Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Steen Nepper Larsen

Spændende foredrag om pædagogik, sociologi og samfund.

Steen Nepper Larsen

Lektor og forfatter med passion for dannelsestænkning og dens essens i pædagogik. Inspirerer gennem foredrag til refleksion og udvikling.

Uforpligtende forespørgsel på Steen Nepper Larsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Steen

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Steen Nepper Larsens foredrag er en dybtgående og tankevækkende rejse gennem pædagogikkens idéhistorie og samtidens udfordringer. Som lektor ved Danmarks Pædagogiske Universitet er Steen en autoritet inden for området. I foredraget udfordrer Steen den gængse opfattelse af dannelse og pædagogik i en tid præget af konkurrencestatens paradigme.

Et foredrag med Steen Nepper Larsen giver jer:

  • En dybdegående forståelse af dannelsestænkningens betydning for pædagogisk arbejde
  • Indsigt i hjernens plastiske natur og dens sociale og individuelle formbarhed
  • Kritisk perspektiv på samtidens positivitetsdrevne begreber og deres indvirkning på samfundet

Dialog om uddannelse, pædagogik og samfund

Steen Nepper Larsen har igennem flere år været en markant stemme i debatten om bl.a. konkurrencestaten, dannelsesbegrebet, læring og pædagogik. Til daglig er han lektor ved Danmarks Pædagogiske Universitet og cand.mag. i historie og samfundsfag fra RUC.

Foruden sin tid som højskolelærer på Krogerup Højskole, hvor han underviste i retorik, sociologi, filosofi og idræt, er han også tilknyttet Information og Dansk pædagogisk Tidsskrift som anmelder. Derudover er Steen  redaktør og forfatter til en række bøger,  “AT VILLE NOGET MED NOGEN” . I bogen argumenterer Steen for, at dannelsestænkningen danner en vital ramme for det pædagogiske arbejde og inviterer læseren på en tour de force gennem pædagogikkens idéhistorie.

Book Steen Nepper Larsen til et spændende foredrag om eget forfatterskab, og bliv klogere på pædagogik, sociologi og samfund.

Se foredrag med Steen Nepper Larsen
Steen Nepper Larsen foredrag

At ville noget med nogen.

I dette foredrag argumenterer Steen Nepper Larsen for, at dannelsestænkningen danner en vital ramme for det pædagogiske arbejde.
Dannelse er kritikkens forudsætning – og kritikken rummer muligheden for, at selvstændige borgere og pædagogiske aktører kan nytænke samfundets uddannelsesinstitutioner og erhverve sig et større og friere udsyn.
Men dannelsen er kommet under pres, og pædagogikken underlægges konkurrencestatens paradigme om livslang læring og kravet om indholdsløs omstillingsparathed. Resultatet risikerer at blive til en ensretning, kortåndethed og bevidstløs reproduktion – mere af det samme.

I dette foredrag inviterer Steen Nepper Larsen deltagerne på en tour de force gennem læringens idéhistorie og lægger en kritisk diagnostik ned over samtiden, hvor et ideologisk bestemt læringsregime forsøger at henvise pædagogikken og dannelsen til at indtage de bagerste sæder i bussen. Foredraget henvender sig til alle, der beskæftiger sig med at danne og uddanne mennesker og som har en holdning til hvilken retning vi bevæger vores samfund i.

Steen Nepper Larsen foredrag

Menneskets plastiske hjerne - gådefuld og genstand for store forventninger.

Vi står på tærsklen til den plastiske hjernes æra. Hjernescanninger viser os, at hjerner også er socialt og individuelt formbare, de er livslangt foranderlige og overraskende plastiske.
Begrebet ’den sociale hjerne’ har holdt flyttedag – neurovidenskaben har lært noget af sine kritikere. For 10-20 år siden tjente det blot som eksplicit modstandsbegreb, som skulle demonstrere den naturvidenskabelige blindhed, stakåndethed og reduktionisme; men nu gør neurovidenskaben begrebet om den plastiske hjerne så rummeligt og indbydende, at alle mulige ikke-naturvidenskabeligt funderede eller skolede forskere og lægmænd drages med i dette åbne paradigme, der tilføjes et dynamisk, men frem for alt biologisk underlag.

For hvorfor tror nogle neurovidenskabelige forskere, at sandheden om mennesket nødvendigvis skal søges inde i hjernen, og er der grænser for hjernes plasticitet?

Steen Nepper Larsen foredrag

Pas på ja-hatten

Vi indhylles i enorme mængder af positive ord og begreber. De er skabt til at fremme dynamik og fremdrift, men gør lige det modsatte, mener lektor Steen Nepper Larsen.
Empowerment’, ’værdier’, ’evaluering’, ’win-win’, ’branding’, ’entreprenørskab’, ’team-spirit’, ’positiv psykologi, ’profilering’…
Vi kender ordene, for vi har hørt dem mange gange før. Ord, som går deres sejrsgang gennem videnssamfundet og tegner en tid. Ord, som får en betydning, fordi de kommer sammen med magten og kan rykke organisationer og skabe nye kulturer. De smager af handelshøjskole, Kommunernes Landsforening og New Public Management, og det kan være en af grundene til, at disse ord splitter befolkningen og de samfundsvidenskabelige forskere i for og imod. Der er dem, som tror på ordene og bruger dem flittigt. Og så er der dem, for hvem mange virksomheder og organisationers lidt for ivrige anvendelse af ordene til lidt for strategiske formål, har taget musikaliteten ud af dem.

Referencer

Steen Nepper Larsen, er en levende, vis og empatisk foredragsholder. Han mestrer at formidle meget svært pædagogisk stof, så alle kan forstå det, uden at gå på kompromis med hverken kvalitet eller budskab. Hvis vi havde flere dage om året med ham, ville selvledelsen, ikke mindst arbejdsglæden blandt et pædagogisk personale stige markant. Det har været en udsøgt fornøjelse for både mine kollegaer og jeg som pædagogisk leder.

Andreas Krogh Hjertholm

Myretuen
Forespørg på Steen Nepper Larsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99