Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Sebastian Mernild

Inspirerende foredrag om klimaforandringer.

Sebastian Mernild

Professor, Dr. Scient og hovedforfatter på FN's klimarapport

Uforpligtende forespørgsel på Sebastian Mernild

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Sebastian

Lecture icon

Foredrag

Sebastian Mernild er en af verdens førende klimaforskere, og heldigvis også en skarp og dygtig formidler.

I forbindelsen med Sebastian vandt Rosenkjærprisen i 2018 skrev Danmarks Radio.

”Sebastian Mernild sætter ikke bare dagsorden internationalt med sin forskning i klimaforandringer. Han formår også at fortælle, hvad han når frem til på en enkel og appellerende facon, og på en måde så mange danskere bliver klogere.” Thomas Buch-Andersen.

Dr. Scient. Sebastian H. Mernild er prorektor og professor i klimaændringer og glaciologi. Han har været tilknyttet Bergen Universitet (Geofysisk institut) og Western Norway University of Applied Sciences (Department of Environmental Sciences), hvor han var professor.

Sebastian Mernild er hovedforfatter på FN’s klimarapport 2021 (den kommende IPCC AR6-klimarapport). I 2018 blev Sebastian Mernild, udover at vinde Rosenkjærprisen, også nomineret til Årets Dansker.

Sebastian Mernild arbejdede fra 2006 til 2009 ved International Arctic Research Center, University of Alaska Fairbanks og fra 2009 til 2013 ved Los Alamos National Laboratory i New Mexico.
Desuden arbejdede han som seniorforsker / forskningsleder på Centro de Estudios Científicos (CEC’er) i Valdivia, Chile (2013-2016).

Fra 2016 til 2020 har Sebastian Mernild arbejdet som professor i klimaforandringer og glaciologi og som direktør for Nansen Center i Bergen . Nansen Center er et uafhængigt forskningsfond, der udfører grundlæggende og anvendt miljø-, klima-, hav- og havis-forskning. I skrivende stund er Mernild prorektor ved SDU.

I 2006 blev Sebastian tildelt en ph.d. grad i klimaforandringer, glaciologi og hydrologi fra Københavns Universitet, Danmark. I 2002 vandt han Københavns Universitets sølvmedalje for en afhandling om hydrologi, og i 2016 blev han tildelt en Dr. Scient. grad også fra Københavns Universitet på baggrund af en doktorafhandling i klimaforandringer, glaciologi, hydrologi og havniveauændring.

Siden 2010 har Sebastian været den danske repræsentant ved den International Commission on Snow and Ice Hydrology (ICSIH) under International Association of Hydrological Sciences (IAHS) og fra 2015-2018 var han vicepræsident for ICSIH. Fra 2014 til 2018 var Sebastian medlem af styringsgruppen for CliC (klima og kryosfære) under FNs verdensklimaforskningsprogram (WCRP) hvor hanspillede en vigtig og aktiv rolle i at identificere og diskutere højt prioriterede forskning i klima og is.

Fra 2016 til skrivende stund er Sebastian Mernild også bestyrelsesmedlem for Bjerknes Center for Climate Center, Bergen og i Nansen Environmental Research Center India, Kochin.

Sebastian Mernild har været medforfatter til adskillige internationale rapporter, f.eks. Det årlige Arctic Report Card fra NOAA, og var medvirkende forfatter til den seneste Klima rapport fra FN (IPCC WG1-rapporten). Sebastian Mernild var medforfatter til rapporten ‘Melting Snow and Ice: A call for action’ som blev præsenteret af vicepræsident Al Gore på FN’s klimakonference i København (COP15).

Ved flere lejligheder har Sebastian Mernild været gæsteprofessor, f.eks. på Colorado State University, University of Colorado i Boulder, New York University, New York University Abu Dhabi, Hokkido University og Japan Agency for Marine-Earth Science and Technology (JAMSTEC).

Sebastian Mernilds interesse for og viden om klimaændringer og is i polære og bjergområder er blevet formidlet i internationale videnskabelige artikler (90+), aviser/kroniker (80+) (f.eks. udgivet sammen med udenrigsministre i Danmark og fremtrædende personer fra erhvervslivet), radio, tv (medieindslag 750 +, f.eks. live debatter) og i form af konferencer og offentlige præsentationer (f.eks. ved Det Kongelige Danske Videnskabsakademi, Folketinget og Nordisk Ministerråd).

I 2019 producerede Sebastian Mernild sammen med DR podcast-serien “Manden på gletsjeren” i fem episoder, som var en del af Rosenkjærprisen.

Udover sin karriere som forkser har Sebastian Mernild en lang lederuddannelse fra Forsvaret og han er uddannet officer (reservekaptajn) i hæren. Han har været aktiv i tjenesten i Den Danske Reaktionsbrigade fra 1996-2010, hvor han var udstationeret under NATO i både Kosovo (2002) og Afghanistan (2006).

Sebastian er gift med Birgitte, og de har to børn.

Se foredrag med Sebastian Mernild
Foredrag af Sebastian Mernild

Klimaforandringer

De fleste forskere er utilbøjelige til at spå om fremtiden. Sebastian Mernild har imidlertid nogle ganske klare bud på, hvordan fremtiden ser ud, hvis klimaet får lov til at udvikle sig, som det har gjort de seneste år.

I dette foredrag fortæller Sebastian Mernild om den menneskeskabte klimaforandring – hvad vi ved og hvordan vi ved det. Hvad kan de pålidelige og systematiske observationer som er ført siden 1880 fortælle os? Hvilken viden bidrager bl.a. undersøgelser i bl.a. arktiske egne og satellitbilleder med?

Sebastian kommer også på den voldsomme påvirkning af klimaet, som industrialiseringen har medført, afsmeltningen af polerne og hvilken konsekvens dette yderste tilfælde har for livet på kloden og også hvilke tiltag vi skal gribe til for at vende udviklingen.

Udover at være en af verdens førende klimaforskere, så er Sebastian Mernild også en levende og dygtig foredragsholder, der formidler komplekst stof så det giver mening alle.

Referencer

Forespørg på Sebastian Mernild

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99