Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Phie Ambo

Foredrag om kunst og film

Phie Ambo

Dokumentarist og foredragsholder med fokus på kunstens og videnskabens samspil i film. Udforsker dybden i visuelle fortællinger.

Uforpligtende forespørgsel på Phie Ambo

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Phie

Lecture icon

Foredrag

Phie Ambos foredrag, “Mind & Matter”, åbner døren til en fascinerende verden, hvor kunst og videnskab smelter sammen i dybt berigende dokumentarfilm. Gennem hendes enestående trilogi udforsker Phie Ambo komplekse temaer som kunstig intelligens, meditation og bevidsthedens mysterium.

Et foredrag med Phie Ambo giver jer:

  • Interaktionen mellem kunst og videnskab i filmmediet
  • Indblik i banebrydende forskning gennem menneskelige dramaer
  • Eksempler på hvordan tanker og meditation kan påvirke vores fysiske tilstand

Krydsfeltet mellem kunst, videnskab og dokumentarfilm

Phie Ambo, født i 1973, er en erfaren dokumentarist, hvis arbejde strækker sig over en bred vifte af store emner, herunder kunstig intelligens, kærlighed og familierelationer. Hendes engagement i at udforske komplekse og meningsfulde emner har gjort hende til en fremtrædende stemme inden for dokumentarfilmgenren.

Siden hun vandt dokumentarfilmverdenens mest prestigefyldte pris, Joris Ivens Award, for sin film “Family” i 2001, har Phie Ambo skabt et imponerende katalog af værker, der appellerer til et internationalt publikum. Hendes filmskabende rejse har ført hende gennem forskellige temaer og spændende historier, og hendes værker har vundet anerkendelse på festivaler verden over.

Phie Ambo er en pioner inden for feltet kunst og videnskab og har gennem de sidste 10 år arbejdet på sin “Mind and Matter” trilogi, bestående af filmene “Mechanical Love”, “Free the Mind” og “… when you look away”. Disse film udforsker komplekse forbindelser mellem mennesket og teknologien samt fordyber sig i menneskets sind og dets relation til omverdenen.

Book Phie Ambo til et oplysende foredrag om dokumentarer, film og kunst, der dykker ned i emner som kunstig intelligens og kærlighed. Hendes indsigt og passion for at udforske menneskelige erfaringer gennem film vil give publikum et unikt perspektiv på disse komplekse emner.

Se foredrag med Phie Ambo
Phie Ambo foredrag

Mind & Matter

Foredraget Mind & Matter handler om det felt, der opstår når en kunstnerisk film beskriver videnskabelige processer gennem et menneskeligt drama. Phie var den første, der fik tilladelse til at filme den japanske robot-udvikler Hiroshi Ishiguro da han lavede et forsøg med at eksponere sin datter for en tro kopi af sig selv. Filmen Mechanical Love undersøger, hvad der skal til for at en robot føles levende – hvad er en ægte følelse – og der vises klip fra forsøget. I filmen Free the Mind er vi igen med ved banebrydende forskning – denne gang i Madison, Wisconsin, hvor neurologen Richard Davidson for første gang laver et forsøg med krigsveteraner, der gennemgår behandling med yoga og meditation. Davidson er den første, der får ideen om at scanne buddhistiske munkes hjerner for at se, hvordan de er andeledes end andre menneskers.

Hvad kan vi lære af de fredfyldte munkes sind og kan en tanke forandre vores hjerner fysisk? Der vil være klip fra Free the Mind. Den sidste film i trilogien handler om bevidsthed – er vores fysiske krop grænsen for vores bevidsthed eller er det muligt at vi er forbundne på andre måder? Denne film tager udgangspunkt i kvantefysikken og gennem tilfældighedernes kryptiske veje kommer vi bl.a. med ind i ventilationsskakterne i Tivoli, hvor en opfinder påstår at vand i en lukket beholder kan kommunikere med omverden og fjerne fedtaflejringer i Tivolis restauranter. Også denne gang er optagelserne eksklusive da Phie Ambo er den første, der har fulgt et forløb fra start til slut med dette ”tryllevand”, der nu er en fast del af Tivolis tekniske udstyr.

Phie Ambos Mind & Matter foredrag er for alle der interessere sig for videnskab og kunst, der er konkrete eksempler på forskning som har været banebrydende de sidste ti år. Foredraget kan skabe en interesse for naturvidenskab, egner sig godt til Gymnasier, Lærerseminaret og Natur og Teknisk universitets forum.

Referencer

Forespørg på Phie Ambo

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99