Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Ole Henrik Hansen

Samtidens opvækstvilkår for vores yngste børn

Ole Henrik Hansen

Ole Henrik Hansen er professor ph.d. i småbørnspædagogik og forfatter. Nordisk forskning om de yngste børns opvækstvilkår.

Uforpligtende forespørgsel på Ole Henrik Hansen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Ole

Lecture icon

Foredrag

Ole Henrik Hansen er en anerkendt professor inden for småbørnspædagogik. Hans forskning fokuserer på de pædagogiske faktorer, der former de vigtige relationer både mellem voksne og børn, samt mellem børnene indbyrdes, i daginstitutioner. 

Et foredrag med Ole Henrik Hansen giver jer:

  • Indsigt i samtidens opvækstvilkår for vores yngste børn
  • Forståelse for betydningen af de pædagogiske faktorer i relationer mellem voksne og børn i daginstitutioner
  • Perspektiver på alternativer for forældre til at forme deres børns tidlige opvækst

En udfordring af den traditionelle småbørnspleje

Ole Henrik Hansen begyndte som pædagog, og har siden beskæftiget sig med forskning og i dag professor ved Jönköping University. Han er tilknytet til Stanford University, og er herudover senior fellow hos den konservative tænketank CEPOS – muligvis den første pædagog med sådan en titel.

Ole Henrik Hansen er kendt for at kommunikere klart og i øjenhøjde, også om det, “man” ikke ønsker at høre. Han har ofte rejst spørgsmålet omkring kvaliteten af danske dagtilbud.

Oles forskning har blotlagt en uoverensstemmelse mellem de ideelle forhold for småbørns udvikling, og virkeligheden i mange daginstitutioner.  Han foreslår på den baggrund, at give forældre større autonomi og kontrol over deres børns tidlige opvækst.

Ole Henrik Hansens foredrag kaster et nyt lys på, hvordan vi kan tilrettelægge fremtidens småbørnspleje og familiepolitik.

Se foredrag med Ole Henrik Hansen
Ole Henrik Hansen

Børnelivet i velfærdsstatens hænder

På baggrund af sin forskning og bog tager Ole Henrik Hansen i dette foredrag et grundigt kig på børnelivet i velfærdsstatens hænder.
Han udforsker og kritiserer han samtidens opvækstvilkår for vores yngste børn,

Foredraget er baseret på Oles forskningsbaserede debatbog “Børnelivet i velfærdsstatens hænder – En kritik af samtidens opvækstvilkår for vores yngste børn” (2024).

Ole Henrik Hansen dykker ned i betydningen af nærværende og opmærksomme voksne i børnenes liv og udforsker, hvordan dette påvirker barnets udvikling af social kognition, sprog, empati og selvværd på både kort og lang sigt. I den sammenhæng kan man ikke undgå også at rette fokus på den aktuelle kvalitet i danske dagtilbud og dens udfordringer ved at imødekomme børnenes behov.

Ole Henrik Hansen undersøger, hvordan forældrene kan generobre muligheden for at være den konstante, nærværende voksen i barnets liv og skabe trygge relationer derhjemme.

Dette foredrag bygger bro mellem forskningen om små børns udvikling, og de konkrete udfordringer i danske dagtilbud.

Referencer

Forespørg på Ole Henrik Hansen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99