer for, at vi skal mane frygten i jorden. Kristian Leth forklarer hvorfor vi egentlig burde være mere optimistiske nu, i denne tid, end nogensinde før.

Vi mennesker har altid forudsagt verdens nært forestående undergang. I dag fylder klima, terror og pandemier aviser og tv og hjemmesider, og alle har hver deres take på, hvordan verden snart ender eller i det mindste undergår katastrofale forandringer. Det er blevet umoderne at håbe og tro på, at det kan være anderledes. Optimisme er naivt. Det er uncool at være entusiastisk, når det kommer til fremtiden.

Men hvorfor er det sådan? Hvorfor har vi mennesker altid frygtet fremtiden? Og er det egentlig mere velbegrundet i dag end tidligere? Eller mindre? Og hvad gør det ved os som mennesker, at have frygten som grundtone i livet?

Kristian Leth foredrag

Historien om det hele - et foredrag om videnskab, magi og tro

“Kan man være et moderne oplyst menneske og samtidig tro på magi, guder og alt det, vi ikke kan bevise?”
Dette Kristian Leth foredrag er fyldt med fortællinger om magi, tro, videnskabens historie og alt det, vi går rundt og tror, vi ved. En narrativ rejse tilbage til lang tid før vores histories begyndelse. Til dengang mennesket som vi kender det opstod, og samtidig en overraskende gengivelse af det overnaturliges oprindelse.
Historien om det hele’ er titlen på den bog, der i 2016 gav anledning til en – i Danmark – sjælden diskussion af videnskabens begrænsninger og troens validitet. Bogen er skrevet af Kristian Leth og evolutionsbiolog Eske Willerslev, og den strøg ind på førstepladsen på Bestsellerlisten og blev på top 10 i over et halvt år.

Bogen indeholder både Willerslevs fortællinger om videnskabens store mørke pletter og egne oplevelser med ritualer samt Kristian Leths fortællinger om videnskabens historie og virkelig oplevet magi i Haitis voodoo-besættelser, i Papua Ny Guineas regnskov og midt ude i Grib Skov.
Litteratursiden skrev at bogen er “et lidenskabeligt forsvar for et åbent og rummeligt verdenssyn, hvor magi og videnskab eksisterer side om side.”

Kristian Leth foredrag

Den kreative proces - håndgribelige teknikker og myte-aflivning

Kristian Leth har på ca. 10 år udgivet 8 plader og 3 bøger, produceret et utal af radioprogrammer og TV-programmer, skrevet operaer og artikler, produceret og skrevet hits for Oh Land, Søren Huss, Pernille Rosendahl og mange andre. Han har undervist på Musik-konservatorier, udviklet computerspil og lavet interaktiv underholdning. Han er gift og har tre børn, det første fik han, da han var 23.
Men hvordan omsætter man kreativitet til output? Hvordan overlever man alle myterne omkring, hvor indviklet og magisk det er at være kreativ? Hvordan får man omsat sine ideer til noget reelt? Hvordan manifesterer man det, man gerne vil i denne verden?

I dette Kristian Leth foredrag deler han sine erfaringer, sine oplevelser i mange kreative situationer med store kunstnere og giver konkrete værktøjer og teknikker – der virker.

Referencer

Fremragende. Hverken mere eller mindre. Inspirerende og veloplagt Kristian Leth foredrag. Vi kunne have lyttet til Kristian i timevis

Jens Arnborg

Discovery Media Denmark

Det var fint struktureret og god plads til dialog med tilhørerne

Kirsten Thomsen

Jungshoved kirkes menighedsråd

"Det var virkeligt godt at Kristian fik spurgt ind til hvad vi efterspurgte i et foredrag fra ham, så han i vores tilfælde kunne vinkle det mere til de unge. Dette fungerede rigtig godt, og gav anledning til rigtig mange spørgsmål og en god dialog mellem publikum og ham selv. Det kan selvfølgelig både have fordel og ulemper ved powerpoint eller billeder, men jeg kunne personligt godt have tænkt mig at have haft lidt at se på, især da han mange gange i løbet af foredraget snakkede tilbage til sin ungdom, og nævnte specifikke billeder, kunne det have været sjovt rent faktisk at se disse billeder. Alt i alt et virkeligt godt og spændende foredrag."

Joakim Villemoes

Silkeborg Højskoles elevforening

Enormt veloplagt og dygtig foredragsholder, som holder begge ben på jorden på trods af at have en viden som de færreste besidder

jens Rothmann

De 8 kirker - Vestfyn

Ikke andet end at han var fremragende - som en deltager sagde: Jeg er starstruck! Og som jeg selv sagde bagefter: Det er sjældent, at jeg kan huske SÅ mange pointer efter et foredrag.

Anette Jorsal

Sdr. Bjert Kirke

Super foredrag

Søren Petersen

Balle
Forespørg på Kristian Leth

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99
Kristian Leth
Kristian Leth

5 ud af 5 stjerner

Fremragende. Hverken mere eller mindre. Inspirerende og veloplagt Kristian Leth foredrag. Vi kunne have lyttet til Kristian i timevis

Jens Arnborg - Discovery Media Denmark Se alle referencer