Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Phie Ambo

Foredrag om kunst og film

Phie Ambo

Dokumentarist og foredragsholder

Uforpligtende forespørgsel på Phie Ambo

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Phie

Lecture icon

Foredrag

Phie Ambo er dokumentarist og laver primært dokumentarfilm i spillefilmslængde.

Siden hun vandt dokumentarfilmverdenens mest prestigefyldte pris, Joris Ivens Award, for sin film Family i 2001, har hun arbejdet med dokumentarfilm til et internationalt publikum.

Phie Ambo er pioner indenfor feltet kunst og videnskab og har gennem de sidste 10 år lavet sin ”Mind and Matter” trilogi, der består af filmene ”Mechanical Love”, ”Free the Mind” og ”… when you look away”, der alle har været vist på festivaler verden rundt.

Phie Ambo er en erfaren dokumentarist, der har beskæftiget sig med mange andre store emner som kunstig intelligens, kærlighed og familierelationer.

Se foredrag med Phie Ambo
Phie Ambo foredrag

Mind & Matter

Foredraget Mind & Matter handler om det felt, der opstår når en kunstnerisk film beskriver videnskabelige processer gennem et menneskeligt drama. Phie var den første, der fik tilladelse til at filme den japanske robot-udvikler Hiroshi Ishiguro da han lavede et forsøg med at eksponere sin datter for en tro kopi af sig selv. Filmen Mechanical Love undersøger, hvad der skal til for at en robot føles levende – hvad er en ægte følelse – og der vises klip fra forsøget. I filmen Free the Mind er vi igen med ved banebrydende forskning – denne gang i Madison, Wisconsin, hvor neurologen Richard Davidson for første gang laver et forsøg med krigsveteraner, der gennemgår behandling med yoga og meditation. Davidson er den første, der får ideen om at scanne buddhistiske munkes hjerner for at se, hvordan de er andeledes end andre menneskers.

Hvad kan vi lære af de fredfyldte munkes sind og kan en tanke forandre vores hjerner fysisk? Der vil være klip fra Free the Mind. Den sidste film i trilogien handler om bevidsthed – er vores fysiske krop grænsen for vores bevidsthed eller er det muligt at vi er forbundne på andre måder? Denne film tager udgangspunkt i kvantefysikken og gennem tilfældighedernes kryptiske veje kommer vi bl.a. med ind i ventilationsskakterne i Tivoli, hvor en opfinder påstår at vand i en lukket beholder kan kommunikere med omverden og fjerne fedtaflejringer i Tivolis restauranter. Også denne gang er optagelserne eksklusive da Phie Ambo er den første, der har fulgt et forløb fra start til slut med dette ”tryllevand”, der nu er en fast del af Tivolis tekniske udstyr.

Phie Ambos Mind & Matter foredrag er for alle der interessere sig for videnskab og kunst, der er konkrete eksempler på forskning som har været banebrydende de sidste ti år. Foredraget kan skabe en interesse for naturvidenskab, egner sig godt til Gymnasier, Lærerseminaret og Natur og Teknisk universitets forum.

Referencer

Forespørg på Phie Ambo

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99