Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Lasse Jensen

Skaber af historier: Indsigt fra film til forfatterskab

Thomas Nyhus Gyldendal

Lasse Jensen

Mediejournalist og skarp foredragsholder, der med sin erfaring og position som skribent for Information, giver dybdegående indblik i medieverdenen.

Uforpligtende forespørgsel på Lasse Jensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Lasse

Lecture icon

Foredrag

Lasse Jensen er både blevet kaldt “Dansk journalistiks grand old man” og “Pressens linjevogter”. Som Danmarks mest erfarne mediejournalist og fast skribent i dagbladet Information, tilbyder Lasses foredrag jer et unikt indblik i medier og journalistik.

Et foredrag med Lasse Jensen giver jer:

  • Et halvt århundredes rejse gennem dansk pressehistorie
  • Mediernes udvikling fra storhed til krise og nye udfordringer
  • Perspektiver på journalistikkens rolle i krigsreportage og teknologiens indflydelse

Fem årtier i journalistikkens tjeneste

Lasse Jensen var i 14 år producent, redaktør og vært på P1’s mediemagasin “Mennesker og medier”, og har mere end 50 års erfaring i dansk journalistik. Lasse har blandt andet dækket Vietnamkrigen, var USA-korrespondent for DR og har haft flere væsentlige chefstillinger. Bl.a. som chef for TV-Avisen, Souschef på TV2 Nyhederne og leder af DR-TV’s chefredaktion, hvor han var med til at starte DR 2. Han har desuden været selvstændig og har stået bag en lang række tv-programmer og dokumentarfilm, herunder de prisbelønnede film “Jesus Christ Airlines” om luftbroen til Biafra og Ole Roos’s portrætfilm om forfatteren Henrik Stangerup “At skrive eller dø”.

I 2017 udkom Lasse Jensens med den velanmeldte erindringsbog ”JOURNALIST”. Lasse Jensen har modtaget en række af prestigefyldte priser, herunder Publicistprisen, Berlingskes Journalistpris og tv-branchens ærespris “Otto”.

Som foredragsholder, såvel som ordstyrer og underviser er Lasse Jensen meget efterspurgt og kendt for at være skarp, vittig og velforberedt.

Book Lasse Jensen til et spændende foredrag om medier, dokumentarfilm og journalistik.

Se foredrag med Lasse Jensen
Lasse Jensen foredrag

Man skal prøve alt her i livet – undtagen at sidde stille

Med afsæt i sin bog “JOURNALIST” leverer Lasse Jensen en munter og farverig fortælling om et halvt århundrede i dansk presse. Fra Middelfart Venstreblad til magtens korridorer i DR og TV 2. Om journalistkikens danske historie, mediernes storhed og senere krise – en personlig beretning om et medieliv, hvor arbejdet var vigtigere end alt andet – og den pris, man betaler for det.

Lasse Jensen foredrag

Fra massemedier til en hel masse medier

Et tankevækkende og oplysende foredrag mediernes magt og senere afmagt, om de gamle mediers storhed og arrogance til nye mediers frækhed og udbredelse. Fra lokalpressen, de store dagblades æra, TV’s storhedstid til Fake News, Breaking News, Facebook, Snapchat og Google. En dramatisk og tragikomisk helikoptertur henover medielandskabet og mediehistorien.

Lasse Jensen foredrag

Krigen og katastrofens billeder og fortællinger

Med udgangspunkt i sin egen internationale dokumentarfilm om kirkernes luftbro til Biafra og sine egne oplevelser fra krige og katastrofer igennem en årrække, fortæller Lasse Jensen om, hvordan man ikke altid kan stole på billederne, hvordan enkelte krigsreportager kunne ændre historien – og hvordan teknologi og økonomi har forandret både journalistikken og krigene.

Lasse Jensen foredrag

Kan vi stole på det vi ser?

Hvorfor det vi ser kun er et lille udsnit af virkeligheden? I dette foredrag går Lasse Jensen helt tæt på tv-journalistikken og tv-medier, der går fra at være fra public-service til marked. Et højst aktuelt foredrag i disse tider, hvor fake news og mediekritik er på sit højeste

Lasse Jensen foredrag

Fra information til fascination

I dette oplysende foredrag tager Lasse Jensen afsæt i sine mange år som journalist og optegner den moderne journalistik, som den ser ud lige nu. Der er i foredraget særligt fokus på målgrupper og segmenter, der alle dage har været vigtigt, men især også nu i det digitaliserede medielandskab.

Referencer

Forespørg på Lasse Jensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99